Yılmaz, İBB’yi Cezaevi konusunda çözüme davet etti

Yılmaz, İBB’yi Cezaevi konusunda çözüme davet etti

16.12.2019 14:17:19

Silivri Belediyesi'nde Cezaevinin oluşturduğu yüke dikkat çeken Başkan Volkan Yılmaz, “Burada merkezi hükümete de, İBB'ye düşen görevler de var. Ekonomik olarak en zayıf halka Silivri Belediyesi'yken bu yükün tamamının ilçe belediyesine bırakılması sizce adil mi? Değilse o zaman bu konuya yüce meclisimizin ve Belediye Başkanımızın bir çözüm üretmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

İBB'nin bütçe görüşlerinde MHP Grup Adına söz alan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, kurulduğu günden bu yana ilçe ve belediyemize yükü giderek ağırlaşan Cezaevi konusunu gündeme getirdi.

“CEZAEVİNİN YÜKÜ EKONOMİK OLARAK EN ZAYIF YERE; İLÇE BELEDİYESİNE BIRAKILMIŞ”
Silivri'nin sıkıntılarına bir bir değinen Yılmaz, ilk kez cezaevinin ilçe belediyesine yüklediği külfeti yüksek bir ses ve altını çizerek anlattı. Yılmaz konuyla ilgili şöyle konuştu: “Bahsedeceğim Türkiye'nin olması gerekirken maalesef ki Silivri ile özdeşleşen tüm problemleri Silivri Belediyesi'ne bırakılan bir konu; Silivri Cezaevi. 25 bin tutuklu ve mahkûm, 5 binin üzerinde personel ve günlük ziyaret, mal tedarik vs. 35 bin kişinin dinamik bir şekilde dolaştığı bir kampüsü düşünün. Peki bu kampüs Silivri Belediyesi'ne mi ait? Bu kampüsten çıkan çöp, evsel atığın toplamı Silivri'de toplanan çöpün %11'ine tekabül ediyor. Bir yatak değişimi oluyor 5 bin adet yatağı çöp depolama tesisine taşıyoruz. Bir ağaç budama zamanı geliyor tırlarca ağaç budanıyor. Yolu, parke taşı, bordürü, mescidindeki halısına kadar Silivri Belediyesi'nden beklenen bir hizmet. Bunları Silivri Belediyesi'nin mi yapması gerekiyor? Burada merkezi hükümete düşen görevler de var, İBB'ye düşen görevler de. Ekonomik olarak en zayıf halka Silivri Belediyesi'yken bu yükün tamamının ilçe belediyesine bırakılması sizce adil mi? Değilse o zaman bu konuya yüce meclisimizin ve Belediye Başkanımızın bir çözüm üretmesi gerekiyor.”
Hazal BAŞARAN/
Sevginar SALİ

YORUM YAP