Adil Sirkecioğlu

Tarihi Çılgınlar Yazar

1 Mayıs kutlamaları istenildiği gibi geçti. Taksim inatlaşmasının son bulmasının ikinci yılında bayram hüviyetine girdi. Sinek ufak ama mide bulandırır türünden birkaç olayı cımbızla çekip limon sıkacak değilim. Atatürk Anıtı’na ve katılanlara yapılan saygısızlığın, önümüzdeki senelerde bertaraf edileceğini umuyorum ve bekliyorum. Bayram havası soğuk, yağışlı ve kasvetli günlerinde sonunu getirdi. İliklerimize kadar ısınacağımız günlere ulaştık.
On yıl önce; 1 Mayıs tatil ilan edilecek, Taksim yasağı kaldırılacak, alana polis girmeyecek, coşku doruk yapacak denseydi çılgın gözüyle bakılırdı. Bu çılgınlığı Ak Parti yaptı diye yazdığım anda, Ak Parti karşıtları “İşçi sınıfının söke söke elde ettiği kazanımlar” diyecek. Ona da kabul. 1977’den bu yana hiçbir iktidara dişini ve nazını geçiremeyen işçi sınıfı, dişine göre bir hükümet buldu demektir. Bu şıkkın kabul görmesi, tercih ediliyor olması “Korku İmparatorluğu-sivil dikta” söylemlerinin yok hükmünde algılanmasının tescili olacaktır. Kıymet bilmezlik hoş görülebilir davranış olsa da, nankörlüğün her türünü birden taşımaya çalışmak insana ağır gelir ağır.
Fatih, Atatürk zamanlarının çılgın liderleriydiler. Yaptıklarıyla, başardıklarıyla yaşadıkları dönemi şekillendirdiler, mühür vurdular. Eminim düşüncelerine ve çılgınlıklarına dudak büken, eleştiren, karşı çıkan çok olmuştur. Geri adım atmayıp, uzağa bakmayı tercih ettikleri için bugün hayırla anılıyorlar. İcraatları insanlık ve toplum için olanlar onların izinden yürümüş olacaklar. Katliam amaçlı, insanlık düşmanı çılgınlık peşinde koşanlarsa lanetlenecekler
Devamı 03 Mayıs 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP