Son hastayı da taburcu edip servisi kapattılar

Son hastayı da taburcu edip servisi kapattılar

11.05.2020 15:14:47

Kolan Hastanesi, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) tanısıyla tedavisi tamamlanan son hastasını da taburcu ederek servisi kapattı.

Özel Silivri Kolan Hastanesi, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) tanısıyla bir süredir tedavi ettiği son hastasını da taburcu etti. Pozitif vaka olmaması sebebiyle de Koronavirüs için ayrılan servis son hastanın taburcu olmasıyla kapatıldı.

“SON COVİD-19 VAKAMIZI DA ŞİFA İLE TABURCU EDİYORUZ”

Süreci başarıyla yürüttüklerini belirten hastane doktorlarından Uzman Doktor Emrah Barışan, “Bugün son Covid-19 vakamızı da şifa ile taburcu ediyoruz. Kendisine bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. İnşallah bundan sonra tekrar yatış ihtiyacı gerekmez. Hastane olarak Korona servisini kapatıyoruz. İnşallah tekrar ihtiyaç doğmaz. Emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma, oktor Volkan Bey ve yoğun bakım çalışanlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Hepsinin çok fazla emeği geçti. İnşallah böyle bir süreçle karşılaşmayız. Ayakta hastalarımıza hizmet vermeye devam edeceğiz. İnşallah yatıracak hastamız olmaz. Servisimizi kapatıyoruz” dedi.

“ACİL EYLEM PLANI HAZIRLADIK”

Genel Koronavirüs çalışmaları hakkında detaylı bilgiler veren Dahiliye uzmanları Doktor Volkan Demir ve Doktor Emrah Barışan, “İlk vakanın 11 Mart'ta görülmesi üzerine hastanemizde acil olarak eylem planı hazırladık. Hastanemiz dahiliye uzmanları enfeksiyon komitesi, hastane başhekimliği ve yönetimiyle birlikte toplandık. 15 Mart itibariyle hastanemiz bünyesinde özel bir Covid-19 polikliniği hazırladık. Diğer polikliniklerden ayrı izole bir yerde, giriş çıkışlarda ateş ölçümleri yaptık. Ateşi yüksek olan ve semptom gösteren her hastayı maske takarak ivedikle bu polikliniğe yönlendirdik. Diğer hastalardan ayırdık. Tüm personelimizi bilgilendirdik ve gerekli tüm önlemleri aldık. Her gün kendi personelimizle ateş ve semptom takibi yaptık. Covid-19 polikliniği günde iki kez dezenfekte ettik” dedi.

“250 HASTAMIZDA COVİD-19 TESTİ POZİTİF ÇIKTI”

Dahiliye uzmanı Doktor Volkan Demir de yaptığı bilgilendirme “15 Mart'tan bu yana Silivri'mizde hastanemize toplam 900 kişi Covid polikliğinde muayene edildi. Bu 900 kişinin 250'sinde Covid-19 testi pozitif çıktı. Bu pozitif vakaların içinde yatış gerektiren toplam 95 hasta özel olarak hazırlanan Covid servisine yatırıldı. 155 hasta da hafif seyirli olanlar ayaktan ve evden tedavileri hazırlanarak karantinaya alındı. Yatış sürecinde 88 hastamızı şifa ile taburcu ettik. Bunların içinde 720 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan birçok hastamız vardı. Bu süreçte 2 hastamızı ileri bir merkeze sevk ederken maalesef 5 hastamızı kaybettik. Bu hastalarımızın tamamı ileri yaşta ve ek rahatsızlıkları olan hastalardı.

“SİLİVRİ HALKIMIZA BU MÜJDEYİ VERİYORUZ”

Bu süreçte bizi sevindiren şey hastanemizdeki her kademede görev yapan personelimizin hiçbirinde bu hastalık bulaşı olmadı. Bu bizi en çok sevindiren hususlardan biriydi. Son dönemlerde vaka sayılarımız azalmaya başladı. Nihayetinde bugün son vakamızı taburcu ettik. Bugünden itibaren hastanemizde Covid-19 servisini kapatmış bulunuyoruz. Covid-19 poliklinik hizmetimiz yine devam edecektir. Yatış gerektiren hastalar olursa unları da grubumuz bünyesindeki başka hastanelere yönlendireceğiz. Silivri Kolan Hastanesinde Covid-19 servisi kapatılmıştır. Tüm Silivri halkımıza bu müjdeyi veriyoruz. Diğer hizmetlerimiz devem edecektir. Bu zorlu süreçte hekim arkadaşlarımız olmak üzere cefakarca çalışan tüm personelimiz, emeği geçen tüm çalışanlarımıza ve Kolan Hastanesi yönetimine teşekkür ederiz ”dedi.

Son hasta da hastane çalışanlarının alkışları eşliğinde hastaneden ayrıldı.

SHA

YORUM YAP