Cemil Kenar

Son gülen iyi gülermiş

Hollanda maçı öncesi Şenol Güneş'in A,B,C planları var diğer harfleri bilmiyorum, bir de Z kuşağı var açıklamasını okuyunca altına Z Raporunu aldığına göre adam dükkânı kapatmış diye yorum yapmıştım.

Federasyon başkan danışmanı da maçın devre arasında benzer bir tust atarak, “Artık Z Raporunu alsak mı hocam?” diye sordu. İki tvit arasında yaklaşık 12 saat fark var.

Sonrasını biliyorsunuz.

Kim duyacak, kim görecek dememek lazım. Boşuna dememişler, ‘İyilik yap denize at, balık bilmezse halik bilir” yorumun gücü etkisindedir. Danışmanlarında takip ettiği esinlendiği birileri olabiliyor

Neticede federasyon Alman modeline geçmeye karar verdi.

Futbolculuk döneminde Beşiktaş'ta forma giyen Alman U21 Milli Takım hocası Stefan Kuntz ve yetenek geliştirme antrenörlük eğitimi konularında uzman olan hem hokey, hem de futbolda Almanya'ya birçok sporcu yetiştiren Bernharet Petersin koordinatörlüğünde yeni bir yapılanmaya gidilecek. Bu planın mimarı Hamit Altıntop…

Şimdi Alman eğitimcinin iki aylık incelemeleri sonunda verdiği rapor ve milli takımın yeni hocasının açıklamalarını dikkatinize sunuyorum.

Alman eğitimci hem antrenörlerin, hem oyuncuların organizasyon, eğitim, teknik, taktik, mental gibi birçok alanda geliştirilmesi gerektiğini rapor ettim diyor.

Bu rapor doğruysa bizim milyon avrolar ödediğimiz anlı şanlı hocalar, yorumcular, eğitim dairesi, futbol direktörleri hepsi patladı demektir.

Gelelim Kuntz'a, kulübede görünce kahkahalar attım diyerek Sergen'le futbolculuk dönemindeki samimiyeti suiistimal etti.

Alman U21 takımındaki yardımcısı bilimsel konularda çok tecrübeliymiş ama burada böyle şeye ihtiyaç yokmuş!!!

Türkçe konuşan bir antrenörle çalışarak başarılı bir teknik direktör olmak istiyormuş!!!

Aynı zamanda en Türk-Alman olacakmış!!!

Önümüzde milli maç var.

Milli Marşımızı söylerse şaşırmayın…!!!

Ancaaaaakkkk, bu açıklamalarından anlıyoruz ki Millî Takım bir stajyere, bir pratisyen antrenöre teslim edilmiş!!!..

Şu andaki sessizliğe, tepkisizliğe bakmayın herkes pusuda Milli Takım kadrosunu açıklamasını ve Norveç, Letonya maçlarının sonucunu bekliyor. Büyük patlamaya hazırlıklı olmak lazım…

Bu konulara kim neresinden nasıl bakar, ne kadar hoşgörülüdür bilemem ama ben bir antrenörün liderlik özelliklerinin enerjisinin, sinerjisinin, teşhislerinin, tespitlerinin verdiği mesajların saha sonuçlarından daha önemli ve değerli olduğunu düşünenlerdenim.

Bir tarihte Silivrispor'da Genel Kaptan olarak kulübedeyim, amatör kümede bir köy takımıyla oynuyoruz. Antrenör “yarım saat oldu gol yemedik iyi gidiyoruz” dedi.

Turgay Abi Başkandı, durumu anlattım, Kendi döneminin önemli isimlerindendi gol kralıydı, arkadaşımızdı ama iş başka arkadaşlık başka dedik ve gönderdik.

Müdahale etmek için 5-6 gol yemesi, maç kaybetmesi beklenmez bazı durumlarda bir ifade, bir davranış yeterlidir.

Dolayısıyla Kuntz'un açıklamaları ve maç sonuçlarına göre son gülen kim olacak bakalım….

YORUM YAP