Engin Akın

Silivrili Temel Aslan Erzurum Yolcusu


Hüseyin Turan’ın Başkanlığının ilk yıllarında ilçemize Özel Kalem Müdürü olarak gelen Temel Aslan 2011’de yapılacak olan Üniversitelerarası Kış Olimpiyatları’nda görevli olarak Erzurum’a gidiyor.
Bu resmiyet, sıcak kanlı Aslan Temel’imizin etkisinde erir gider.
Göreve ilk geldiğinde birçok kesim tarafından yadırganan, tanındıkça cana yakınlığı ile dikkatleri çeken biri Aslan Temel. Kendisine başlangıçta pek de ısınamamıştım, o da biraz mesafeli davranıyordu. Zamanla birlikte, aynı düşünmesek bile fikirlerine değer verdiğim ender insanlar arasındaki yerini aldı.
Özellikle spor ve siyaset camiasını çok iyi analiz ettiğini belirtmem gerekiyor. Bu zamana kadar da tahminlerinde yanıldığını görmedim. Hatta çok iyi hatırlıyorum Silivri’ye ilk geldiği dönemlerde kendisinin Ankara’dan Silivri’yi yönetmek için bizzat Başbakan tarafından gönderildiğini dile getireler bile oldu. Hüseyin Turan’ın sağ kolu oldu ama hiç Silivri’yi yönetmeye çalıştığı izlemine kapılmadım.
Gel zaman git zaman siyasetten daha çok spor ile anılmaya başladı. Hiç unutamam, Silivrispor’un cumartesi günü maçı var, hem de çok önemli bir karşılaşma. Öncesi yaşanan bir takım olumsuzluklar neticesinde A takım hocaları ile birlikte oyuncular Cuma gününden kaçmasın mı!!! Bir gün sonra maç var ortada takım ve hocalar yok. Hemen herkes panikteyken Aslan Temel sakin olan tek isimdi. Cumartesi maçına genç takım ağırlıklı kadro çıktı, ardında da bir hafta içinde yepyeni bir takım kurdu. Bir hafta içinde kurduğu takım ile de finallere gitti. Bunu hiç unutmam. Görevde olduğu süre içinde Silivri’de birçok iyi işe imza attı. Bu satırlardan hepsini yazmaya kalksam yerim yetmez.
Geçen gün helalleştik. Tekrardan hakkım varsa eğer sonuna kadar helali hoş olsun.
Silivri’ye geldiğinde hakkında tanımadan birçok olumsuz eleştiriye maruz kaldıktan sonra tanındıkça geniş bir kesim tarafından kabullenildi. Hatta daha geç tanıyanlar onu Silivri’nin yerlisi sanıyordu. Çok şahit oldum “hangi köydensin”,”kimlerdensin” diye soranlara.
Bana göre birçok Silivriliden daha çok Silivrili oldu. Yaşadığı kasabaya bağlandı o kasabanın iyi yerlere gelebilmesi adına çaba sarf etti. Velhasıl kelam Silivrili Temel Aslan 7 aylığına Erzurum’da yapılacak olan Üniversitelerarası Kış Olimpiyatlarında görev almak üzere yola çıkıyor. Silivri sensiz bir eksik olacak ama görev bu yapacak bir şey yok; Selametle git ve gel.

YORUM YAP