Sevginar Sali

Silivri gündemi...


Bayram için geri sayım başladı… Ramazan’ın son günlerinde, Cumhurbaşkanlığı seçimi arifesinde, Silivri’de gündem parçalı bulutlu…
İftar davetleri tüm yoğunluğuyla devam ederken, bir kuyumcu vakasına merakları cezbetmeyi sürdürüyor… Ne oldu, ne olacak herkesin bir öngörüsü var. Gerçekte yaşanacakları zaman gösterecek. Canı yanan insanlar, can yakma niyetleri gerçek olmadan alacaklarını tahsil etmenin yolunu bulur inşallah.
Çevre Derneği hafta sonuna doğru iddialı bir çıkış yaptı… Boğluca Deresi… Anlatmaya kelimeler yetmez her halde yaşananları bilmeyen birine aktarmak için. Ama hepimiz biliyoruz durumu, bizzat yaşıyoruz çünkü… Bu durumun sürmesi hiç şart değil. Hatta oluşan çevre kirliliği ve tehdittin ortadan kalkmasında acil zorunluluk var. Yerinden yerel yönetimin zorunluluğu, merkezde yetkilerin toplanmasının dezavantajı… Ve siyasi çekişmelerin etkisinde eziyet gören halkın durumu… İBB, Silivri’den istediği oyu hizmet kesintileri ile burnumuzdan getirerek alamaz… Gönül koymasının anlaşılır tarafları var ama kabahatin büyüğünü insanlar her zaman kendinde aramalı.
Ne anlatsak, söylesek boşmuş gibi geliyor… Yeni bir seçim yarışı heyecanı hakim olmadan hizmetlerin hızlanması çok mümkün görünmüyor.

&&&

Silivri Belediyesi bugün Ahmet Hamoğlu’ndan bağış olarak alınan arazilerin satışı için ihaleye çıkıyor. İnşallah müşteri bulunur da belediyenin birçok projesinin hayata geçmesi için kaynak ve koşullar ortaya çıkar. Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere kabul edilen bağışla ilgili satış kararının Silivri için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum… Yaşanan maddi tıkanıklığın bir şekilde çözüme kavuşup, daha iddialı hizmet ve projelerle yerel yönetimin Silivri’de yaşamayı daha da güzel kılması ümidiyle…

&&&

Emniyet ve Jandarma uyuşturucu ile mücadele konusunda bir hareketlilik içinde görünüyor. Sanıyorum çok daha fazlasını yapmak ile ilgili de bir ihtiyaç var. Hükümetin almış olduğu tedbirlerin yansımasını da görürüz inşallah. Sorunların genel gidişatı; önemsenmediği sürece çok güzel daha da fazla büyüme meydana çıkıyor. Yaz dönemi, kalabalıklar, gençlerin bol vakitleri tehlikeye çanak tutuyor. Sorun sorun gibi de çözümü çok zor oluyor… Asayiş ve kolluk kuvvetlerine çok iş düşüyor da olay orada da bitmiyor. Herkes üzerine düşeni yapmalı. Birbirimize mukayyet olalım : )))

İFTARLAR
Cuma akşamı Ülkü Ocakları sahilde bir iftar veriyor.
Cumartesi akşamı Kotil Vakfı’nın kurucusu hayırsever işadamı Şevket Kotil de iftar daveti veriyor.
Aynı akşam Sanayi Sitesinde Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer ve Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Ercan Çalışkan da ortaklaşa bir iftar düzenliyor.
Allah kabul etsin!

YORUM YAP