“Sadece kıyafet satmadığımı, insanlara güven, samimiyet verdiğimi düşünüyorum”

“Sadece kıyafet satmadığımı, insanlara güven, samimiyet verdiğimi düşünüyorum”

16.12.2019 14:14:12

Yağmur Giyim ve Winkelen Silivri ile iş hayatındaki başarılı varlığını sürdüren Serap İnce, çalışmalarını ve bakış açısını anlattı.

Yağmur Giyim ve Winkelen Silivri'nin zarif işletmecisi Serap İnce ile Silivri Kadın Girişimciler Derneği Basın Komisyonu olarak keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Kadınların iş hayatındaki başarısı yeni atılım ve girişimlerin en güçlü gerekçeleri arasındadır.

Sevginar SALİ: Kendinizi tanıtır mısınız?
Serap İNCE: 1980 Silivri doğumluyum. Lise mezunuyum. İki çocuk annesiyim. Kendime ait 2 iş yerim var; Yağmur Giyim ve Winkelen Silivri Şubesi. Biri giyim mağazası, diğeri kişisel bakım marketi. Çalışma hayatı dışında hobilerim var. Trekking deneyimim oldu çok zevk aldım. Vakit buldukça eşimle beraber katılıyorum. Hemen hemen her gün yürüyüş yapıyorum. Araştırmayı öğrenmeyi çok seviyorum. Mesela küçük bir tarım projesi araştırdım, onu deniyorum. Toroslardan gelmiş çok özel tohumların Trakya topraklarında olup olmayacağıyla ilgili… Babamın topraklarında Akören'de salep ekimi denemesi yaptık, güzel de sonuçları oluyor gibi şu anda. Yoğun koşturmacanın arasında kitap okuyorum. Spor yapıyorum. Evde bitkilerle uğraşıyorum. Bunlar da bana ayrı bir zevk veriyor. O şekilde dinleniyorum belki de.

“KENDİME AİT İŞ YERİM OLSUN' HAYALİM VARDI”
Sevginar SALİ: İş hayatına atılmanız nasıl oldu?
Serap İNCE: Okulu bitirdikten sonra kurslara katıldım, eğitimler aldım. Bir tekstil firmasında muhasebe müdür yardımcısı olarak çalışmaya başladım. 2002 yılında çalıştığım iş yerinin şubesine yönetici olarak atandım. 4 yıl kadar Bursa'da o şubede yöneticilik yaptım. Ekonomik kriz nedeniyle şube kapanınca Silivri'ye döndüm. ‘Kendime ait iş yerim olsun' hayalim vardı. Bir sene eşimin işlerine yardımcı oldum ondan sonra kendimize ait küçük bir butikte çalışmaya başladım. Daha sonra büyüttük. İş de biraz kendini götürdü. Kipa'da 2. şubemizi açtık. Kendi kendimize rakip olduğumuz düşüncesiyle iş değişikliğine gittik. Kişisel bakımla alakalı Winkelen franchise bayilik aldık. İkisini de devam ettiriyoruz.

Sevginar SALİ: Farklı alan ve yerlerdeki iş yerlerini yürütmenin zorluğu oluyor mu?
Serap İNCE: Zor tarafları var. Daha çok elemanlar götürüyor işi. Ben hem orada hem burada olmaya çalışıyorum. Eşim yardımcı oluyor. Yardımcılarım olduğu için çok zorlanmıyorum diyebilirim.

“SADECE KIYAFET SATMADIĞIMI, İNSANLARA GÜVEN VE SAMİMİYET VERDİĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM”
Sevginar SALİ: Sizi farklı kılan nedir? İnsanlar neden sizin iş yerlerinizi tercih etsin?
Serap İNCE: Yağmur Giyim'de sırf benim için gelen çok müşterim var. Bu benim için ayrı bir gurur kaynağı. Sadece kıyafet satmadığımı, insanlara güven ve samimiyet verdiğimi düşünüyorum. Olmamış bir kıyafete hiçbir zaman bu size çok yakıştı demem. Müşterilerim de bunu biliyor. Bana güvenmeleri hoşuma gidiyor.

“İNDİRİMLER KONUSUNDA MÜTHİŞ BİR YANILTMACA VAR”
Sevginar SALİ: Kampanyaların çok revaçta olduğu bir dönemdeyiz?
Sizin bu konuya yaklaşımınız nedir?
Serap İNCE: Bu konuda müthiş bir yanıltmaca var. Sürekli indirim halinde insanlar. Öncelikle fiyatlar tavan yapılıyor sonra aşağı çekiliyor. Bizde böyle bir şey söz konusu değil. Ürünün ederi neyse o şartlarda satıyorum. Sadece sezon sonlarında indirim uygulamaları yapıyorum.
Sevginar SALİ: Yağmur Giyim'de
ürün yelpazesi hakkında bilgi verelim mi?
Serap İNCE: Sadece kadın giyim. Kadın aksesuar, kemer, çorap, çanta, spor, klasik, uzun, kısa, açık kapalı çok fazla çeşidimiz var. Yelpazemiz oldukça geniş.

“BULUNDUĞUMUZ DÜZENDE KALMAYI UYGUN BULUYORUM”
Sevginar SALİ: İşle ilgili hayalleriniz,
gelecek için hedeflediğiniz şeyler neler?
Serap İNCE: İkinci şubemizi açtıktan sonra, piyasa şartları da biliyorsunuz etkili bir faktör, şu anda bu düzende kalmayı uygun buluyorum. İmalatçı olmadığımız için büyümek biraz zor. İnternet satışlarına ağırlık veriyoruz. Ürünlerimi kendim tanıtıyorum. E- ticaret üzerine yönleniyorum. Bu şekilde Silivri dışına da hitap edebiliyoruz.

“FARKINDALIK YARATIYORUZ DİYE İNANIYORUM”
Sevginar SALİ: Derneğe üyeliğiniz ne kadar oldu, memnun musunuz?
Serap İNCE: En yenilerdenim, 1 yıl oldu. Dernek çalışmalarına mümkün olduğunca katılmaya çalışıyorum. Güzel şeyler ortaya çıkıyor. Burada faaliyette bulundukça çalışmayan kadınlara da örnek oluyoruz. Farkındalık yaratıyoruz diye inanıyorum.

“AKTİF ANNE; ÇOCUKLARI OLUMLU YETKİLİYOR”
Sevginar SALİ: Çocuklarınız çalışma
hayatınızla ilgili ne düşünüyor?
Serap İNCE: Oğlum 15 yaşında liseye gidiyor, kızım da 10 yaşında ortaokula gidiyor. Büyüdüler. İlk zamanlar, her çalışan anne gibi sanıyorum, biraz vicdan azabı duydum fakat zamanla alışıyorsunuz. Çocuklar da alışıyor buna. Bir yandan da kız çocuğuma çok güzel rol model olduğuma inanıyorum. Aktif bir anneyim; bunun çocuklarımız üzerinde olumlu yansıması olduğuna inanıyorum. Çocuğum da beni takip ediyor otomatikman. Mesleğime fazlasıyla ilgi duyuyor. Hatta bazen fikir bile veriyor.

“2020 DAHA GÜZEL OLUR DİYE ÜMİTLİYİZ”
Sevginar SALİ: 2019 nasıl geçti?
Serap İNCE: Sadece sektör değil ülke açısından da biraz zor bir sene geçirdik. İnşallah 2020'den daha güzel olmasına dair ümitliyiz.

“FİYAT AVANTAJI SUNUYORUZ”
Sevginar SALİ: Kişisel bakım marketiniz, Winkelen sektör olarak yeni bir alan. Tüketici kişisel bakım marketlerine alıştı mı?
Bu alandaki hizmetiniz ne durumda?
Serap İNCE: Silivri'de bakıldığı zaman çok büyük rakiplerimiz var. Birebir aynı ürünleri satıyoruz. Fiyatlarımız onlara göre her zaman için daha aşağıda. Kadınlar biliyorsunuz gezip fiyat araştırması yapmayı seviyor. İnsanlarda yeni yeni bilinç oluşmaya başladı. Her üründe ufak da olsa daha uyguna alabiliyorum mantığı oturmaya başladı. Winkelen Silivri Şubesini açalı 2,5 yıl oldu. Tabela altında faturalı satış yapıyoruz. İnsan sağlığıyla ilgili olduğu için ürünlerin güvenirliliğiyle ilgili hiçbir riske girmiyoruz. Kozmetik gıda kadar önemli. Denetleniyoruz zaten.

Sevginar SALİ: Yılbaşı yaklaşıyor buna uygun sürprizleriniz var mı?
Serap İNCE: Yılbaşına özel güzel minik hediyeler getiriyoruz. İnstagram sitemizde var. İndirim gruplarımız ve outlet ürünlerimiz var. Günün ürünü kampanyalarımız devam ediyor. Her hafta bir Pazar günü belli bir üründe indirim yapıyoruz. İnstagramdan da duyuruyoruz, geliyor insanlar.

Sevginar SALİ: Son olarak eklemek istediğini bir şey var mı?
Serap İNCE: Herkese sağlık, mutluluk ve huzur içinde geçirecekleri, hayallerine doğru yol aldıkları yeni bir yıl diliyorum.

YORUM YAP