Sibel Terzioğlu

Rumeli Üniversitesi farkı

İstanbul Rumeli Üniversitesi (İRÜ) açıldığından beri farkını ortaya koymaya devam ediyor. Şimdi de yurtdışındaki başarılarıyla bir adım öne geçmiş durumda. Sayın Mütevelli Heyeti Başkanı Hüseyin Afşin Balcı ve Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Aynural'in destekleriyle uluslararası kongrelerde tanınmaya ve hizmet sunmaya devam ediyor.
Bölgedeki tek vakıf üniversitesi olmasıyla dikkat çekmeyi başaran İstanbul Rumeli Üniversitesi potansiyelini artırırken bir taraftan da çalışmalarını hızla sürdürüyor. Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Süleyman Özmen öncülüğünde yaklaşık bir yıldır üzerinde çalışılan Uluslararası Göç Konferansı projesinde ülkemiz ve üniversitemiz yurtdışında da tanınma imkânı buldu.
The Migration Conference 2018 başlığıyla Portekiz Lizbon'da farklı ülkelerden yaklaşık 846 akademisyen, bilim insanı ve uzmanın katılımıyla düzenlenen Uluslararası Göç Konferansında İstanbul Rumeli Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Süleyman Özmen; "Orantısız Tahteravalli Kuramının Kavimler Göçü üzerinde Etkileri", İRÜ Yüksek Lisans öğrencisi Sibel Terzioğlu, "Thomas Hobbes'a Göre İnsan Doğası ve Toplumsal Sözleşmenin İç Göç Üzerinde Etkileri", yine İRÜ Yüksek Lisans öğrencilerinden Jülide Güler; "John Lock'a Göre Eleştirel Bakışın Göçle Konumlandırılması" başlıklı çalışmaları yurtdışında yayımlanma imkânı buldu.
İstanbul Rumeli Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü lisans öğrencilerinden Emrullah Kocabaş ve Selin Özdemir'in ortak çalışması olan "Uluslararası Göç Sorunsalının Kadın Psikolojisi Üzerinde Etkileri" ve Mert Bilecen'in "Aidiyet Duygusu ve Göç Teorisi" başlıklı çalışmaları kongrede bizzat sunularak özel sertifika almaya layık görüldü. Emrullah Kocabaş ve Selin Özdemir'in çalışmaları "Özgün Bildiri" ödülüne layık görüldü. Çalışma son dönemde kadına yönelik şiddetin de arttığı bir dönemde konusu itibariyle büyük ilgi topladı. Bu çalışmayı hazırlarken Emrullah Kocabaş ve Selin Özdemir, 78 Suriyeli kadın mülteciyle anket yaptılar. Bildiride bu anketin istatistiki sonuçları büyük ilgi topladı.
Trakya'nın tek vakıf üniversitesi olan İstanbul Rumeli Üniversitesi'nin bu şekilde başarılı çalışmalarına uygun ortam sağlayan Mütevelli Heyeti Başkanı Hüseyin Afşin Balcı'yı, Rektör Prof.Dr. Salih Aynural'ı ve tüm akademik ve idari kadroda el birliğiyle üniversiteye katkıda bulunan herkesi tebrik edip başarılarının devamını diliyoruz.
Özellikle lisans öğrencilerinin bu derece prestijli bir uluslararası sempozyumda sunmuş oldukları bildiri Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmiştir. Türkiye'de ilk defa lisans öğrencileri böyle bir sempozyuma katılmışlardır. Konferansta sunulmuş olan başarılı bildirilerden dolayı önümüzdeki sene gerçekleştirilmesi planlanan The Migration Conference 2019 İtalya Roma Uluslararası Göç Konferansı'na üniversitemiz davet edilmiştir.
Ülkemiz adına önemli katkılar sağlayan bu önemli çalışmaları kutluyoruz. Bu kararlılık çerçevesinde öğrencilerine maddi manevi tüm imkânları sunan, eğitim kalitesinden ödün vermeyen İstanbul Rumeli Üniversitesi'ne başarılar diliyoruz.

YORUM YAP