Yıldırım İkinci

Ruh ikizi = Soulmate

Günlerdir süren yoğun kar yağışı sonrası güneşli ama oldukça soğuk güzel bir güne merhaba Silivri 'm.

İki haftalık bir aradan sonra yine Hürhaber ailesi ve okurlarıyla beraber olmak muhteşem duygu, anlatamam.

Trakya can SİLİVRİ'ye canım kurban deriz ya aslında ülkemin her karışına canımız kurban demek daha doğru olur.

Oğlum Kutay 'ı peygamber ocağı olarak kabul ettiğimiz askerlik görevi için Vatana emanet etmenin onuru ve gururunu yaşayarak İskenderun topraklarını da görmek nasip oldu, dedim ya ülkemin her karışına can kurban olsun, her yörenin kendine has ayrı ayrı güzellikleriyle dolu bir coğrafyaya sahibiz.

Bugün sizlere uzun zamandır aklımda olan bu iki kelimenin bendeki etkilerinden söz etmek ve bunun kişisel açıdan önemini arz etmek istedim.

RUH İKİZİ

Bazen yaşarken fark edemediğimiz gerçekler vardır. Arkadaşlarımız, seçtiğimiz ortamlar, ailemiz, ilgi alanlarımız ve daha sayamayacağım kadar kabarık bir liste bizimle birlikte yaşadığımız hayatta istemeden söz sahibi olmakta ve kararları alırken hissettirmeden boşlukları doldurmaktadır.

Bu yüzden de derim ki kalbin sesi istendiğinde hepsini bastırabilecek güçtedir.

RUH İKİZİ nedir, birbirini tamamlayan ruhların kavuşmasıdır. Bu ister aşkınızla, ister dostunuzla, ister ailenizle de hiç fark etmez, aslında yuvarlak olmasını istediğimiz ruhlar ikiye ayrılmış, her parça kendine ait olanı arar ve onun adı da aşktır, sevgidir.

Hepimizin mükemmel bir ruh ikizi vardır ve bu iki kişi arasında kimsenin göremediği bir köprü bulundurur, birçok insan ruh ikizi sorusuna yanıt olarak mükemmel bir uyum birlikteliğinden bahseder, oysaki ruh ikizi tamamlayan kişi olarak bilinmektedir.

Muhtemelen bu işaret sanki birbirinizi yıllardır tanıyor gibi hissetmenizi sağlayan bir duygudur. Sizi çok derinden anlayan biri de ruh ikiziniz olabilir, aynı değer yargılarına sahipseniz bu sizde ortaklığa sebep durum yaratabilir, kendinizi aynaya bakmış gibi hissedebilirdiniz.

Yıllarca aynı ortamda bulunmuş olduğunuz kişiye ruh ikizim diyemezsiniz çünkü ruh ikizleri arasında derin bir iletişim kanalı vardır, konuşmadan bile karşısındaki kişinin düşüncelerini anlaması, yani dediğim gibi ayna misali konumdadır.

Bu ikilemi oluşturanlar birbirleriyle konuşmaktan, hemfikir olmaktan korkmazlar çünkü birlikte atacakları adımlarda başarılı olacaklarını bilirler. Elbette herkes öfkelenebilir, insanlar istemeden birbirlerini kırabilir ancak ruh ikizi olan kişiler kırıcı veya cezalandırıcı değillerdir.

Karşınızdakini mutlu etmek için her zaman verici olabilirsiniz, tabi ki kendinize de haksızlık etmeden özür dilemek veya sevdiğiniz kişiyi incittiğinizi kabul etmek her zaman kolay olmayabilir, ancak ruh ikizleri sözlerinin veya davranışlarının kırıcı olup olmadığını kolayca fark eder ve böyle bir şey olduğunu hissettiklerinde özür dilemekten çekinmezler, yani böyle bir insanın yanında olduğunu hissetmek yaşamınızdaki tüm endişelerinizi alıp götürür, kalbiniz ısınır içiniz huzurla dolar.

Diyeceğim o ki her insanın ruhunu dayanacağı birisi olsun hayatında Hz.Mevlana'nın söylediği gibi " Duygu akla, akılda ruha esirdir " Ruhumuzun güzelliği beden güzelliği kadar kolay görülmez diyor ve bu haftayı da çok değerli bilim insanı hocamız Doğan Cüceloğlu'na Allah 'tan rahmet dileyerek sonlandırmak istiyorum.

Hayata ve de insanlara bakış açınıza geniş yer vermek isteyenlere bu haftaki mottomuz rahmetli saygıdeğer hocamızın bir eseri olan "Yeniden insan insana " cümlesiyle nokta koymak istiyorum.

Yine yeniden güzel günlerde buluşmak dileğiyle üç temel kuralı unutmadan, sevgi ve sağlıkla kal SİLİVRİ 'm.

YORUM YAP