Adil Sirkecioğlu

Pkknın Dışındaki Pkklılar


21.yy ilk on yılında terör örgütleri ömürlerini tamamladılar. Birer ikişer tarih sahnesinden çekildiler. Sempatizanları yapılanları efsaneleştirerek, üzerlerine yapışan terör lanetini kazıma derdindeler. Aktif olarak Taliban’la PKK kaldı. İsim olarak bilinenler terör örgütünden, siyasi örgüt olma yolunda hayli mesafe aldılar.  
PKK’nın savunulacak hiçbir tarafı yok. Asala bile T.C. Devleti’ni hedef alan eylemlerinden sonuç alamayacağını görünce bitirdi. Siyasallaşarak bütün ülkelerin soykırım kararı almalarını sağladı. PKK ise bunca yıl sürdürdüğü eylemlerle kırk bin insanın ölümüne neden oldu. Hak arıyorum iddiasıyla yok olan kırk bin can. Hem de Kürt, Türk ayırt etmeden.
PKK’nın çok uzun süre terörü sürdürebilmesi taban desteğine dayanmıyor. Bunca ölüme, baskıya, korkutmaya karşı haklarını savunduğunu iddia ettikleri kesimin destek ve sempatisi yok. Onlara rağmen sürdürülen mücadelede alınan mesafe; kan, gözyaşı, ölüm, yoksulluk. Kürtlerin sahiplenmediği bir örgüt nasıl ayakta kalabiliyor? Elbette dış destekle. Dış desteğin yanında gizli PKK’lıların varlığını görmeye çalışalım bu gün.
PKK’nın dışındaki PKK’lılar olarak değerlendirebileceğimiz bu kesimin etnik kökeninin ne olduğu fark etmiyor. Mezhepsel farklılığı da önem arz etmiyor. PKK’dan daha acımasız, gözü dönmüş, dökülen kanla beslenen bir yapıları var. PKK aptalca ortadayken, bunlar sinsice, kalleşçe geri planda. Her dönem bir fobi oluşturarak, onunla mücadele etmenin ve ettirmenin yolunu bulurlar. Ülkenin kaynakları kurur, fidanları devrilirken umurları bile olmaz. Yeter ki kendi kaynakları kurumasın.  
El ele verdiler, rahmetli Özal’ın “ üç – beş çapulcu ” olarak küçük görmesini çok pahalıya ödettiler. Vermeye çalıştıkları korkunun basitleştirilmesini, vatanseverliklerine aykırı gördüler. Korku ne kadar büyük olursa, o kadar çok vatansever olunurdu. Korku büyüdü, vatanseverlik de büyüdü. Yolun sonuna gelindi. Korkuyla gelişip, serpilen vatanseverliğin hiç kimseye fayda sağlamadığı görüldü. Gerçek vatanseverler korkunun ve bundan sonra olabilecek korkuların yok edilmesinde anlaştılar.
Gizli PKK’lılar siyasetçi, asker, iş adamı kisvesiyle aramızda yer aldılar. Tek amaçları PKK sayesinde elde ettikleri konumu ve çıkarlarını muhafaza edebilmek. PKK azgınlaştıkça bu durumdakiler güçlerine güç kattılar. Şahsi çıkar ve amaçları doğrultusunda PKK güç kazanır, insanlar ölürken yükselmenin büyümenin hazzını tattılar. Vatan, din, iman, Atatürk, bayrak gibi yüce değerleri kullandılar ve sahiplendiler.
Yeni bir sayfa açılıyor. Kendilerini akıllı, milleti ahmak kabul edenlerin maskeleri düşecek. Boyaları silinecek, makyajsız halleri görünecek. Aynaya baktıklarında bebek katili dedikleri Öcalan’dan daha çirkin bir suratla karşılaşınca hayret etmeyecekler. Bizler bazı şeyleri geç anlamanın şaşkınlığını yaşayacağız.
Anlamsız, anlaşılmaz bir yazı olduğunun farkındayım. Yönetmenim dilerse yayımlamayabilir. Daha anlaşılabilir yazacağım günlerin yaklaşıyor olması yeterli bana. Şimdilik kendinizi zorlayın biraz. Eminim benim gördüklerimden, hissettiklerimden daha fazlasına sahipsiniz.
İstismarcı kalmayın, vatansever kalın.

YORUM YAP