Erkut Uysal

Menfaat

Siyasetin cilveleri değişik olur, bazen çekilmez, bazen yıkıp, döküp kırıcı olur. Silivri fevkaladenin fevkinde bir örnektir buna, İttifakların yarışında, ipi göğüsleyen malumunuz Cumhur İttifakı oldu. Belediye başkanı da Mhp li Volkan Yılmaz oldu. Peki buradan Ak Partinin payına ne düştü ? Fiziki olarak ele geçen bir şey yok lakin maneviyatı var olayın… Fakat anlaşılan o ki maneviyat her şey değil. Ak Parti'nin İBB yide kaybetmesi üzerine kan kaybı başladı, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu partiler çok olmasa da kayıplar yaşattı. Zamanın asları, şimdi başka saflarda. Silivri Ak Parti o kadar derin bir sessizliğe gömüldü ki, ben bir yerlerden bulup çıkartamıyorum bile. Mutlu Bozoğlu benim gözümde değerli bir siyasetçi. Seymen köyünde vatandaşları azarlayan bakanlık görevlisine gösterdiği tepki hala gözümün önündedir mesela. Parti içi çalışmaları da öyle. Lakin değerli başkanı artık protokol programları hariç göremez olduk. Bu sessizlikten anladığım o dur ki Mutlu başkan yoruldu. Yada bir köşeye çekildi ve güç elindeyken kapısını aşındıranların şimdi hangi kapıları aşındırdıklarını uzaktan izliyor. Yorulmasını kabul edemem ama menfaatçileri uzaktan izlemesini anlayışla karşılarım. Bugün sırt çevirenleri yarın unutmazsa ders niteliğinde bir şey çıkmış olur ortaya.

İnsanlar menfaatleri söz konusu olduğu takdir de çok acımasız olabilirler, günümüz yaşam şartları bir nevi herkesi bu hale getirdi. Sağlam bir karaktere sahip olanları tenzih ederek konuşuyorum elbet.  Siyaset içinde bu durum sonuna kadar geçerli. Bu gün gücü elinde bulunduranlara gösterilen hürmet, yarın sahip oldukları makam ve mevkileri  kaybettikten sonra gösterilmeyecektir. O yüzdendir ki sıradan bir vatandaş olunduğu zaman arkanızda bırakacağınız en büyük ve en değerli miras güzel sözler ile anılmak olacaktır. Siyasetçiler etrafında bulunan sahte gülüşleri severler, fakat hepimiz bunu koltuk sevdası diye algılarız. Gerçekle yüzleşmek istemezler aslında çünkü maskeler düştüğünde, etraftaki kişilerin menfaatleri bittiğinde, kesilecek güzel sözcükler ve gülüşler. Şuan Silivri de esen bir havadır anlattığım. Aman Silivrili siyasetçiler rüzgara fazla kapılmayın, yel alır sonra, dımdızlak kalırsınız esen rüzgarın, tam ortasında. Soğukta yüzünüze gülende olmaz benden söylemesi…

Silivri kendi güzelliklerini dışarıya yansıtabilen bir ilçe. Anadolu dan aldığı göç ile daha da büyüyerek, gelişen bir ilçe. Bu büyüme kötü yollara sebep olabilirdi. Fakat geçmişin bilinçli siyasetçileri bu duruma müsaade etmedi. Peki bu nasıl oldu ? En başta yöneticiler insanlar arasında herhangi bir ayrıma sebep olmadı. Tarım arazilerinin yağmalanmasına müsaade etmedi ki bu konuda ben Özcan Işıklar'ın hakkının tam olarak verilmediğini düşünüyorum. Bu konuda verdiği mücadele her zaman geri planda kaldı. Şayet bu gün üretimin ve kazancın hala bu bölgede devam edebildiğini görebiliyorsak, geçmişte verilen bu mücadele iledir. Bu güzellikleri hala kaybetmeden yaşayabiliyorsak ve bunu da örnek olarak gösterebiliyorsak geçmişin eseridir. Kişiler hata yapabilir, kişisel sorunları yüzünden linç edilebilir. Fakat bir ilçenin geleceği ile kötü bir şekilde oynamak hiçbir zaman affedilemez. Silivri Belediye başkanı Volkan Yılmaz'ında bana göre bugün yapmaya çalıştığı şey tam olarak budur. Silivri geleceğini güzel hazırlamaya çalışıyor, yapılan düzenlemeler ve çalışmaları takdir ediyorum. Geçmişin kişisel hatalarını bir kenara bırakması gerektiğini hatırlatarak ama.

Değerli okuyucularım sizlerden en büyük isteğim ve talebim, dünyanın ve ülkemizin de karşı karşıya kaldığı bu virüs belası ile daha çok mücadele etmemiz gerektiğidir. Mücadele ederken de lütfen kurallara uyalım, yaz aylarının bu son günlerinde maalesef hastalığın arttığı görünüyor ve tedbirleri ise çok basit. Maskeni tak, el hijyenini ihmal etme ve sosyal mesafeni ( 1.5 metre ) koru. Bunları uyguladığımız takdir kesinlikle bu hastalıktan kurtulmuş olacağız. Eski günlerdeki gibi yaşayıp sarılabilmek için bu gün bu kurallara sorgusuz sualsiz uygulamalıyız. Sağlık bakanımız ve sağlıkçılarımız bu konuda canlarını ortaya koyarak çalışıyorken bizler hiçbir şey yokmuş gibi davranamayız. Lütfen ama lütfen kurallara uyalım biraz daha evde kalalım.

Sağlıklı, mutlu, huzurlu günler sizlerin olsun…. 

YORUM YAP