Ufuk Bek

Meclisi manzaraları

Ekim ayı 2. meclis toplantısına katılamadım, ancak Sevginar Hanım'ın köşesini okuduktan sonra olan biten her şeyin “hangi kıvamda” gerçekleştiğini anlamamak mümkün değildi.
Kendisinin, “Silivri Belediye Meclis Üyesi” vurgusu, yıllardır benim de hayal ettiğim bir “siyasi duruş” modeli aslında.
Seçimler sona erdiğinde, (eğer dedikleri gibi, gerçekten “Silivri' ye hizmet için” aday olmuşlarsa) seçilenlerin hangi partiden olduğu çok fazla önemsenmemeli. (Ben, bu konuda -ağır aksak da olsa- günden güne mesafe kat ettiğimizi düşünüyorum.)
Mecliste öne çıkan isimlere baktığımızda, diğer siyasilerden bir adım önde olduklarını bir şekilde hissettirdiklerini görüyoruz. Kimi samimiyetiyle yapıyor bunu, kimi de çalışkanlığı, nezaketi ya da tecrübesiyle.
Yürekten inanarak dile getirilemeyen her düşünce, ağırlığını ve etkisini kısa zamanda yitirip, uzayın sonsuz boşluğuna gömülmekten kurtulamıyor.
Yazısının bir yerinde “aklın yolu bir” vurgusu vardı ki, bayıldım…
Söyleyin lütfen, katılmamak mümkün mü genel yayın yönetmenimizin sözlerine?
Sonlara doğru, Sevginar Hanım'ın “her olay ve kişinin sahip olduğu şartlarda değerlendirilmesi gerektiğine” dair sözlerini okuduğumda ise, F. Scott Fitzgerald'ın “Muhteşem Gatsby” eserindeki o eşsiz giriş cümlesi beliriverdi gözümün önünde; “Toy çağımda bir öğüt vermişti babam, hala küpedir kulağıma. ‘Ne zaman' demişti, ‘birini tenkide davranacak olsan, hatırından çıkarma, herkes senin imkanlarında gelmemiştir dünyaya!'”
Sonuç olarak, ben de “aklın yolu bir!” derken, “önce Silivri” diyenlerin çoğalacağını ve önünde sonunda kazanacağını düşünüyorum.
“Önce partim” ve “önce ben” diyenlerin ne olduğunu hep birlikte görüyoruz zaten!
SİLİVRİ ÇEVRE DERNEĞİ ZİYARETLERİ
Son günlerde, (benim de aralarında bulunduğum) Silivri Çevre Derneği Yönetim Kurulu olarak çeşitli ziyaretler gerçekleştiriyoruz. “Kaymakam, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Garnizon Komutanı, Devlet Hastanesi Başhekimi, Siyasi Parti İlçe Başkanları ve Yerel Basın Mensupları” ile yaptığımız görüşmelerde sıcak bir ilgiyle karşılaşmamız memnuniyet verici. Ancak itiraf etmeliyim ki, Başkan Ali Korsan kendine has tarzı, doğal haliyle bütünleşen şapkası ve “samimi sohbetiyle” hepimizden çok ilgi görüyor. (Biraz kıskanıyorum ama yapacak bir şey yok!)
MUTLU BAŞKAN'IN BİLİNMEYEN DOĞA SEVGİSİ
Siyasi partileri ziyaretimizde bizi en çok şaşırtan ve sevindiren, Ak Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu oldu.
Daha oturur oturmaz, (çay bile söylenmeden) öyle hızlı bir giriş yaptı ki; bizim kendisine teklif etmeyi düşündüğümüz birçok çevre projesini art arda sıralayıverdi.
Kendisinin “dededen ve babadan kalma” bir ağaçsever ve çevreci kimliği olduğunu bu hararetli sohbet sırasında sevinerek öğrenmiş olduk. Uzun zamandır aklında olan “Silivri'yi ağaçlandırma” düşüncelerini bizlerle paylaşırken, pırıl pırıl bakan gözlerindeki heyecan görülmeye değerdi.
Ziyaret sona ererken aynı heyecan bizlere de bulaşmıştı. Yanından ayrılırken, hep birlikte göstereceğimiz çabayla “Kasabamızın yakın zamanda daha yeşil olacağına” dair inancımız artmıştı.
KENT KONSEYİ SEÇİMİ
Silivri Kent Konseyi, geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirdiği olağan kongresinde başkanını seçti ve yeni yönetimini belirledi. “Kamil Bilici” tek aday olarak katıldığı kongrede tüm üyelerin oylarıyla “Kent Konseyi Başkanı” seçildi.
Yüreği Silivri için çarpan ve doğup büyüdüğü kasabaya değer katmak adına, şimdiye kadar yaptıkları herkes tarafından takdir edilen “genç başkana” gönülden başarılar diliyorum.

YORUM YAP