Adil Sirkecioğlu

MAGAZİN ÖNE ÇIKINCA BAŞARI GÖLGEDE KALIYOR


Tembelleşen bir köşe yazarı olmaya başladığımın farkındayım. Çok isteyipte yazmamak kadar kötü bir durum olamaz. Kendi emeklerini aşırı hassasiyet göstererek ziyan edenler ortadayken; benim övgüler, methiyeler düzmem garip olacaktı. Açıkçası basından yeteri desteği bulamadık dendiği için zorlama reklam yapar hale düşmek istemedim.

Silivri Belediye Meclisinin Haziran ayı birinci oturumu yapıldı. Özcan Işıklar, Fevzi Arslan, Mehmet Bulut ve Osman Umuç’un izinli sayıldığı oturuma Melih Yıldız başkanlık yaptı. Genç başkanvekilimiz heyecanlanmadı, teklemedi, zorlama olmadığı için sakinliğini muhafaza etti. Mesafe uzaklığından tam olarak anlayamasam da terlemedi, bacakları titremedi. Başarılı bir yönetim sergiledi diyebilirim. Kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.

Diyarbakır’dan yükselen acının isyanı, her ne kadar duymazdan gelsek de gün geçtikçe artıyor. Dilerim öyle bir çığlığa dönüşür ki herkesi kendine getirir. Topla, tüfekle, savaşla bitmeyen PKK analar karşısında dize gelecek inşallah. Ağaç, hayvan ve hükümet sevdalısı aydınlarımızı dağa çıkan evlatlar ilgilendirmiyor. Ölüme, ölmeye, öldürmeye o kadar alışmışız ki yerine başka meşguliyetler bulmadan savaş bitmesin istiyoruz.

Kim ne derse desin Silivri Expo çok başarılıydı. Silivri olarak gelecekte kıymetini daha çok anlayacağımız bir organizasyonun temelleri çok sağlam atıldı. Emeği geçenleri, düşünenleri, katılımcıları, öğrencileri tebrik ediyorum. Silivri’ye çok yakışan bir çalışmanın isimsiz kahramanlarını alınlarından öpüyorum. Yaptıkları işin büyüklüğünü, önemini bugün anlamayanlar, gelecekte Trakya’nın cazibe merkezi olmakla övünecekler. Devam ettirebilirsek Trakya’nın, bütün memleketin dikkatini çekeceğimiz gibi; bütün ülkelerin incelemesine mazhar olacağımıza inanıyorum.

Belediye eşittir CHP önyargısıyla ben oynamıyorum basitliği sergileyenlere, katılmakta nazlananların "beni neden aramadınız” isyanlarına, yardım vaadinde bulunanların hesapsızlığına ve daha birçok saymak istemediğim parazitliğe rağmen gelecek için net mesajlar alındı. Kadir Baranı rahmetle anıyorum. Onun açtığı yoldan yürünmeye devam ediliyor. Eminim bu günleri görseydi sesi daha gür çıkar, daha çok bağırırdı. Nur içinde yatsın. Amacımın acılı eşini ağlatmak olmadığının bilinmesini isterim. Bazen satırlara olmadık anlamlar yüklenebiliyor.

Gençlik tartışması yapmak, lise öğrencilerini tren gibi gezdiler diye eleştirmek, katılımcıları ve görevlileri susun diye azarlamak için basın toplantısı yapmak, güzel çalışmayı magazinleştirdi. Böyle bir toplantının delikanlılığa sığmadığı sitemimin kabulünü dilerim. Aksi halde çocukluğuma verseniz de olur. Hoşnutsuzluk ve sızlanma dev organizasyonu gölgeleyemediği için mutlu ve umutluyum. Yanlış anlaşılmaları gidermek için tercih edilen yol basın toplantısı değil yüz yüze görüşmek olmalı. Davete gençliğime yakışmaz diye icabet edilmediyse, davet beklendiğinin iletilmiş olduğunu düşünüyorum.

Yaşadıkça unutmayacağım "uzadıkça tadı bozuluyor” sözünün patent sahibinin gönlümdeki yeri hep Atatürk ve silah arkadaşları için mevlit okutan olarak kalacaktır. Patlıcanı incir niyetine ısırdık ama mevsimi yaklaştı bal damlayan incir bulmamız zor olmayacaktır düşüncesinde, beklentisindeyim.

Allah bana elden, ayaktan düşmeden, yemekten, içmekten kesilmeden yaşayabileceğim ihtiyarlık nasip etsin. Bugünlerin kıymetini bilip, şükredelim diyor ve ihtiyarlığın çok güzel olduğuna inanıyorum.

Silivri Siad ve Kadir Has Üniversitesi birlikte düzenlediği çalıştay 4 Haziran Çarşamba günü üniversitenin Selimpaşa Kampüsünde gerçekleşecek. Konuşmacı Prof.Dr. Ye-Sho Chen. Silivri Siad + Üniversite = CHP olmadığını düşünenlerin katılım için irtibata geçmelerinde fayda var. Genç, ihtiyar, siad üyesi olsun olmasın tüm sanayiciler bekleniyor. Dedik. Basın olarak üzerimize düşeni yaptık!...

İhtiyarlasanız da delikanlı kalın.


YORUM YAP