Sevginar Sali

Kazananı belirleyen kaybedendir!

İtiraf etmeliyim hiç bu kadar kararsız kaldığım bir seçimi hatırlamıyorum… Sabah ‘CHP’ diye uyanıyorum, ‘Bildiğinden şaşma’ diyerekten, akşam "MHP daha mı iyi olur!?’ diyen kafa sesimi susturmaya çalışırken gecenin kollarında uykuya dalıyorum. Gerçi onu sustursam dışarıdan bir çok kişi "Bu defa MHP’ye oy verelim” demek üzere sözleşmiş sanki, mengeneye sıkışmış gibi daralıyorum… Teklifle kalsalar iyi, ısrar da o biçim!
Duygularım CHP, mantığım MHP diyor! Benim bir tane oyumla ne olacaksa?! Gerim gerim geriliyorum işte…
Aklımdaki kaygıları bertaraf etmek için CHP İl Başkanı Murat Karayalçın’ı dinlemeye gittim dün akşam… CHP’ye ait olduğumu hissetmek için bir seçmen, sade vatandaş olarak alandaydım. Atatürk Meydanında, "Yalvarıyorum CHP’ye oy verin” diye yankılanan sesi CHP’li duygularımı zedeledi…
"Bize vermiyorsanız malum partiye oy verin barajı geçsinler” sözleri benim için son noktaydı.
Karayalçın’a bak! Silivri’de CHP’ye oy isterken söylediklerine bir de… "Bir Ankaralı olarak size İstanbul’u anlatayım” derken, düştüğü hatanın devamında Silivri dengelerinden ne kadar bir haber olduğuna akıllarda hiç kuşkuya yer bırakmadı; sağ olsun!
Silivri’de insanlar genel de olsa yerel de, (tabi yerel olunca daha farklı ama) buranın ilçe başkanına bakarak oy verir… CHP açısından seçilmiş belediye başkanını referans, kılavuz kabul edilir. Işıklar, İl Başkanının Silivri performansından memnun kaldıysa bize ne yapmak düşer, tahmin edersiniz… Alanda bulunan CHP’li taraftarlar bile toplanan kalabalığın sayısal azlığına dair kendi aralarında eleştiride bulunmaktan İl Başkanın anlattıklarını dinlemedi.
Biz ‘Yaşanacak bir Türkiye’ye dair güzel gelecek vaat eden söylemleri beklerken Karayalçın’ın siyaset anılarını, artık tarih olan genel başkanını dinledik…
Dün de bu toplantının yankıları sürdü…
Bir sanatçı anonsu ile alana toplanan insanlara Değirmenköy’de harcadığımız Muharrem İnce, silahını kullansaydık "CHP Silivri’de genel seçimde oy oranını %5 arttırırdı” diyenlere katılmaktan kendimi alamıyorum.
CHP, Değirmenköy’de yine birinci olacak AK Parti’ye fark atarak; Silivri’de mi inşallah hayal kırıklığının boyutu az olur.
Bir saat Karayalçın’ı konuşturmak yerine oy kullanacağımız milletvekili adayları ve kullandığımız belediye başkanının sesini ve düşüncelerini işitseydik fena olmazdı. Büyük bir kayıp yok ama… Çok sayıda partili ve biraz belediye çalışanı ile şaşırtıcı miktarda polis; vatandaş zaten zahmet edip gelmedi…
Yıllardır, (çok kıymetli bir şey değil ama bana göre önemli) destek verdiğim partinin il başkanını dinledikten sonra dün hissettiklerimi ve düşündüklerimi elimde olsa değiştirmek isterdim; hoşuma gitmedi.
Acayip bir seçim olacak 7 Haziran; gelişinden belli…
İsminin önüne belli unvanlar yazdıran siyasetçiler ve kişiler neyse de, sahada emek harcayan sayısız parti emektarının alınan sonuç karşısında üzülmesine üzülürüm…
Adaletli, Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşıyacak bir seçim olsun inşallah…
İktidarın boyunu aşan hatalarına rağmen muhalefeti eleştirmek zorunda kalmak çok sevimsiz. Ama hiçbir şey tek taraflı değil. AK Parti’yi AK Parti yapan etkenlerin başında diğer siyasi partiler geliyor.
Kazananı belirleyen faktörlerin başında kaybeden geliyor!

YORUM YAP