Sevginar Sali

Kavaklı meclisi!

Aralık ayı meclisi toplandı. Gündemden ziyade hafta sonu Silivri'nin çalkalandığı ‘Kavaklı konusunda' Başkan Volkan Yılmaz'ın açıklaması bekleniyordu o da sağ olsun oturumun sonuna kadar merakın tavan yapmasını sağladı. Herkes tahsis konusunda kıymetli görüşlerini beklerken o önce seleflerinin zaman içindeki (muhalefet ve iktidardayken) görüş ve tutum farklılıkları işlemeyi, üzerine basa basa kamuoyuyla paylaşmayı uygun gördü.

Muhaliflerine siyasi bir cevap verdi daha sonra da Kavaklı olayı ile ilgili gelişmeler ve görüşünü belgelerle ifade etti.

CHP'nin İBB'de iktidar değilken katı atık depolama tesisine, Kiptaş'a karşı çıkıp daha sonra açılışlarına katılmasından girdi, KİPTAŞ 4 yerinin de bir zamanlar üniversite alanıyken toplu konuta çevrildiğinden çıktı! “Sizin döneminizde yapılırken iyi, başkalarının döneminde yapılırken kötü” tutarsızlığını ileri sürerek siyasi rakiplerinin eleştirilerine yanıt verdi. Yılmaz'ın yanı sıra AK Parti'nin de Pazar akşamı geç saatlere kadar sessizliği Silivri'de ittifak olduklarını unutanları dahi Millet cephesinde yeniden buluştururken rakiplerini köşeye sıkıştırdıkları izlenimini besledikçe besledi. Köşeye sıkıştırdıklarını düşündüklerinin tüm köşeleri tutuğuna sevinelim mi, üzülelim mi siz karar verin!

Başkan Yılmaz, siyaseten içinde birikenleri en üst perdeden ve içinde kaynayan volkanı bastırmaya çalışa çalışa ortamı gerim gerim gererek ifade ettikten sonra Kavaklı'daki yer ile ilgili Kızılay (Hazineye ait yeri Milli Emlak 2018 yılında Kızılay'a tahsis etmiş) ve Sanayi Ticaret Bakanlığına farklı tarihlerde Silivri Belediyesi olarak ilaç fabrikası yatırımını ‘uygun bulmadıkları' görüşlerini açıkladı. Ve hatta alternatif olarak da Alipaşa ve Büyükçavuşlu'da iki farklı yer önerdiklerinin yazışmalarını paylaştı.

Yani yer seçimini uygun bulmadığını ifade ederken yatırımın gerekliliğine vurgulamayı ihmal etmedi. CHP'nin itirazı da tam olarak bu şekilde zaten. Uzun lafın kısası iktidar ile muhalefet aynı fikirde ancak Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile alınan kararın değişikliği için yapılacaklar oldukça sınırlı görünüyor. Ayrıca yatırımın faydasının yol açacağı zararları katladığı hususunda da kimse güçlü itiraz gerekçelerinde bulunamadı.

Siyaseten kılıçlar ne kadar bilenmiş olursa olsun, herkesin ortak Silivri paydasında birleştiğini görmek meclisimiz hakkında çok kıymetli bir duruş.

Volkan Yılmaz'ın iki gündür devam eden sessizliği siyasi rakiplerinin iştahını kabartırken cevabı karşısında CHP saflarının en içten tepki Doruk Bulut'tan geldi “Bravo Başkan” diye…

Evet, Silivri Belediye Başkanı elinden geleni ve gerekenleri yapmıştı, belki de yer konusunda halen yapmaya çalışmakta ancak değiştirebileceklerinin sınırı olduğunu tecrübe ediyoruz. ‘Bir şey değişecek her şey değişecek' iddiasından sebep söylüyorum bunu… Cumhur İttifakı hassasiyeti Yılmaz'ın her kelimesinde tüm yükümlülüğü ile arzu endam etmekteydi. İlçe Belediye Başkanı olarak yetkisini aşan konularda sorumluluklarını yerine getirmiş olmasına karşın, kendisini suçlayanlardan bu hususlarda daha hassas davrandığı inancına sahip olarak uğradığı ithamların etkisinde fokor fokur kaynayan ama patlamanın yeri ve sırası olmadığını bilincine zorlansa da uyan, bağlı kalan bir Volkan Yılmaz vardı mecliste.

Bazen elinizden gelen her şeyi yapıp kimi konuları zamana bırakmak en iyisi… Bizim değiştirmeye gücümüz yetmeyen şeyleri dönüştüren bir güç var çünkü. Kötü diye karşıladığımız olayları zaman içinde ‘iyi ki'lerimize dönüşmüşlüğü olmadı mı?

Silivri için hayırlısını dileyelim ve öyle olsun inşallah…

YORUM YAP