“Kadınların olmadığı bir yerde, toplumsal ilerlemeden bahsedilemez”

“Kadınların olmadığı bir yerde, toplumsal ilerlemeden bahsedilemez”

7.12.2021 15:00:37

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ile ilgili Silivri Belediye Meclisinde söz alan AK Parti Meclis Üyesi Hacer Yıldırım, “İnanıyoruz ki, kadınların olmadığı bir siyasi ve sosyal yaşamda, toplumsal ilerlemeden bahsedilemez” diye konuştu.

Silivri Belediyesi, Aralık ayı meclisinde gündem dışı söz alan AK Parti Meclis Üyesi Avukat Hacer Yıldırım, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü vesilesi ile duygu ve düşüncelerini ifade etti.

YILDIRIM: 5 ARALIK KADINLARIMIZ İÇİN BİR MİLATTIR

Yıldırım şunları söyledi: “Kadınlara seçme ve seçilme hakkının tanındığı bu özel gün, ülkemiz için bir milattır. Bugünün, dünyanın bütün coğrafyalarında çatışmaların, savaşların ortasındaki kadınlar için de bir milat olmasını diliyorum.

“AK PARTİMİZ, KADINLARI SİYASET DÜNYASINA, TOPLUMSAL HAYATA AKTİF BİÇİMDE DAHİL EDEN YEGÂNE HAREKETTİR”

Bugün beş milyonun üzerinde kadın üyesi ile AK Partimiz, kadınları siyaset dünyasına, toplumsal hayata aktif biçimde dahil eden yegâne harekettir. Erkek ve kadını bir bütünün iki parçası olarak gören bu hareket, kadınları hayatın asli unsuru olarak değerlendirir.

Bu süreçte tarihi referanslardan da güç alır. Çünkü biliyoruz ki, Türk Kadını, dünyada birçok ülkeden önce seçme ve seçilme hakkına sahip olmuştur. Bu millet Kurtuluş Savaşını kadın erkek omuz omuza kazanmış bir millettir. Daha da gerilere gidersek, eşi Mekke'nin sayılı tüccarlarından olan bir Peygamberin takipçisidir.

İnanıyoruz ki, kadınların olmadığı bir siyasi ve sosyal yaşamda, toplumsal ilerlemeden bahsedilemez.”

YORUM YAP