Sevginar Sali

İyilik küçük, kötülük büyük


Neden güzel şeyler sessiz sedasız, kötü şeyler çok ses getirerek gerçekleşir ki!?
Güzelliklere verdiğimiz tepkinin dozu kötü olanlara verdiğimizden hep daha büyük olur ses getirme durumu da bu doğrultuda gerçekleşir.
Hastane acil servisi kapatıldı yollar istila edildi, açıldı iki satır yazı ile duyurusu yapıldı… Yuhaladık ama teşekkür etmeye ihtiyaç duymuyoruz…
Bir kişi için bin kere yaptığınız şeyi bir kere yapmayın görün alacağınız tepkiyi. Tam da o anda yaparken, hiç teşekkür almadığınızı anımsarsınız, farkına varırsınız. Ne kadar acıdır o an… Kestirip atmayı becerebilen insanlara hep gizli bir hayranlık duymuşumdur. Ben hep, hala bir şans var mıdır düzelmek ve düzeltmek için uğraş vermeyi seçip yıprandığıyla yetinmeyenlerdenim.
Bizde de öyle bir sürü güzel yazı yazarsınız dipsiz kuyuya taş atar gibi ses dahi gelmez, eleştiride yer yerinden oynar.
İnsanoğlunu anlamak zor ne gariptir ki hepimizin de ‘insan gibi insan’ olma iddiası net ve kararlıdır.
Hayatın bizi yorduğundan şikâyet ederiz ama aslında bizi yoran insanlardır. Birileri sizi, siz başkalarını halka halka yayılan bir ‘yorgunluk’ serüveni uzayıp gider…

GEÇMİŞ OLSUN
Ayfar’ın 3. mü 4. mü yangını son on yıl içerisinde. Yaşananlardan ya ders alınmıyor ya da gerçekten çok şansızlar. Allah’tan hiç can kaybı yaşanmadı. Ama maddi kayıplara da yazık.

İHSAN ATUN NEREYE KOŞUYOR?
Dikkat ediyorum da Silivrispor Kulüp Başkanı İhsan Atun kadar Işıklar’ı yakından takip eden meclis üyesi bile yok. Halk toplantıları, programlar derken hiçbir yerde Belediye Başkanını yalnız bırakmıyor kulüp başkanı! Işıklar, 2004’te Gümüşyaka’ya belediye başkanı yapamadığı Atun’a 2014 ile ilgili bir güzellik düşünüyor anlaşılan! Nasıl olsa yakında çıkar ortaya...

Üye çalışması dediğiniz
AK Partililerden korkulur valla… Belediye Meclis Üyeleri Tamer Şişman ve Osman Umuç aralarındaki beyefendiyi öyle bir yakalamışlar ki gel de üye olma. Olmadan bırakmazlar zaten… Üye çalışması dediğiniz böyle olur, yapana kadar sıkı takip.
Tamer Şişman’ın ilçe başkanlığı adaylık yarışından elenmesinden sonra halen siyasi çalışmalara bu denli asılmasını taktir ettiğimi belirtmeliyim. Kolay gelsin!


YORUM YAP