Cemil Kenar

İşte hendek, işte deve

Ülkenin ekonomik durumu ortada. Bindik bir alamete kur farkıyla gidiyoruz kıyamete…

Planlı bir şekilde körüklenen döviz politikalarıyla ülkenin dış borcu her gün milyarlarca dolar yükseliyor. Bu durum vatandaşa zam, kulüplerimize her gün yükselen borç olarak yansıyor.

Eriyen varlıklarıyla her gün biraz daha fakirleşen vatandaş gelecek kaygısıyla kıvranırken kulüplerden yardım destek feryatları yükseliyor.

Spor programlarında seyirci yasağı kalkmasına rağmen statların dolmadığı, korsan yayıncılığın arttığı konuşuluyor. Vatandaşa, taraftar uyuma takımına sahip çık çağrıları yapılıyor. Bu gidişattan etkilenen herkes bir şekilde tepkisini dile getirirken sadece Trabzonspor'un sise çıkmıyor!!!

İstanbul'u kaybetmeyi hazmedemeyen kumanda merkezi bu sezonu Trabzon ile barışma sezonu ilan etmiş olabilir mi?

Futbol sadece futbol değildir diyen Simon Kuper yanılmış olamaz!!!

Bu yönünü kamuoyu araştırmacılarına toplum mühendis yerine bırakıp yerel boyutuna bakalım…

10 yıllık profesyonel lig macerasından 8-10 milyonluk borçla çıkan Silivrispor'da nereye kadardan, buraya kadar noktasına gelmiş gibi görünüyor. Kamuoyuna Silivri Sevdalılarına sesleniyorlar. Tabir güzel, hoş ama boş!!!

Çünkü burada herkes içerdeyken, yönetirken, çalışırken sevdalı…

Ödeme almadı mı, dışarıda kaldı mı sevda bitiyor!!!

Sevda yönetime, çalışana, çalıştırana, alınan, satılan oyunculara göre şekil değiştiren taksitli sevgiye dönüşüyor…

Bu sevgi bağının devamlılığını sağlamak için öncelikle aidiyet duygusu gelişmiş insanların sayısını arttırmak gerekirdi, ihmal edilmiş!!!

Silivrispor'un statüsü, itibarı tabii ki önemli asla vazgeçilemez, dörtyüzlük oldum, nereye kadar, buraya kadar diyen yönetici haklı ama insanların öncelikleri değişti.

Artık koronayla çarpışıyorlar.

Dolarla boğuşuyorlar.

Zam yağmurlarından önünü göremiyorlar.

İnsanlar her krizde iban numarası görmekten, yardım kampanyalarından, yönetenlerin beceriksizliklerinin faturasını ödemekten bıktı…

Bu şartlarda kulüplerin faaliyetlerini sürdürmesi gerçekten çok zor.

Silivrispor ayarında bir takımın her hafta maça çıkabilmesi için prim ve maaşlar dışında haftalık gideri muhtemelen 20-30 bin TL civarındadır.

Gerçekten nereye kadar???

 

YORUM YAP