Adil Sirkecioğlu

IŞIKLAR’IN RAKİBİ

Parlamenter sistemden başkanlık sitemine geçeceğimiz referanduma sayılı günler kaldı. Benim saf ve temiz vatandaşım önce evet-hayır kararını verip, daha sonra bu kararına haklı nedenler bulma telaşında. Evet ile hayır arasındaki olgunluğu, sıcaklığı, saygıyı kabullenemeyenler yeni hain planlar peşinde. Birbirimize tahammül derecemizin yüksekliği, tahammül edemeyeceğimiz davranışların bertaraf edilmesine vesile olacak. Bulanık suda balık avlama ustaları, ülkemi yeteri kadar bulandıramamanın üzüntüsünü yaşıyorlar. Yeter ki soyadı Bozkurt olan vekil aklını başına toplasın!
Fırsat bulduğu her an iltihabını boşaltmaktan geri durmayan FETÖ yeni eylemleriyle varlığını hissettirecek. Bütün dünyanın maşası durumuna düşen örgüt üyelerinin son eylemleri; GS genel kurulu, tutuklu üyelerin serbest bırakılması ve Ülker reklamı. TRT programlarına bile sızabilenlerden yeni atraksiyonlar beklenmeli. Mezarlarından çıkıp çalışmalara katılanların, her iki sonuca göre de gelecek planları vardır. Bu planları bozacak hazırlık içinde olmalıyız. Belayı ve her türlü musibeti defetmekte başkomutanın tavrı çok önemli. “Hata yaptım Allah affetsin” sözünün tekrarını kabullenecek sabrımız kalmadı.
FETÖ'nün arzuladığı sonuç hayır. Fakat oldu da istediği neticeyi alamazsa diye 3 büyük ili pilot bölge seçtiler. İzmir'i çantada keklik görüyorlar, hayırların ikiye katlanması bile fazla ses getirmeyecek. Ankara'da Ak Parti'nin, MHP'nin ve de Gökçek'in cansiperane bir çalışması var. Ankara'yı tersine çevirebilmeleri çok zor. Kalıyor geriye İstanbul. İstanbul'da hayırların fazla çıkması Ak Parti'nin kimyasını bozar. Tüm güçleriyle İstanbul'a saldırıyorlar, saldıracaklar. İstanbul'da çökertilmiş bir Ak Parti'nin daha kolay ele geçirileceğinin hesabını yapıyorlar. Ak Parti kurmayları bu gidişatın farkına vardılar. Son günlerde İstanbul'a özel önem verilecek.
%30'u hedef belirleyen ilçe başkanı, aldığı illegal emirleri uygulama telaşında. “Kötü alışkanlıklara hayır” sözünden dolayı Yeşilay başkanını şikâyet etmeyi vazife kabul ediyor. Hakkımda imza toplama gayretini son çırpınışlar olarak değerlendiriyorum. Korkudan ve düşüncesizce atılan imzaları takip ediyorum. Referandumdan sonra gelecek parti müfettişlerine anlatacaklarını çok merak ediyorum. El ele tutuşup Erdoğan karşısına çıkan FETÖ akrabaları; şefkatli ve babacan bir tavırla sakinleştirildiler. Sırtlarını sıvazlamak, teselli etmek de Hürhaber başyazarına kaldı. Hayır dileğini dengelemek adına yazılan satırlar garip bulunmasa da tebessümle karşılanıyor. Gazetecilikten daha fazla siyasi kabiliyeti olduğuna inandıklarımın, gerçekler ortaya çıktıktan sonra ne yazacaklarını çok merak ediyorum. Temennim utanıp 2019'da Ak Parti'ye oy vermesi…
Evet oylarının bizzat evet için çalışanlar tarafından %30'la sınırlandırılması, Işıklar'ı rehavete sürükledi deniyor. Ben katılmıyorum. Tanıdığım Işıklar rehavete kapılacak bir siyasi değil. Yeteri kadar çalışmalara katılmamasının başkaca nedenleri var. Şu kadarını söyleyeyim; çıkacak neticenin rakipsizliğine zarar vermesinden çekiniyor. Işıklar için 50-60 aralığı ideal bir oran olmasına karşın 70 ve üzeri tehlike arz eder. Birincisinde Silivri ve CHP Işıklar'a mahkum olmaya devam ederken, ikinci şık “kimi koysak kazanırız” rahatlığına sebebiyet verir. Eee siyaset böyle bir şey işte. Her bir tık ayrı anlam ifade ediyor.
Bu köşenin yazarı olarak CHP'de lider değişikliği olduğunda Işıklar'ın Bakırköy'den, aynı hamam aynı tas devam ettiğinde Silivri'den aday olacağını düşünüyorum. Ak Parti kendi içindeki hainlerin verdiği tahribat yüzünden 2019'a kadar toparlanması çok zor. Hele de ildeki makam şoförü ve korumaların Ak Parti adayını belirleme yetkisini ellerinde tutarsa %40'ları rüyada bile göremeyiz. O nedenle 2019 Silivri başkanlığı çantada keklik kabul edilebilir.
Karar verdim Işıklar'la uzun vadeli bir mücadeleye gireceğim! 3. dönem başkanlığına rağmen hiçbir hizmet veremeyen, yakınmalarıyla bıkkınlık veren Işıklar 4. döneme niyetlenmez. Niyetlense bile avucunu yalar. Teferruata girip fazla tüyo vermek istemiyorum. Zamanın beni haklı çıkaracağını umuyor, oğlum Emirhan'ın 2024 adaylığını destekliyorum. Allah ömür verirse sayılı gün çabuk geçer diyorum.
Işıklar'a mahkûm kalmayın.
Işıklar'ı alternatifsiz hale getirenlerden olmayın.

YORUM YAP