Murat Demirci

İmamoğlu, İstanbul’u kimlerle yönetecek?

Habertürk TV'de yayınlanan Türkiye'nin Nabzı Programının konuğu Millet İttifakı Adayı Ekrem İmamoğlu'ydu. İmamoğlu'nun karşısında sabırsızlıkla sorularını yöneltmeyi bekleyen gazeteciler Mehmet Akif Ersoy, Deniz Zeyrek ve Nagehan Alçı vardı.
Program yeni başlamıştı ki Nagehan Alçı, Mine Kılıç tarafından kaleme alınmış olan Ekrem İmamoğlu'nun yaşam öyküsünün anlatıldığı kitabı severek okuduğunu belirterek stüdyoda olumlu bir hava estirdi. Başta İmamoğlu ve iftar saatinin ardından televizyonlarının karşısına geçenler, Nagehan Alçı'dan hiç beklemedikleri bu jest karşılığında şaşkınlık duymuşlardı.
Hiç şüphesiz ki programı takip edenler, seçimin yenilenmesi, projeler, seçim vaatleri, İstanbul'un sorunları ve çözüm önerilerine dikkat çeken soru ve cevaplar bekliyorlardı. Beklenen oldu mu? Tabi ki olmadı.
Nagehan Alçı sahneye çıkıverdi.
Ardı ardına gelen sorular;
“Devletle Abdullah Öcalan'ın görüşmesine olumlu bakar mısınız?”, “Kürt ve Alevi katliamı olan Dersim katliamı konusunda ne düşünüyorsunuz?”, “Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüşme kararına ne diyorsunuz?”…
Sanırım Nagehan Alçı için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin kazananı belli olmuş ve karşısında Cumhurbaşkanı adayı olarak gördüğü Ekrem İmamoğlu vardı. Yerel seçimle ilgili olmayan sorularının muhatabı tabi ki İmamoğlu değildi. Buna rağmen İmamoğlu başka bir programda bunları tartışabileceğini fakat o günün bu gün olmadığını sık sık belirterek konuyu İstanbul'a getirmek istiyordu. Programı yöneten Didem Arslan Yılmaz da durumun farkına varmıştı ve "Sayın İmamoğlu arkadaşlar size bir cumhurbaşkanı adayı gibi bazı sorular soruyorlar” deme ihtiyacını duymuştu.
Program konuğu diğer gazeteciler, Alçı ve İmamoğlu arasında seyirci durumunda kalmışlar ve kendilerine gelecek sırayı sabır içerisinde bekliyorlardı. Sıra gazeteci Mehmet Akif Ersoy'a gelince o da Nagehan Alçı'nın açtığı şeritten ilerlemek isteyerek Ruhban Okulu, FETÖ, PKK, Selahattin Demirtaş ve yabancı basın üzerinden sorular yöneltmeye başladı.
Programın sonunda akıllarda kalan tek şey İmamoğlu'nun “Gelin hep beraber yönetelim” sözü oldu. Millet ve Cumhur ittifakının tarafları için “Gelin hep beraber yönetelim” farklı anlamlar taşımaya ve tartışılmaya başlandı bile, sanırım seçim sürecinde bu söz üzerinden yeni stratejiler geliştirilecek.
Peki, İmamoğlu İstanbul'u kimlerle yönetecek?
İmamoğlu her açıklamasında “16 Milyon insanımızla birlikte yöneteceğiz” diyor. Parti ayrımı gözetmeksiniz şeffaf, adil ve çözüm odaklı yönetimi ön plana çıkarıyor. Karşı taraf ise açık açık ifade edemeseler bile, İmamoğlu'nun İstanbul'u HDP ve FETÖ ile yöneteceği tezi üzerinden siyaset geliştirme çabası içerisinde.
İstanbul'u kimler yönetecek sorusunun cevabı İmamoğlu'nun seçimi kazanmasında gizli...

YORUM YAP