XXXXX

İdari Mahkeme, Yürütmeyi Durdurma Reddi Konusunda Bugün Karar Verecek


Aldığım bilgiye göre İdari Mahkeme, arsa satışları konusunda verdiği yürütmeyi durdurma kararı hakkında Silivri Belediyesi'nin itirazını bugün değerlendirecek. Bu konu kaynak mevzusu kadar, iktidar ile muhalefet arasındaki ilişkilerin de önümüzdeki süreç seyrini belirleyecek. Silivri Belediyesi'nin kaynak yaratma konusu ciddi bir çalışma gerektiriyor. Muhasebe birimleri dışında finans danışmanlığına başvurarak, belki tarafsız bir kuruluş tarafından sorunun çözümüne destek başvurusuyla daha verimli neticeler alınabilir. Aslında arsa satışı gerçekleşmezse daha acil, gerçekleşirse de mutlaka düşünülmesi gereken bir adım. Silivri Belediyesi'nin durumu aktarıldığı kadar kötüyse, bayram kartları, davetiyeler bastırmak üzere reklam ve tanıtım ajanslarına para ödemek yerine, finans şirketi seçeneğinden yana hakkımızı kullanıp, değerlendirmede bulunmak daha mantıklı.

MUHTARLARIN TALEBİ
Silivri Köy ve Mahalle Muhtarlar Derneği, geleneksel protokol yemeklerinin bu yılki davetini geçtiğimiz akşam verdi. Muhtarlar, idare ve yöneticilere hizmet beklenti ile taleplerini aktardı. Silivri İlçe mahalle muhtarları, yemekte Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol'dan Adliye'nin boşalttığı, Kaymakamlık binasının giriş katını istedi. Silivri ilçe mahalle muhtarları hepsi bir arada burada hizmet vermek istediğini belirtti. Demirkol, konuya olumlu yaklaşırken, sürecin yasal durumunu gözden geçirme sözü verdi. Aslında hiç de fena olmaz. Hepsinin bir arada olması vatandaşın da işine gelir.

BU KADAR EMEK BOŞA GİTMESİN!
Eski İl Genel Meclis Üyesi Şenol Eser'in açıklamalarından Büyükçekmece Belediyesi ile Galatasaray Kulüp Yönetimi arasında imzalanan tahsis protokolüne ilişkin süreci hatırlayacaksınız. Galatasaray yönetimi, Florya Tesisleri'nin taşınmayacağını, alt yapı çalışmalarının Büyükçekmece'ye yapılacak tesisten yürütüleceğini açıkladı. Belki Silivri için halen bir şans var. Keşke Başkan Işıklar, tüm bürokratik süreçleri tamamlanan konunun takibine de ilçemize üniversite konusu kadar özen gösterse!

ZABITA’DA ARAÇ
TAKVİYESİ'NE İHTİYAÇ
Silivri Belediyesi Zabıta ekipleri, artan nüfus ve genişleyen coğrafya nedeniyle araç takviyesine ihtiyaç duymakta. Silivri Belediyesi borç edebiyatını çözüme kavuşturup, bitirmeden bu ihtimal zor görünüyor ama biz yine söyleyelim.

GÜNÜN FIKRASI
ORMANA MALİYECİLER GİRERSE...      
Bir Maliye fıkrası ki sormayın. Tilkiyi, kaplumbağayı, leyleği ve maymunu bir telaş alır. Tilki ormanda nefes nefese koşuyormuş. Karsısına çıkan kaplumbağa:
- 'Tilki kardeş ne bu telaş?'
- 'Ormana maliyeciler gelmiş' demiş tilki. 'şimdi bir bakarlar bende kürk, hanımda kürk, çocuklarda kürk, dünyanın vergisini yazarlar.... '
Bunu duyan kaplumbağa telaşla yürümeye başlamış.
Onu telaşlı gören  leylek:
- 'Hayrola kaplumbağa kardeş ne bu telaş?' diye sormuş.
- 'Maliyeciler ormanda' demiş kaplumbağa. 'Bende ev, hanımda ev, çocuklarda ev, yakalanırsak dünya vergi alırlar.'
 Leylek de hemen uçuşa geçmiş. Ağaçların üzerinden maymun seslenmiş:
- 'Leylek kardeş, ne iş? Bu ne acele?'
- 'Vergi memurları herkese ceza yazıyormuş. Bende yazlık, hanımda yazlık, çocuklarda yazlık, vergi borcundan batarız...'
Maymun bunu duyar duymaz koşarak ağaçtan ağaca atlamaya başlamış. Papağan sormuş,
Neden ve kimden kaçıyorsun? diye.
- ''Maliyeciler ormanda' demiş Maymun, 'Benim popom açık, hanımın poposu açık, çocukların poposu açık... Alacak bir şey bulamayınca bunların ne yapacağı belli olmaz. ' 

YORUM YAP