Hannover Türk Engellilerinden Silivri’ye destek

Hannover Türk Engellilerinden Silivri’ye destek

9.10.2019 12:15:45

Almanya Türk Federasyonu çatısı altında ilk ve tek engelli derneği olan Hannover Türk Engellileri Derneği, Biefeld'den toplanan bir tır dolusu engelli medikal malzemeyi, ilk ülkücü şehit Ruhi Kılıçkıran anısına Silivri Belediyesi'ne gönderdi.

Hannover Türk Aileler Birliği teşkilatı bünyesinde faaliyet gösteren Engelliler Derneği tarafından Silivri'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere hazırlanan bir tır dolusu araç gereç kısa süre içinde ilçemizde olacak. Hannover'den Silivri'ye uzanan yardım tırında özel bireylerimizin çalışmaları ve hayatını kolaylaştıracak birçok alet yer alıyor. Yardımların kısa süre içinde Silivri'ye ulaşması bekleniyor.

ÇAVUŞ: ELİMİZDEN GELDİĞİ KADAR YARDIM ELİ UZATMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Hannover Türk Engellileri Derneği Başkanı Murat Çavuş, yardımla ilgili yaptığı açıklamada, “Elimizden geldiği kadar vatandaşlarımızın yardımı ile vatanımızdaki engelli ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım eli uzatmaya devam edeceğiz” diyerek destek olanlara teşekkür etti.

FEDERASYON ÇATISI ALTINDA İLK ENGELLİ DERNEĞİ

Almanya Türk Federasyon Aşağı Saksonya Bölge Başkanlığı Bielefeld Ülkü Ocağı Sekreteri Fatih Öztürk de dernek başkanı Murat Çavuş ve yönetim kuruluna özverili çalışmalarından dolayı müteşekkir olduklarını belirterek, “Almanya Türk Federasyon Almanya da kurulan ilk sivil toplum kuruluşu olarak bu tür hizmetlere geçtiğimiz yıllarda Türk Engellileri Derneği ile başladı. Türkiye'ye birçok tır ücretsiz malzeme gönderen kuruluşumuz, Silivri'ye de bir tır dolusu daha gönderdi. Vatandaşlarımız bu konularda hassaslar, benzeri durumlarda desteğimiz devam edecek. Hem de bu vesile ile ilk şehidimiz Ruhi Kılıçkıran'ın ruhunu şad etmek kısmet oldu” diye konuştu.

YILMAZ TEŞEKKÜR ETTİ

Almanya Türk Federasyonu çatısı faaliyet gösteren Hannover Türk Engellileri Derneği tarafından sağlanan destek malzemesi için teşekkür eden Başkan Yılmaz, Gurbetçilerimizin duyarlılıklarını tebrik etti.

Haber Merkezi

YORUM YAP