GÜNCEL

Diğer

    Silivri Teknopark Projesi onaylandı

    Silivri Belediyesi ve Kadir Has Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirilecek olan Silivri Teknoloji Geliştirme Bölgesinin kurulmasına yönelik proje, Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanarak Resmî Gazete’de yayımlandı. Proje sayesinde Silivri’ye kazandırılacak Teknopark ve Tarım Teknoparkı ile bölgede Ar-Ge çalışmalarının yapılması, farklı yatırım alanlarının oluşturulması, yeni istihdam fırsatlarının sunulması, yerel ekonomi ve ülke ekonomisine katkılar sağlanması hedefleniyor.

    İşin bilgi panosu Kınalı Mevkiine takıldı

    Silivri’nin iki yakasını bir araya getirecek, Büyükçekmece Mimar Sinan Köprüsü’nden başlayıp Kınalı’ya kadar bütün E-5 Karayolu ve yan yolların asfaltlanmasını kapsayan, ayrıca Silivri Otogar Kavşağının olduğu bölgeye yapılacak bir döner kavşak ile şehrimizin giriş çıkış işkencesini de sona erdirecek proje başlıyor. İşin bilgi panosu Kınalı Mevkiine takılırken çalışmaların kısa sürede başlaması bekleniyor.

    13 yaşında katil oluyordu!

    Annesini rahatsız ettiği iddia edilen kişiyi boynundan bıçaklayan 13 yaşındaki çocuk, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

    Çalışkan, Bulgaristan Göçmenleri Başkanlığına aday

    1978 Bulgaristan göçmeni olan, Silivri Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı olarak başarılı bir çizgi izleyen Ercan Çalışkan, 18 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek genel kurulda Silivri Bulgaristan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

    Destekleme ödemesi

    Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü 1 Milyar 318 Milyon 43 Bin Liralık Destekleme Ödemesinin hesaplara aktarılacağını duyurdu.

    MHP’li kadınlar Yeni Mahalle sakinleriyle buluştu

    MHP Silivri İlçe Kadın Çocuk Engelli Politikaları Başkanı Zerrin Çimen ve üyeleri, Yeni Mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

    Terminal ücretlerine 3 yıl sonra zam

    Silivri Belediye Meclisi salgının ardından Terminal ücretlerinde tarife revizyonuna gitti.

    Selimpaşa’ya 55 odalı huzurevi yapılacak

    Gözde İstif Öztürk tarafından 'Velalı Hala Huzur Evi' isminin verilmesi şartı ile bağış olarak Selimpaşa Yoğurthane bölgesine, Silivri Belediyesi’nin tahsis ettiği yere yapılacak 55 yatak kapasiteli huzurevi protokollerin imzalanması için Silivri Belediye meclisi Başkan Volkan Yılmaz’a yetkiyi oybirliği ile verdi.

    Yılmaz: Cumhurbaşkanımızı Silivri’de ağırlayacağız

    Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi’nin açılışı münasebeti ile Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilçemiz ziyareti hakkında meclisi bilgilendirdi.