Neslihan Soydaş

Geleceği kurmak

CHP seçim yarışını geriden takip etse de yine şaşırtmayan bir neticeyle yarışa dahil oldu. Şaşırtmadı dediysek bile memnun ve tatmin olan kaç kişi var, bilemiyorum. Mevcut CHP seçmeni dahi yüz ekşitiyor. Adaylık açıklamasının akabinde bir basın toplantısı da yapan mevcut ve yeniden aday Işıklar, birkaç önemli noktaya değindi. Kültür Merkezleri Kompleksleri ve Gıda Silikon Vadisi projeleri gerçekten heyecan uyandırıcıydı.
Diğer taraftan kendisine ve sürece yönelik eleştirilere de değinen Işıklar “kaale almıyorum'' değerlendirmesinde bulundu. Bu ifadenin siyaseten bir iyi bir de kötü tarafı var. İyi tarafı tabii arkanızdan ne söylenirse söylensin, kaale almamak, ruh halini korumak ve enerjiyi çalışmak, üretmek ve yapmak istediklerinizi hedeflerinizi gerçekleştirebilmek için kullanabilmeye imkan tanır. Bu anlamda duymamak iyi olabilir. Fakat, eleştirileri kaale almamanın ciddi anlamda zararları da olacaktır şüphesiz. Her şeyden önce beklentileri anlamanın en başat yoludur eleştirilere kulak kesilmek. Eleştirileri önemsemeyen dostunu da düşmanını da bilemez. Bu açıdan eleştiri çoğu zaman aydınlatıcı da olur. Kendi çevresi, dostları, çalışma arkadaşları başkanın ve çalışmalarının eksik aksak yönlerini göremeyebilir. Görse de sağlıklı değerlendiremeyebilir. Bu yüzden her yerden eleştiri kabul etmek olumlu sonuçlanabilir. Durumu fırsata çevirmek başkan ve ekibinin maharetidir bir yerde.
Işıklar ismi netleştikten hemen sonraki gün Silivri'de pankartları asılmaya başlandı. Tabii pankartlarda seçim süreci sloganları da ortaya çıktı. Görmüşsünüzdür, CHP pankartında “Geleceği kuracağız'' diyor. Bu iddia yukarda bahsettiğimiz projeleri işaret ediyor. Çağı yakalamaya çalışan yenilikçi projeler. Gayet güzel. Fakat akla bazı sorular geliyor. CHP'li belediyemiz şu ana kadar ne gibi bir örnekle çıktı karşımıza? Geleceği kurmak için elinizde iki dönem iktidar vardı, niçin hangi sebeple kullanmadınız? Geleceği kurmak için, 3. Dönem de koltuğa oturmak şart mı? Sadece soruyorum.
Selami Değirmeci'nin DSP safında seçime dahil olması da beklenen ama bir o kadar ilginç bir son dakika golü oldu. Bu durum Işıklar'ı ne ölçüde etkiler, Değirmenci'nin kazancı ne olur tartışıladursun, belli ki Değirmeci'den çok Işıklar ve Cumhur İttifakı Adayı Volkan Yılmaz etkilenecek gibi görünüyor. Hayırlı olsun :)

YORUM YAP