Ferhan Tezcan

Futbol heyecanı başlıyor

Süper ligin başlamasına az kaldı. Önümüzdeki hafta Cuma günü Ankara'da Ankaragücü-Galatasaray maçıyla başlayacak ve 2019 Mayıs ayına kadar sürecek. Süper lig Avrupa'nın en kapasiteli ligleri arasında ilk 10'da gösteriliyor. Süper ligin yayın gelirleri de Avrupa'nın üst düzey ligleri arasına giriyor. Ancak borçlanma konusunda UEFA'dan sürekli uyarı alan ve transferde zorlanan büyük kulüpleri bu yıl da transferlerde güçlenen Anadolu kulüplerinin sıkıştırması bekleniyor.
Süper ligde 18 takımın hocaları bu yıl tamamına yakını Türklerden oluşuyor. Fenerbahçe teknik direktörü Cocu dışında, eğer Akhisar'ın hocası Saffet Susıç'i de yabancıdan saymazsak böylece bu mücadele Türklerle Hollandalı Cocu arasında geçecek. Gecen sezon Göztepe ile başarılara imza atan Tamer Tuna bu yıl Sivas'ın basında terleyecek.
Trabzon Ünal Karaman'a teslim. İbrahim Üzülmez Rize'yi, Ertuğrul Sağlam Kayseri'yi, İsmail Kartal Ankaragücü'nü, Bülent Korkmaz Antalyaspor'u, Samet Aybaba Bursaspor'u taşıyacak.

GALATASARAY TATSIZ
Galatasaray sezon bası hazırlık maçlarında bekleneni veremedi. Özellikle savunmada Maicon (forvette 2 gol atsa da) hücumda Gomis tel tel dökülüyor. Gomis'in karın ağrısı belli; Feghouli'den 200 bin EURO az kazanması. Maıcon iyi niyetli ama onun da derdi kendini savunmadan çok hücum oyuncusu hissetmesi. Kesin Brezilya'da futbola başlarken hücum oyuncusuydu. Terim Hıguaın'ın Milan'a transferinin gerçekleşmesinden sonra Andre Silva'nın da gözden çıkarılmasıyla rahatlamıştır. Savunmaya Denayer ısı yatmışa benziyor. N'Dıaye'ye Everton yolunda. Ben genç takımdan alınan Yunus Akgün ve Ozan'ı çok beğendim. Umudum bu çocukların bu sezona damga vurmaları.

FENERBAHCE SÜRPRİZLER PEŞİNDE
Benfica ile zorlu maça çıkacak Fenerbahçe, Cagliari ile oynadığı maçı forvette serbest oynayan Alper'in golleriyle kazandı. Nasıl mıydı? Beğendim beğenmesine de biraz futbolu yumuşak geldi. Belki de İtalyanlar sertlikten ‘gaza' gelmesinler diye oyunu yumuşak tuttular. Ama Portekizli rakip bu ‘naif' oyun anlayışını bozar. Hiç tanımaz. Ben 1974 yılında Benfica'nın Fenerbahçe'yi nasıl farklı mağlup ettiğini izlemiştim. Geçtiğimiz yıllarda Fenerbahçe ise Benfica'yı İstanbul'da 1-0 mağlup etti.
Fenerbahçe Barış'lı, Elif'li, Ferdi'li, genç takviyeli kadrosu ve coşkulu taraftarıyla bu yıl da şampiyonluğun en büyük adaylarından birisidir. Yeter ki başkan Alı Koç'un hevesi kaçmasın.

BEŞİKTAŞ AVRUPA'YA ALIŞTI
Beşiktaş önceki gün Torshawn 36 takımını 6 golle devirken rahat bir maç çıkardı. Larin'in üç gol atması ilerisi için bir umut. Ama maçın yıldızı Caner'di. Bir gol attı, iki de asist verdi. Beştaş da oyuncu konusunda fakirlik yok. Vida ve Pepe katılmak üzere. Vida gelip yönetimle masaya oturacak. Ne çıkar bilemeyiz. Ama Fikret Orman ve Şenol Güneş çok rahat. Bu yıl Beşiktaş'ın ne yapacağını bilemiyoruz. Şampiyonluğun da adayı olabilirler, olmayabilirler de. Yeter ki Şenol Güneş'in kafası kızmasın.
Hoşçakalın.

YORUM YAP