Sevginar Sali

Fırtına öncesi sessizlik...


Aday adaylık kulisleri durgunlaştı. Yapılacak tüm kulisler gerçekleştirilmiş vaziyette genel merkezlerin kararı beklenmeye başlandı. Aday adayı olmak için sarf edilen hassasiyet aday açıklaması beklentisinde 1 Aralık tarihine odaklandı.
Kulağıma gelen duyumlara göre kimi aday adayları tebrikleri kabul etmeye başlamış bile. İddialar siyaset meraklılarının en çok ilgi gösterdiği mevzular arasında.
Bir ‘seçim’den ziyade ‘yarış’ havası hakim. Bu da son derece doğal ‘tercihler’den çok ‘kazanan’ ve ‘kaybeden’i değerlendireceğiz öncesinde de 1 Nisan 2014’ten sonra da.

***
CHP ile AK Parti arasında var olan küçük bir oy oranı farkından ziyade, Silivri’de geçmişe dayalı, köklü siyaset alışkanlıkları etkisinde yorumlar yön buluyor. CHP var olan bir yapıyı korumaya, AK Parti değiştirmeye çalışıyor. Sol’un Kalesi olarak bilinen Silivri’de yine de kaderin garip bir cilvesi olarak siyasi eğilimlerdeki tutuculuk kendini hissettiriyor. Bunları değiştiren, kendi lehine çevirebilme başarısı seçmen tarafından mutlaka ödüllendirilecektir. Hiçbir etki tepkisiz kalmıyor. Duvara bile yumruk atsanız hissettiğiniz acı bunun karşılığını oluşturuyor. Yani çok şey değişebilir, kimsenin rehavete kapılmasını gerektirecek bir durum yok ortada. Aday adayları, kalabalıklarından, yük olarak gördükleri ağırlıklarından sıyrılarak önümüzdeki süreçte bugüne kadar sergilediklerinin çok daha üstünde bir bireysel performansla siyaset arenasına çıkma mecburiyeti içinde bulacak kendilerini.
2014’ün aday adayları fırtına öncesi sessizlik moduna büründü. Adayın açıklanmasıyla asıl hareketi göreceğimiz kesin.

ŞAMPİYONA ÖNCESİ BASIN TOPLANTISI
8-10 Kasım 2013 tarihleri arasında Silivri'mizde yapılacak olan Özel Sporcular Türkiye Voleybol Şampiyonası öncesi TÖSSFED İstanbul İl Temsilcisi Can Dağaşan, 7 Kasım 2013 Perşembe günü saat 10.30’da Park Otel’de bir basın toplantısı düzenleyecek.
Şampiyonada yarışacak tüm sporculara başarılar diliyorum…

DÜZELTME
CHP Silivri İlçe Başkanlığı’nın 8 Kasım’da yapılacağı ilan edilen dayanışma yemeğinin 22 Kasım’a ertelendiğini yazdık. Bir yanlış anlaşılma oldu, 23 Kasım olacak.
Bir düzeltme de Hakan Arslantaş’tan geldi: "AK Parti’nin bayan avukat adayı Esra Hanım’ın soyadı Göncü, benim soyadım da Arslantaş”…
Hakan Bey’in soyadını doğru ezberleyelim, malum seçim zamanı belki yine erken bir seçim tahmini yapıp bizleri aydınlatmayı özlemiştir : )
Şaka bir yana; üstteki konuları düzeltir ve özür dileriz...

YORUM YAP