Alper Kaya

Festival Bu Kadar Kolay!

Aydın'ın Söke ilçesinde geçtiğimiz aylarda bir haber çıkmıştı… Bir çay ocağında, kitap okuyana çayın ücretsiz olduğu yazılı bir kağıt vardı. İşte o çay ocağının işletmecisi, geçtiğimiz günlerde ilçenin ilk edebiyat festivalini düzenledi!
Olayımız şöyle gelişiyor: Bu duyuruyu gören çeşitli yazar ve şairler, çay ocağının işletmecisi Haluk Yalçınöz'le irtibata geçiyorlar. Kitap bağışları, sohbetler, ziyaretler… Derken olay 22 yazarın katılımıyla düzenlenen bir şölene dönüştürüyor kendisini.
Tabii ki bu tarz yerel organizasyonlarda olduğu üzere köy halkının üretimleri de bu şölen eşliğinde sergileniyor ancak bir düşünün lütfen… 550 nüfuslu bir köyde, bir heveskar büyük bir adım atabiliyorsa; düşünün büyük bir ilçede neler yapılmaz?
Silivri, yerel değerlere çok önem verilen bir kent. Yoğurdundan karpuzuna dek pek çok ürünün kendi ismiyle anıldığı festivalleri var. Yıl boyunca kültür sanat organizasyonları da yapılıyor bittabi ancak adıyla özdeşleşen hapishane kenti imajını yıkabileceği ölçüde uluslararası bir kültür festivaline henüz ev sahipliği yapmış değil!
Hazır, belediyenin kültür merkezinin yaz kursu kayıtları yeni yeni başlamışken… Bir de festival mi planlansa? Avrupa'ya lokasyon olarak yakınlıktan güç alınarak, yakın bölgelerin kalburüstü yazar ve şairlerinin davet edileceği…
Neden olmasın?
Sinan Bengier
İki haftadır vizyona giren filmler içinde üçünün başrollerinde ortak bir isim var: Sinan Bengier. Emicem Hospital, 1 Kezban 1 Mahmut, Abbas'ın Melekleri… Sinan Bengier gibi usta tiyatrocuların, yılların oyuncularının daha iyi koşullarda yaşaması ve bizlerle daha çok buluşması çok güzel elbette ancak bu filmlerin fragmanlarını bir kez dahi izlediğinizde kafanızda bazı soru işaretleri canlanmıyor değil…
Neden Sinan Bengier gibi isimler, film tercihleri konusunda “biraz” daha seçici olamıyor? Şartlar mı, yoksa tercih meselesi mi? Bu da ayrı bir soru.
Haftanın Organizasyonu
Ünlü sanatçı Hamdi Alkan'ın, Yeşilçam dönemine ait film afişi koleksiyonundan 60 afiş sergilenmeye başlandı! Metrocity AVM'de yapılan sergi, 5 hazirana dek sürecek…
Gidilip görülesi…

YORUM YAP