Ferhan Tezcan

Fenerbahçe’nin Cocu problemi

Merhaba,
Yine bir haftayı geride bıraktık. Avrupa kupaları futbolumuza renk getırdı. Hem de ne renk. Galatasaray'ın Şampiyonlar ligine grup birincileri torbasından gelen Lokomotıv Moskova'yı üç farklı yenerek ortaya çıkması hepimizi sevindiren bir skor oldu. Büyük avantaj yakaladı Galatasaray Rus takımı önünde. Terim'in birkaç gün önce Kasımpaşa önünde bütün stadı ayağa kaldıran Ozan'ın yerine Donk'la oynatması çok akıllıcaydı.
Gelelim Fenerbahçe'ye...
Hırvat futbolu son yllarda üstün gelişme göstermiş bir lig. İçlerinden her yıl milyonlarca Euro tutan gençler İtalya'ya, Almanya'ya, İngiltere'ye gidiyor. Ama Dınamo Zagreb çok kalburüstü bir takım değil diye biliyorduk. Ama Fenerbahçe rakip takımı büyüttü de büyüttü. Cocu'ya sormak lazım. Slimani'yı niye on dakıka kala oyuna aldın? Barış'ı niye ilk onbirde oynatmıyorsun? Harun yan toplarda inanılmaz derecede zayıf. Hem Harun'u, hem kendini hem de takımı kurtarmak icin neden Volkan'a dönmüyorsun?
Rotasyon rotasyon diyorlar. Dört oyuncuyu kadroya almıyorsun. Sonra ikisini oyuna alıyorsun. Bu ne perhiz derler. Yani Fenerbahçe takımını nerden tutsan oradan kırılıyor. Beşiktaş maçı büyük fırsat. Bu arada hemen ekleyelim. Cocu 8 resmi maçta 5.ci yenilgisini aldı
Söyleyeceğimiz bir şey daha var.. Fenerbahçe Altınordu'yu satın almak için uğraşıyor. Ali Koç bu satın alma için cebınden 12 mıyon Euro verecek. Hatta alt yapı antrenörlerinden David Di Vaia İzmir'e gitti yapıyı inceledi. Şimdilik Başkan Seyit Ali Özkan diretiyor “Anlaşamadık” diyor. Ama bana göre fıyat yükseltiyor.

MERİH NEREDEN GELDİ?
Ligde bu yıl genç oyuncular patlaması sürüyor. Geçen haftanın parlayanları Bursaspor'dan kaleci Okan Koçuk, kaptanlığa getirilen Ertuğrul ve Furkan'dı. Ozan Türk Telekom Arena'da rüzgar gibi esti. Ama bir tanesi vardı ki bayıldım. 1.92 boy ve bu boya rağmen yerden ve ‘individualist‘ yanı bıreysel bir yapı. Ve maçın basında kafayla günün tek golü. Alanyasporlu Merih'den söz ediyorum. Merak ettim araştırdım. Nerden gelmiş diye. Karşıma Sporting Lızbon çıktı. Üstelik sezon sonu 3.5 milyon satın alma opsiyonu ile kiralıkmış. Daha geriye gittim bu kez daha da saşırdım. Fenerbahçe alt yapısı ile karşılaştım. Bravo doğrusu Skyrtel, Neustatter, Reyes derken elden kaçanlara bakın.

ŞENOL GÜNEŞ - FİKRET ORMAN KAVGASI
Merak etmeyın ortada kavga falan yok ama Beşiktaş'ta birileri ikisini bıribirine düşürmek için çaba harcıyor. Bunu ne Şenol Güneş ne Fıkret Orman yiyor. Şenol Güneş son basın toplantısında ‘Beni başkanla kapıştırmak için uğraşıyorlar. Ama ben susuyorum. Susunca bu kez de sustu diyorlar. Velhasıl ben başkanla kavga etmem. Ama taktik değişikligi yaparsam Pepe'yi santrfor oynatırım' dedi. Hocanın Sarpsborg maçında değişik bir kadroyla çıkıp, ilk yarıda istediğini alamayıca Babel'e dönmesi doğru bir hareketti Beşiktaş Ların'den pek bekleneni alamıyor. Gökhan Töre pek istenen düzeyde değil. Adem Llajic'den beklentimiz kendisine daha fazla top istemesi. Vagner Love istenen vuruşları yapamıyor. Ben olsam Güven Yalçın'ı da kadraja koyardım. Bir de ona bakardım

TERİM‘İN YENİ YILDIZI
Fatih Terim bır dönem Trezeguet yani Mahmut Hasan'ın peşinde koşmuştu. Kasmpaşa takımında sezon başından beri bayağı iyi oynayan Senegallı Diagne şimdi Terim'in gözdesi. 5 maçta 7 gol atan Diagne'yı sezon başı Çin'den geriten Kasımpaşa'yı bakalım devre arası transferı icin ikna edebılecekler mi.
İyi hafta sonları... Hoşcakalın...

YORUM YAP