Sevginar Sali

Ezber bozuldu

Silivri'de siyaset farklı bir oluşum çerçevesinde yeniden şekil alıyor. Cumhur İttifakı kapsamında Silivri'nin MHP'ye bırakılmasıyla başlayan süreç tahminlerin ötesinde sağlanan başarı ile ilçe siyasetinin rotasını yeni yapılanmaya doğru kırıldı.
Silivri, özgür iradesini sandığa yansıtarak iki farklı yapıda tercihte bulundu; “İBB'de Millet İttifakı”, “Silivri'de Cumhur İttifakı” dedi. Silivri özelinde özellikle adaylar farklı olsa sonuç aynı olur muydu? “Olurdu” diyenlerin görüşüne saygı duymakla birlikte, şahsi düşüncem; olmazdı…
Seçim oldu bitti 18 ay geçmiş bu noktaya artık takılmanın gereği kalmadı…
Böyle bir ‘seçilmiş' ile ‘seçime' ihtiyacımız var mıymış? E, varmış…
Yerel yönetimde yeni soluk ve heyecan, İBB'de ayrımcılık olmaksızın hizmet akışı… Genel iktidar desteğinden Silivri'yi mahrum bırakmayan bir yerel iktidar. Ah bir de kaynakların bol olduğu bir döneme denk gelseymişik düşünün artık olabilecekleri. Bu kıtlıkta bunlar oluyorsa, ekonomik ve politik rahatlıkta elde edilecek kazanımları hayal edin.
Vardır bunda da bir hayır…
Belediyeciliğin asli görevleri dışında yerel yönetimin özellikle eğitim ve sağlığa dokunuşları, tarım önceliğini sürdürmekle kalmayıp geliştirme kararlılığı, ‘kadın', ‘çocuk' ve de ‘dezavantajlı gruplar'a destek konusunda açılan başlıkları ayrıca vurgulamak gerek.
Belli görev ve makamlara gelen herkes mutlaka hizmet etmek için gayret gösterir. Koşullar oldukça belirleyicidir ama ortaya konan irade de çok mühim. Metal yorgunluklar, mesleki deformasyonlar her alanda olduğu gibi siyaset ve yerel yönetimleri de es geçmiyor.
Şanslı bir dönemde olduğumuzu Volkan Yılmaz'ın rakipleri dışında herkes hissediyordur ama onlarınki de çok tatlı bir şansızlık. Ve bence daha iyisini yapmak için kimse bu kadar zorlanmamıştı; başardıkları takdirde nasıl bir güzelliğin ortaya çıkacağını yaşamaktan ise herkes keyif alır.
Silivri'de artık her alanda ‘daha iyisini yaparak' başarılı olunacağını herkes anladı sanıyorum… Anlamayanların oyunda kalma şansı hiç yok! Anlayışlarını gözden geçirsinler…

İŞKENCE VE ŞİDDET GÖRÜNTÜLERİ
Gün geçmiyor ki Silivri'de bir yerlerden dünyayı paylaştığımız diğer canlılara yöneltilen işkence, şiddet haberi gelmesin… Bunları yapanlara uygulanan cezalar da yok denecek kadar az olduğu için çoğu zaman bu insanlarla biz aynı ortamları, içlerindeki nefretten habersiz, paylaşıyoruz. Hayvanlara şiddet uygulayan, işkence eden kişilerin (bir de cinsel saldırılar var tabi) ilk fırsatta bunu kendinden zayıf gördüğü başka bir insana uygulama potansiyelini ne kadar güçlü şekilde barındırdığını tecrübe ettiğimizde ise pek çok şey için geç kalınmış oluyor. Hayvanlara uygulanan şiddetin artık hak ettiği cezalar ile karşılık bulmasını dilemekten bir adım öncesine nasıl inşalara dönüştüğümüze bakalım diyeceğim ama sanıyorum çok, ama çok geç kaldık…

BAŞSAĞLIĞI
Merhume Beraat Sorucu'nun vefatı dolayısıyla bütün Sorucu ailesi, yakın ve tüm sevenlerine sabır ile başsağlığı diliyorum. Mekanı Cennet olsun, Allah geride kalanlarına uzun ömürler versin.

YORUM YAP