Sevginar Sali

Dilek Şimşek Dönmez

Sabahtan beri kıvranıyorum saat 12’yi geçti bir türlü kafamdakileri yazıya dökmek nasip olmadı :) Yazma isteği tavan yapmış ama bir türlü başlayamıyorum… Düşündüm, düşündüm ve nedenini nihayet buldum… ‘Kendini bu kadar güzel ifade eden biri hakkında benim yazdıklarım çok yavan kalacak’ endişesiymiş meğerse, düşündüklerimi aktarmak üzere, parmaklarımın klavye tuşlarıyla temasını engelleyen…
Okumadığınız sürece, sadece kapağına bakarak bir kitabın sakladığı derinliği tam olarak tahmin edemezsiniz. Tabi ki belli bir fikir sahibisinizdir, yazar ve belki hikayeyi bilmekten hareketle… Ama asla sizi ne derinliğe sürükleyeceğinden kesin emin olamazsınız.
Dilek Şimşek Dönmez… Sadece işine değil, hayatına dair hakimiyet duygusu altında biraz ezildim itirafını yapmak zorundayım. Çok bilmişliğin zerresini katmadan, kendisiyle barışıklığın hikayesini hayatına dair anlatımının her satır başında iliklerime kadar hissettim. İş hayatının iniş, çıkışları karşısında yılmadan, hayat arkadaşıyla birbirini tamamlayarak aldıkları mesafe emekle yoğrulmuş bir öykü sadece bizim için ama onların yaşamı…
Size de olur mu? Hani bazen kendinizi uzaylı, başka dünyalı gibi hissedersiniz. Tüm iyi niyetinize rağmen düşündükleriniz ve davranışlarınızın gerçek manasıyla anlaşılamadığı içinize dert olur. İlla çok kötü veya iyi bir yaşanmışlık aramayın bunun ardında; ikisi de olabilir… Ama farklı hissetmek, yeterince anlaşılamamak, hayatta olup bitenlere ayak uyduramamak ‘Ben niye böyleyim’ hayıflanmasını hesaba katın işte… Dilek hanımla bir samimiyetim yoktur; tanışma, selam, sabahımız dışında. Bir söyleşi yaptık diye çok sıkı arkadaş olduk iddiasında da değilim, olması gereken de bu değil zaten. Başka bir bedende ve yaşam öyküsünde hayatta var olan benden birini daha gözlemledim karşımdaki kişide. ‘Allah’ım benim gibi insanlar var yeryüzünde’ ve de hayatta çok özel başarılara imza atmışlar çok şükür’ dedirttiğiniz daha da önemlisi hissettirdiğiniz için en içten teşekkürlerimi kabul edin lütfen.
Sırtladığı önemli kazanımlara rağmen, tevazuundan hiç taviz vermeyen, samimiyeti altında karşısındakinin kendi benliğini temize çekmesine vesile olan güzelliğiniz, özelliğiniz daimi olsun.
Hani yakalamak istediğiniz görüntü için aynanın karşısına geçip şöyle bir süzersiniz ya dış görünüşünüzü. Dilek Şimşek Dönmez ile sohbetimiz ve sonrasında sahip olmak istediğim karakterin eksikliklerini tartışıyorum, değerlendiriyorum aklımda/içimde… (Söyleşi esnasındaki kilit durumumu maruz görün lütfen; bana ne olduğunu ben de yeni algılayabiliyorum : )
Söyleşimizden çok büyük keyif aldım; yakaladığınız hayat ışığı daimi olsun. Sadece sizin yolunuzu aydınlatmadığını bilin; yaşamın güzel kazanımlarından birine sahip olduğunuzun farkındalığıyla sevdikleriniz ve sevenlerinizle, dostlarınızla sürsün ömrünüz.
Bir kadın bu kadar güzel ve özel olmayı başarabilir. Ama böyle kalmasında bence eşinin büyük payı var. Bu sebepten kadınlarımızın başarılarına ışık tutan bu yazı dizimizde Turgay Dönmez Beyefendiyi onurlandırmak farz oldu. Eşinin kendisi olmayı başarmasına destek olan tüm eşler adına tebrik ve teşekkürler. Kadınlar doğuştan çok güçlüdür. Böyle bir potansiyeli Allah onlara vermiştir; bundan hiç kuşku duymuyorum. Ama kendisine destek olan bir eş ile kadınların ufku, başarısı, mutluluğu eşsiz bir enerji kazanır; başka hiçbir şeyle ikame edilmeyen…
Allah nazarlardan saklasın… Yolunuz her daim açık ve aydınlık olsun...

YORUM YAP