Adil Sirkecioğlu

Derin Meclis!

Belediye meclisimizin bu dönemdeki oturumları ilgi çekici olmaya devam ediyor. İBB'yi kazananların muhalefet, tek başına iktidar temsilcilerinin isimsiz, üçüncü partinin belediye başkanı olarak var olduğu Silivri Belediye Meclisimizin istisnai durumuyla kısa sürede dikkatlerin üzerine çekileceği bir meclis olacağı kanaatindeyim. Üyeleri nefsi hareket ve duygulardan uzaklaşabilirlerse Silivri'mize çok faydaları olacağına eminim. Ekim ayının oturumlarında 7-8 mazeretli sayılanın aksine, tek fireyle başladı Kasım oturumu. Usulden oy birliğiyle izinli kabul edilen üyeye bir çentik attım. Dönem sonunda seçmen iznini kabul edecek mi, yoksa cezalandıracak mı göreceğiz.
Genel bir bakışla belediye başkanı ve CHP grubu güven çizgisini yükseltirken, MHP'li isimler yatay, MHP listesindeki Ak Partili üyeler şaşkın seyrediyor.
Yine CHP grubu kaybetmeyi ve yeni başkanı kabullenmişken, Ak Partili isimlerin provokasyon kokan hamleleri ibretle izleniyor. Benim gördüğümü herkes görüyor. Volkan Yılmaz bilgi, birikim, eğitim ve genel kültür olarak tam bir olgunlukta. Bu özelliklerini Silivri'nin yararına kullandığı müddetçe; siyasilerin basit ayak oyunları, onun vatandaş gönlündeki itibarını artıracaktır.
Silivri'nin yerel imkanlarıyla yapılabileceklerin her geçen gün çoğalması takdir topluyor. Kendini hissettirmeyen yönetici modelinden, fazlasıyla hissettiren başkan şıkkına geçilmesi Silivri'nin çehresini değiştirmeye başladı. Geçenlerde bir dostum “yazlıkçılar geldiklerinde Silivri'yi çok değişmiş bulacaklar” yorumunu yaptı. Mayıs ayından itibaren test etme fırsatını bulacağız. Asfalt yamalarının özenle yapıldığını, rögar kapaklarının hiçbir dönemde olmadığı kadar düz olduğunu, park ve bahçelerin göz doldurduğunu belirteyim de takibini siz yapın. Ustalar mı değişti, yoksa anlayış mı? Silivri'yi güzelleştirmek için çaba harcayanların emeklerine teşekkür ederiz.
Volkan Yılmaz'ı olduğundan farklı gösterme gayretleri ucuz siyaset olarak tebessümle karşılandı. Silivri şimdiye kadar yetiştirmiş olduğu en iyi siyasetçiyi, parti içi çatışmalara kurban etmeyecek kadar bilinçli. Meclisteki muhalefet grubunun ilçe başkanlarına rağmen sahip çıkar tutumlarını takdir ettim. Büyüklerine, seçmenlerine selam vermeyi eziklik kabul edenlerin savunmasına ihtiyaç duyulmayacağına emin oldum.
Çöp kamyonu hibeleri devam ediyor. SİAD üyesi İskeçeli'nin hibesi gönülden kabul edildi. Belediye başkanı arkasının geleceğinin rahatlığında. Geçtiğimiz iki dönemin ana gündem maddesi Silivri'ye gelecek üniversitelerdi. FB Üniversitesine tahsislerin iptali ve gayrimenkullerin geri alınmasıyla o dönem tam anlamıyla kapanmış gözüküyor. FB Şube ve Işıklar'ın gayretleriyle Yıldırım'dan söz alındığında yakın dostlarım heyecanlanmış beni de FB üyesi yapmak istemişleri. 2020-2021 döneminde açılacak üniversiteye öğrenci kaydı yapılabilirse ben de FB üyesi olacaktım. Üzgünüm Mesut Söylet! Ne üniversite kaldı ne de şube. Cami yaptırmanın yanında üniversite konusunda da netice almanı can-ı gönülden isterim.
Gündem maddeleri görüşülürken, sakin bir seyir izleyen meclisimiz, tüm oylamalarda birlik sağlıyor. Gündem dışına çıkıp söz istendiğinde iş çığırından çıkıyor, kendini gösterme ve ispatlama gayretleri göze çarpıyor. Belediyenin deprem uzmanı kadrosundan bir üye unutulduğu için gündem dışı bilgilendirme yaptı. Damatvari tarz ve üslubuyla itici olsa da depreme saygıdan pardon korkudan dinleme mecburiyeti oldu. Hangi mantıkla teröre verilen kayıpla, depremde verilen kaybın kıyaslandığını anlamış değilim. Çokmuş deyip üzülmek, azmış deyip sevinmek amaçlandıysa çok itici hatta tiksindirici olduğunu belirtmeliyim. Aynı üye Kuzey Irak ve Suriye'deki operasyonlar hakkında bilgilendirme yapacak olursa daha vahim sonuçlar ortaya çıkabilir.
Kiptaş konut yapmak için niye tarım arazisi satın alır veya Kiptaş'ın satın aldığı yer niye tarım arazisi ilan edilir? Bir önceki yönetimin hatası nedeniyle yeni yönetim satmak isteyince niye yaygara koparılır? Silivri'deki asgari ücretli üzerinden duygu sömürüsü yapmak yerine TOKİ projeleri çabuklaştırabilirse asgari ücretli olup da evi olmayan kimse kalmamış olur. Kendi yapabilecekleri dururken, başkalarının yaptıkları üzerinden siyaset yapıp başarı beklemek acemilikten başka anlam ifade etmiyor.
CHP grubu tam bir bütünlük arz ederken, MHP grubu ittifakın hediyesi olarak melez bir yapıya bürünmüş durumda. Her iki grup da Silivri'ye faydalı olma niyeti varsa belediye başkanıyla ortak hareket etme zorunda. Aksi halde başkanın gayretlerini baltalamaya çalışır gözükecekler. Dışarıdan güden ve güdülenlerin önünde “SELİMPAŞA ZULÜM KÖPRÜSÜ” hayalet gibi dururken, olmayacak dualara âmin demenin anlamı yok. Yat limanı yaptıracağız çabaları, başkanın kısa sürede yapacağını provoke etmekten başka fayda sağlamaz. FB Üniversitesi için çalışanlar iyi niyetliydi. Yat limanı yaptıracağız diyenler art niyetli. Beni mahcup edip utandırabileceklerini sanmıyorum.
Silivri'mizde Mondros sokağı veya caddesinin olması utanılacak bir durum. Kendini hissettirmeyen başkanların gözünden kaçmış olmalı. Acilen düzeltilmeli. Bunun benzeri başka isimler varsa dillendirilmeden halledilmeli. “Sevr” sokağının olabileceği düşüncesi bile şehitlerimizin kemiklerini sızlatır. Işıklar “Başbuğ” anıtı diken tek CHP'li belediye başkanı olarak gönüllerde taht kurdu. Fethiye'de CHP kazanmasına rağmen muhteşem bir “Alparslan Türkeş Parkı” varlığını devam ettiriyor. Bu örnekler çoğalırsa siyasetimize kalite gelecek. Yedinci ayını dolduran MHP'li başkan bu konuda adım atmaktan çekindi anlaşılan. CHP grubu olarak teklifin onlardan gelmesi niyeti bozuk olanları susturacak, püskürtecektir. Genel başkanlar bozkurt işareti yaparken, yereldeki temsilcileri üstlerine düşeni yapmalı diyorum.
Silivri kamuoyunca haber değeri bulunmasa da yazacağım. Silivri Ak Parti danışma meclisi yaptı. Silivri'de yapılmış, Silivri yapmış gibi gözükse de aslında il başkanlığı düzenlemiş gibi. Kurucular, eski meclis üyeleri, belediye başkanları, ilçe başkanları çağırılmamış. Üç kademe toplantısı formatında yapılan toplantıda il yönetimi ve misafir ilçeler; ilçe yönetiminden daha fazla sayıdaymış. Genel başkan eski-yeni herkesi kucaklayın derken, birileri gizli bir genelgeyle tam tersini yapmakta başarılı oluyor. İstanbul İl Yönetimi olarak ilk defa düzenlenen danışma meclisinde duygusal anlar da yaşanmış. 25000 (yazıyla yirmi beş bin) fark yiyen bir ilçe başkanı plaket dağıtmış muhatapları da kabul etmiş. Tam körler sağırlar birbirini ağırlar örneği. Kaynarca unutulduğu için üzülmek yerine gurur duymalı.
Ak Parti'de oğul verme öncesinde ilginç gelişmeler yaşanıyor. Ekonominin yanında, partinin dizaynı da damada bırakılmış gibi. Hukuk, adalet, FETÖ mücadelesinden sorumlu Bülent Arınç gözüküyor. Cumhurbaşkanı sözcülerinin açıklamalarıyla durum düzeltilmeye çalışılsa da mızrak çuvala sığmıyor. Kötü gidişatın kongrelerle bertaraf edileceği iddia edilse de Ak Parti tabanını tam bir karamsarlık kaplamış halde.
Üniversitesiz, yat limansız kalacağımız kesin!
Köylü pazarsız, otoparksız, köprüsüz kalmayın.

YORUM YAP