Engin Akın

Ali Düşmez, Fikret Sivri, Seymen Gençtürk ve Tanrıyaşükür

Ligler oynansın mı, oynanmasın mı kaosunun ardından şimdi yeni bir kaos kapımıza geliyor. Her üç yılda bir kulüpler taraflarını belirliyor ve tabiri caizse kaderlerini belirliyorlar.

 

Uzun yıllar İASKF'nin başında olan Ali Düşmez ve ekip arkadaşları yeni bir sınavdan geçecekler.

Liglerin akıbeti belli oldu.

Oynanmayacak.

Bu kararın bile verilebilmesi mucize niteliğinde ama beklenendi. Sadece çıkan takımların sayısının fazlalığı ve yeni sezonda maç trafiğini yönetme becerisi ikilem oluşturacak.

 

Öyle ya, amatörlerde İstanbul için ilk 4 sıradaki takımları üst lige almaları lig aritmetiğinde büyük hatalara gebe kalabilir.

 

Bu durumun iyi planlaması lazım ki bunu başaracak güç ve beceri Ali Tanrıyaşükür ve ekibinde var.

 

Bunlar böyleyken önümüzde bir de sıcak sıcak bir başka gündem ise İASKF seçimleri var. Bu seçimlerde mevcut Başkan Ali Düşmez karşısında eski ekip arkadaşı Fikret Sivri var.

 

Aralarından su sızmayan ikili ayrıldı ve birbirlerine rakip oldular. Dileğim odur ki hem kendilerine hem de spor camiasına fazla zarar vermeden güzel bir seçim atmosferi yaşarız.

 

Mevcut durumda Fikret Sivri'nin seçimi Ali Düşmez'in elinden alması zor gözüküyor. Lakin Fikret Sivri, geçmiş dönem adayı Seymen Gençtürk ile bir koalisyona girmesi bekleniyor.

 

Fikret Sivri ve Seymen Gençtürk iyi ve güçlü bir ekip oluşturabilirse de bu güç Ali Düşmez'i devirebilir mi işte tam da burada dış güçler devreye girerse mümkün olabilir.

 

Kim bu dış güçler?

Öncelikle siyasi güçler. Konu İstanbul olunca karışan çok olacaktır.

Sportif güçler. Ki bu güçler dengeleri korumak ister ve güçlünün yanında olur.

 

 

İttifak ile seçime girmek belki bir güç olabilir ama bu gücü de kontrol altında tutmakta fayda var aksi takdirde geçen seçimlerde yapılan hataların tekrarından ibaret olur yenilenecek olan seçimler.

 

Seymen Gençtürk'ün yaptığı hataları yapmazsa şayet Fikret Sivri'nin kazanma ihtimali var. Bu kazanma ihtimali ise çoklu ittifaklardan geçer.

 

Bekleyelim görelim ama bu seçimler daha çok heyecanlı geçecektir kanaatindeyim.

 

Tabii bu ittifak meselesi bir dedikodudan ibaret ama olasılığı yüksek bir dedikodu.

 

Yine farklı bir dedikodu ise Ali Düşmez ekibi içindeki bir takım isimlerin aday olması için Ali Tanrıyaşükür'e baskı yapması yönünde. Ne kadar doğrudur bilemem ama yine gelen bilgilere göre Tanrıyaşükür bu baskıya sıcak bakmadığı söyleniyor.

 

Benim oyum yok ama bir oy kullanma hakkım olsaydı oyumu Ali Tanrıyaşükür'den yana kullanırdım. En azından ağzından çıkanlarla yaptıkları birbirini tutuyor.

YORUM YAP