Seren Öpçin

Aldatılma Psikolojisi Nedir

Aldatılma psikolojisi aldatılan kişilerin yaşadıkları kişiyi mutsuz eden hayata karşı olan bakış açışını bir anda negatife çeviren süreçtir.

 

Öncelikle insan insan ilişkilerinin karmaşık yapıya sahip olduğunu bilmekte fayda vardır. Söz konusu kadın erkek ilişkileri ise kabul edemediğimiz bazı detaylar ilişkinin akışı açısından önemli detay taşıyabilir.

 

İlişki açısında çiftlerden birinin yenilik arayışına girmesi ve bu yeniliği başka adaylarda araması günümüzde ilişki sorunlarının en başında gelir. Buna bağlı olarak aldatılan kişide yaşadığı süreç travma oluşturabilir.

 

Aldatılma psikolojisinde insan bir kere aldatıldığı zaman aldatılabilecekmiş gibi düşünebilir. Bu durum kişinin bir sonraki ilişkisini de olumsuz açıdan etkileyebilir. Çünkü kişide oluşan güvensizlik problemi herkesin onu aldatacağı yönündedir.

 

Bu sürecin yaralarını üstünüzde taşıdığınıza inandığınız sürece başka bir ilişkiye başlamak yaralarınızın derinleşmesine neden olabilir. Bu yüzden yeni bir ilişkiye başlarken hazır olduğunuzu hissetmelisiniz. Unutmamak gerekir ki kimse kimsenin yara bandı olmak istemez.

 

Hayatınızda çıkışlar olduğu gibi inişlerde olabilir. Önemli olan bu inişleri yumuşak hale getirebilmektir. Bu yüzden çevrenizdeki kişilerin desteğini almayı ve sıkıntılarınızı da paylaşmayıda deneyebilir veya bir ruh sağlığı uzmanından destek alabilirsiniz.

YORUM YAP