Akıl Küpü Silivri Satranç Merkezi açıldı

Akıl Küpü Silivri Satranç Merkezi açıldı

30.11.2016 12:57:11

Silivri'nin ilk satranç kulübü Jale Büyükkeskin tarafından Yeni Mahalle, Nedim Beyazgül Sokak, No:11/1 adresinde hizmete resmen açıldı.

Akıl Küpü Silivri Satranç Eğitim Merkezi'nin açılışını Silivri Belediye Başkanı Yardımcısı Hasan Solak gerçekleştirdi. Solak, “Silivri'nin ilk ve tek satranç kulübünü açmaktan onur duydum. Jale Hanım'ı tebrik ediyorum. Belediye olarak her türlü destek ve işbirliğine hazırız” derken, satranç uğraşının çocukların gelişimi üzerine yararlarına dikkat çekti.

SATRANÇIN YARARLARI
Akıl Küpü Silivri Satranç Eğitim Merkezinde 4 yaşından başlayarak her yaş grubuna ve seviyelerine göre satranç eğitimi verilmekte. Doğru düşünme, konsantrasyon ve doğru karar vermeyi öğrenmenin yanı sıra satranç çocuklara şu yetenekler kazandırılıyor; kendi kendine hakim olma, mantıklı düşünme, planlama, hesaplama, göz beyin koordinasyonu, görselleştirme, ileriyi düşünme, seçenekleri değerlendirme, somut analiz, soyut düşünce, uzun vadeli planlama, okuma yeteneği, farkındalık, kendi hareketlerinden sorumluluk duyma, sportmenlik, ahlak, takım ruhu, gurur, motivasyon, estetik değerlendirme ve başarı ile yenilgiyi kabul etme.


BÜYÜKKESKİN: SANTRANÇ MERAKLILARINI MERKEZİMİZE BEKLİYORUZ
Jale Büyükkeskin, “Eğitim merkezimiz her kademede bulunan güçlü bir eğitim kadrosuna sahip. Ayrıca Milli Takım oyuncularımız bulunmakta ve halen Milli Takım oyuncusu yetiştirmekteyiz. Satranç her yaşta kolaylıkla öğrenilebilen eğlenceli bir oyundur. Satranç oynamak için bir araya gelen insanlar gerçekten çok eğlenir. Eğitimlerimiz 7/24 devam ediyor. 6 eğitmenimiz var ve aynı anda 50 kişiye ders verebilecek kapasitedeyiz” diyerek tüm satranç meraklılarını merkezlerini ziyaret etmeye davet etti.
Bilgi telefonu: 05324341446


Ersin ERGİN

YORUM YAP