Silivri, Trakya’nın en büyük turnuvasına ev sahipliği yaptı

Silivri, Trakya’nın en büyük turnuvasına ev sahipliği yaptı

30.11.2016 12:56:14

Türkiye Satranç Federasyonu 2016 İstanbul Küçükler İl Birinciliği seçmeleri, rekor katılımla Trakya'nın en büyük turnuvası olarak Silivri'de tarihe geçti. Silivrili özel yetenekleri de sıralamaya girmeyi başardı.

Türkiye Satranç Federasyonu Silivri Temsilciliği, Silivri İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü işbirliğinde, İstanbul Rumeli Üniversitesi'nin sponsorluğunda 2016 İstanbul Küçükler İl Birinciliği seçmeleri Silivri'de rekor katılım ile düzenlendi.
26-27 Kasımda Alibey Kapalı Salonu'nda ilk hamlenin Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay ve İlçe Spor Müdürü Emrah Babuşçu tarafından yapılan turnuva 7-8-9-10 yaş gruplarında kız-erkek kategorilerinde gerçekleştirildi. İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne'den 520 sporcu katıldı.
İlçe Gençlik Geliştirme ve Spor Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu, Türkiye Satranç Federasyonu Silivri Temsilciliği işbirliğinde Trakya'nın en büyük turnuvasını düzenlendi. Mustafa Turan ve Eren Ersoy'un hakemlik yaptığı turnuvada ilçemiz özel yetenekli öğrenciler de sıralamaya girmeyi başardı.

İLÇEMİZDE BİR İLKE İMZA ATILDI
Ocak ayında Antalya'da yapılacak Türkiye Finallerine katılma hakkı elde edebilmek için 520 sporcu Silivri'de ter döktü. Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız TSF Silivri İlçe Temsilcisi Emre Akıncıoğlu yaptığı açıklamasında; “Bugüne kadar Trakya'da bu kadar geniş katılımlı bir satranç turnuvası yapılmadı. İlçemiz bu konuda çok önemli bir başarıya imza atıyor.
Bu süreçte benden desteklerini esirgemeyen başta İlçe Kaymakamımız Sayın Faruk Bekarlar'a, Silivri Belediye Başkanımız Sayın Özcan Işıklar'a İlçe Spor Müdürümüz Sayın Emrah Babuşçu'ya ve bu turnuvayı Silivri'miz de yapmasını sağlayan İl Temsilcimiz Rıza Öney hocama şükranlarımı sunarım. Ödüller ile turnuvanın bu denli güçlü olmasını sağlayan İstanbul Rumeli Üniversitesi'ne ve Üniversite Rektörü Sayın Prof. Dr. Salih Aynural hocama ve turnuvanın sesi olan iletişim sponsorumuz Küpe FM e ayrıca özel olarak teşekkürü borç bilirim. İlçemizin tek günlük gazetesi Hürhaber'in spor sayfasında satranç artık her zaman yer bulmakta bu sayede geniş kitlelere ulaşabilmekteyiz sizlerde ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

YORUM YAP