Sevginar Sali

AK Parti’de Banazılı sesleri


AK Parti, Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi ile birlikte 27 Ağustos’ta olağanüstü kongre kararı aldı. Genel Merkez ve illerin şekillenmesinden sonraki süreçte sıra ilçelere gelecek. Yerelde büyük sürprizler yaşanması muhtemel. Erdoğan’ın, cemaate açtığı savaşın etkisinde beklenmeyen değişikliklerin olma olasılığı güçlü.
Yerel seçimlerde hedefine ulaşamayan AK Parti İlçe Başkanlığı yönetimi için Cumhurbaşkanlığı sürecinde elde edilecek netice bir anlamda "tamam mı?”, "devam mı?” manasını taşıyordu… Devam ihtimali güneşe tutulmuş buz parçası gibi hızla eriyor…
Değişimin adı olmaya aday en cesur isim anlaşılan Bulut Banazılı… İlçe başkanlığını isteyen başkaları da var ama onlar henüz ‘tedbir’ kilidini açıp, alenen gerçek düşüncelerini ortaya koyacak durumda, kıvamda değiller.
AK Parti’de "görev istenmez, verilir” söylemini sıklıkla duyarsınız da bence bir insanın talebini ortaya koyması kadar doğal bir şey yok. ‘Gazeteci olarak siyasetçiyle konuşurken; içinin farklı, ağzından çıkan kelimelerin değişik anlam ifade etmesi’ kadar anlamsız ve işe yaramayan bir durumun olmadığı değerlendirmesini çok rahat ifade edebilirim. İstediğiniz, düşündüğünüz ayıp bir şey mi? Bunun arkasında duramayacak kadar zayıf mısınız? Siyaset de hayat da zaten çok karmaşık süreçler. En azından gerçek düşüncelerimizi ortaya koyarak, sadeleştirip, anlaşılmasını kolaylaştırabiliriz. Hatta bunu yapmalıyız!
Banazılı’nın ilçe başkanlığı konusunda kat etmesi gereken çok ciddi mesafeler olduğunu düşünüyorum. Ama açık sözlülüğü ve dürüstlüğünü takdir etmedim değil. Siyasette daha çok zaman geçirse belki bu kadar özü sözü doğru olmayı başaramazdı.
Başkalarını incitmemek ve kendini doğru ifade etmek adına kullandığı sözcükleri seçerken gösterdiği incelik siyasette daha çok görmek istediğimiz özellikleri olarak ifade edilebilir.
Düşünüyorum da bir yıl önce bugün yaşadıklarımı biri bana söylese deli gözüyle bakıp, itiraz bile etmeye gerek duymadan yanından uzaklaşırdım. Zamanın ne getireceğini asla bilemeyiz. Tabi bunun içinde iyi ve kötü potansiyeli eşdeğer… Elimizde olan kısmı ile dışımızda, kontrol edemediğimiz arasındaki orantıyı bilmiyorum, bilen var mıdır; sanmıyorum.
Bulut Banazılı ne istediğini biliyor ve bunu açıkça ifade edip, kamuoyuyla paylaşma cesaretine sahip. Cesaret önemli… Ve de hayal kurmayı küçümseyenler olabilir ama o da bir meziyet! Çünkü kuramayacak hale de getirebilir sizi hayat! Kurabilenler kıymetini bilsin.
Bence yolu açık olsun AK Pati ilçe başkanlığı görevine talip oluşunu açık yüreklilik ve sözlülükle dile getiren Bulut Banazılı’nın… Konuşurken, aklımdan "Bu adam bizim onda görmediğimiz ve bilmediğimiz neye sahip olabilir ki?” sorusu sıklıkla geçti. Sadece bana değil, talip olduğu görev ile ilgilenen ve ilgilendirenlere anlatmaya devam etmesi gerekiyor.
Banazılı’nın partili, partisiz geniş bir kesimle sürekli istişare halinde olduğunu, görüşmeler ve ziyaret trafiğinin yoğunluğunu da belirtmek gerekir. Kendi hedef ve istekleri kadar başkalarının düşünce ve de katkılarını önemseyerek aldığınız yolun keyfi de değeri de farklı olur.
Ve sonrasında hakkında, hakkımızda hayırlısı…

GÜNÜN SÖZÜ
"Her çağdaş insan siyasetle ilgilenmelidir, siz siyasetle ilgilenmezseniz bir gün siyaset sizinle ilgilenir.”
• Duverger

IŞIKLAR İZİNDE, SEFA VEKİL
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar bugün itibariyle izne ayrılıyor. Bir hafta boyunca Başkanlığa Hakan Sefa vekalet edecek. İyi istirahatler Başkan Bey ve kolay gelsin Vekil Başkanımız!
İyi haftalar!


YORUM YAP