“Vaadimiz olan 23 projeyi 2023’te bitireceğiz”

“Vaadimiz olan 23 projeyi 2023’te bitireceğiz”

30.01.2023 11:01:22

2023'ün ilk değerlendirmesini Hürhaber okurları için gerçekleştiren Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, yerel ve genel siyaset gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

“Atılım ve Yatırım yılı ilan ettiğimiz 2022 çalışmalarımız vatandaşlarımız tarafından takdir edilse de benim istediğim seviyede olmadı” diyen Başkan Volkan Yılmaz, yeni dönem çıtasını yeni yükselterek “İnşallah seçim vaadimiz olan 23 projemizi tamamlamış olarak 2023'ü bitireceğiz” dedi. Son dönem üst üste gelen Ankara ziyaretleri üzerine hortlayan “Milletvekili adayı olacak” söylentilerini cevaplandırırken, “Volkan Yılmaz milletvekili adayı değil. Görevimin başındayım. Cumhur İttifakı sürdüğü sürece de Cumhurbaşkanı ve Genel Başkanımızın takdirleri olursa bir dönem daha Silivri'ye hizmet etmeyi düşünüyorum, arzuluyorum” şeklinde konuştu. Yılmaz, ısrarla kendisinden istenen devlet üniversitesi ile ilgili durumu da ilk kez açıkça değerlendirdi.
“2022 YILI ÇALIŞMALARI TAKDİR EDİLSE DE BENİM İSTEDİĞİM SEVİYEDE OLMADI”
Sevginar SALİ: 2022 yılını atılım ve yatırım yılı olarak ilan etmiştiniz, 2023 ile ilgili bir başlık belirlediniz mi?
Volkan YILMAZ: 2023 esasında atılım ve yatırım yılının devamı olacak. Yeni başlık sürpriz olsun. 2022 Yılında, Türkiye'nin ve dünyanın içinden geçtiği süreçte, Atılım ve Yatırım yılı diye nitelendirdiğimiz dönemde yapmayı düşündüğümüz bazı projeleri elimizde olmayan sebeplerle gerçekleştiremedik. Gençlik ve Kültür Merkezi ile ilgili örneğin dört defa ihaleye çıktık, katılımcı olmadı. Merkezi idarenin de yapacağı okullar, kamu yatırımları ihalelerinin boş geçmesi nedeniyle aksadı. Silivri esasında yatırım plan ve hedeflerinden bir miktar mahrum kaldı. Artan maliyetler ve belirsizlik, müteahhitlerin geride durması nedeniyle, Atılım ve Yatırım yılı vatandaşlarımız tarafından takdir edilse de benim istediğim seviyede olmadı. Planladığımız zamanda bitiremediğimiz yatırımlarımız oldu.
“SEÇİM VAADİMİZ OLAN 23 PROJEMİZİ TAMAMLAMIŞ OLARAK 2023'Ü BİTİRECEĞİZ”
Ancak 2023 özellikle de bütün Silivri'nin sabırsızlıkla beklediği Gençlik ve Kültür Merkezi'nin yapımının başlandığı, inşallah da büyük bir bölümünün bitirildiği, açılış kurdelesinin ikinci dönemimizde keseceğimiz bir dönem olacak. 2023 için 2022'de yarım kalan ve günün şartları nedeniyle baştan alınmış veya yapımı uzamış projelerinin bitirildiği sene olacak diyebiliriz.
2023 yılı, Cumhuriyet'in 100. yılı, biz de Silivri'yi yönetmeye talip olurken; 23 Dev Proje demiştik. 2023, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'in 100. Yıl Silivri'ye vaat ettiğimiz projelerin tamamlandığı ve belki de kamuoyunun çok alışık olmadığı Belediye Başkanının seçim kitapçığında yer alan vaatlerin vatandaşlarla yüzleştiği bir sene olacak. Çoğu siyasetçi bundan kaçar. Bir önceki seçim beyannamesi veya seçim vaatlerini unutturmaya çalışıyorlar. Biz bunu yapmayacağız. Hatırlatmaya devam edeceğiz. İnşallah seçim vaadimiz olan 23 projemizi tamamlamış olarak 2023'ü bitireceğiz.
“2023 YILI YİNE SİLİVRİ AÇISINDAN DIŞ ŞARTLAR NE OLURSA OLSUN YATIRIM ANLAMINDA HAREKETLİ OLACAK”
Sevginar SALİ: Gençlik ve Kültür Merkezi gibi içinizde ukde kalan, başka “Şimdiye kadar yapamadık” dediğiniz başka bir şey var mı?
Volkan YILMAZ: Esasında vaadimiz olmayan ama göreve geldikten sonra özellikle genç kardeşlerimize lisede okuyan ve üniversiteye hazırlanan, devam eden gençlerin zamanlarını geçirebilecekleri, sosyalleşebilecekleri, kafeteryasında oturup sohbet edebilecekleri, aynı zamanda da etüt merkezi ve kütüphane olacak bir Kent Kütüphanesini Silivri'ye inşallah kazandıracağız.
Tabi tarihi dokunun canlandırılması, tarihi çeşmeler, Mübadele Evi, Fotoğraf Müzesi düşünüyoruz. Eski belediye binamızın tekrar aslına uygun yapılması ve buna benzer projelerle birlikte Kaymakamlık binamızın yeni yapılacak Hükümet Konağına taşınacağını var sayarak orada bir Kent Müzesi hayalimiz var.
Bir de Silivri'ye yakışmayan bir şey var. Spor tesisleri noktasında Silivri fakir bir ilçe. Bir kapalı spor salonumuz var: Alibey. Spor Bakanımızla verimli görüşmeler yaptık. İçerisinde üç tane, biri seyircili, ikisi antrenman kapalı spor salonu olan, 7 bin m2 kapalı alana sahip, içerisinde 8 derslikli bir spor lisesinin bulunacağı kompleksini ilk dönemimiz bitmeden, Silivri'ye kazandıracağız. Gençlerimizin hizmetine sunacağız. Bu esasında beni çok heyecanlandıran bir proje.
2023 yılı yine Silivri açısından dış şartlar ne olursa olsun yatırım anlamında hareketli olacak.
“SİLİVRİ'YE SÖZÜMÜZ VAR”
Sevginar SALİ: Son haftalar üst üste denk gelen Ankara programlarınız ile birlikte milletvekili adayı olacağınıza ilişkin tahminler yeniden depreşti…
Volkan YILMAZ: Siyaset, herkes için farklı yorumlanabilecek bir sanat. Biz hep Genel Başkanımızın sürdürdüğü ilkeli siyaset anlayışını kendimize düstur edindik. Dolayısıyla Silivrili vatandaşlarımıza bir söz verdik. Silivri'ye 5 yıl hizmet etme sözümüz var. Görev süremiz 2024'ün Mart ayında dolacak. Mayıs 2023'te yapılacak Genel Seçimler, görev süremizden önce gerçekleştirileceği için biz Silivri'ye hizmet etmeye devam edeceğiz. Milliyetçi Hareket Partisi'nin çok değerli siyasetçileri, yeterli kadroları var. Milletvekili adayı olacaklara şimdiden başarılar diliyorum. Bu seçimde MHP'nin milletvekili sayısının artacağını düşünüyorum. Vatandaşın teveccühü var.
“BİR DÖNEM DAHA SİLİVRİ'YE HİZMET ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUM”
Bizi oraya yakıştıran arkadaşlar olabilir ama bir kısmı da “Nereden çıktı bu Volkan Yılmaz? Silivri'de ne güzel eğleniyorduk, saz çalıyorduk, ceketi koyup seçimi alıyorduk. Silivri'ye hizmet etmesek de seçiliyorduk” telaşı içinde. Hizmet yarışında ve vatandaşa hizmetkar olma anlayışıyla yarışamayacaklarını anlayanlar bizden kurtulmak için bizi Ankara'ya ve başka yerlere layık görüyorlar. Onlara üzücü bir haberim var: Volkan Yılmaz milletvekili adayı değil. Ben görevimin başındayım. Cumhur İttifakı sürdüğü sürece de Cumhurbaşkanı ve Genel Başkanımızın takdirleri olursa bir dönem daha Silivri'ye hizmet etmeyi düşünüyorum, arzuluyorum. Silivri'ye yapabileceklerimiz çok, hayallerimiz büyük. Silivri her şeyin en iyisini hak ediyor. Bir mücevher gibi duruyor. Biz de onu ortaya çıkarmak için üzerindeki tozu, kiri, pası alma görevini yerine getireceğiz. Kimse üzülmesin, kimse de sevinmesin. Görevimin başında, vatandaşlarıma hizmet etmeye devam edeceğim.
“YATIRIMLAR BİLİMSEL GERÇEKLERE DAYALI YAPILIYOR”
Sevginar SALİ: Vatandaşların ısrarla sizden bir devlet üniversitesi talebi var. Konuya oldukça temkinli yaklaşıyorsunuz. Açıkça nedir düşünceniz?
Volkan YILMAZ: Silivri'de halihazırda bir Vakıf Üniversitesi var: İstanbul Rumeli Üniversitesi. Bizden önceki Belediye Başkanlarının, ilçemize devlet üniversitesi ya da vakıf üniversitesi gelmesi noktasında çabaları olmuş. Silivri'nin merkeze olan uzaklığı, hem öğretim üyesi, hem akademik çevrelerin buraya olan mesafeli duruşu, yurt ve konaklama sebepleriyle öğrenci bulamama noktasındaki güçlük Silivri, Şile, Çatalca bölgelerinin üniversiteleri kendilerine çekmesi önünde engel.
Biz Nişantaşı Üniversitesi'yle bir iş birliği yaptık. Güzel Sanatlar Akademisi'ni vatandaşlarımızın hizmetine ücretsiz bir şekilde sunduk. Kadir Has Üniversitesi ile yine yabanca dil kursları, YKS ve LGS'ye hazırlık ücretsiz kurslar düzenledik. Amacımız bu işbirlikleriyle bölgeyi daha iyi tanıtmak, üniversite yatırımlarını çekebilmek.
En son Cumhurbaşkanımızın onayı ile Kadir Has Üniversitesi ve Silivri Belediyesi iş birliği ve ortaklığıyla teknopark kurulması kararlaştırıldı. Teknoparkın kurulması çok çok önemli. İstihdam, iş geliştirme, kuluçka merkezleri, özellikle de genç ve kadın yatırımcıların önünü açma noktasında en az bir üniversite kadar veya daha fazla katkı sunacağına inanıyorum. Bu konuyla ilgili çok heyecanlıyım.
Devlet üniversitesi konusuna gelindiğinde İstanbul Üniversitesi'nin Avcılar'da bir kampüsü var. Bir öğretim üyesiyle bunun sohbetini yaptığımızda kendisini bize şunu söyledi: “Biz üniversiteyi Avcılar'a kadar getirene kadar yıllarca uğraştık.”
Silivri'ye devlet üniversitesi gelir mi? Olmaz mı? Olabilir ama kısa vadede bir devlet üniversitesi ve özellikle de bir Ziraat Fakültesi mümkün görünmüyor. İstanbul Üniversitesi ile görüştüğümüzde Silivri'de olabileceğini söylediğimde burada da bir planlama öne çıkıyor. Silivri'ye 70 km uzaklığında Namık Kemal Üniversitesi'nde büyük bir Ziraat Fakültesi var.
“Silivri'de bir Belediye Başkanı var, çok istiyor. Hükümet şu anda Cumhur İttifakı'nda. Belediye Başkanının kırmazlar” diye düşünülüyor ama iş öyle değil. Yatırımlar bilimsel gerçeklere dayalı yapılıyor. Ziraat Fakültesinin dışında Veterinerlik Fakültesi var. Onu buraya taşıyalım dediğimizde. Avcılar'daki yerin yeterli olduğunu ve böyle bir şeyin kısa vadede gerçekleşmeyeceğini biliyoruz.
Tabi ki vatandaşımız bunu istemekte haklı ama şu anda kısa vadede böyle bir yatırımın yapılması söz konusu değil. Şartlar olgunlaştığında olur ama şu anda mümkün olduğunu söylemek kandırmacadan öteye gitmez.

YORUM YAP