Silivri Başak Arçelik 28 yaşında

Silivri Başak Arçelik 28 yaşında

30.01.2023 10:56:37

Bu bir tanıtımdır

28 Yıldır Silivri halkını Arçelik ürünleri ile buluşturan Başak Ticaret'in ortaklarından Nazmi Sakarya, “Bugüne kadar bize güvendikleri ve bizi tercih ettikleri, ticaretimizin devamını sağladıkları için Silivri halkına teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da çizgimizi bozmadan, kimseyi kırmadan, müşteri memnuniyetini birinci planda tutarak ve sadık müşterilerimize avantajlar sunarak en iyi şekilde hizmet vermeyi sürdüreceğiz” dedi.

Silivri'nin köklü firmalarından Başak Arçelik 37. hizmet yılını doldururken, Silivri Bayiliğini 28 senedir üstlendikleri ve şube sayısını ikiye çıkardıkları Arçelik'i, Nazmi Sakarya ile konuştuk.
Arçelik'in aşkla tasarlanan ürünlerini, 28 yıldır Silivri halkı ile buluşturmaktan duydukları mutluluk ve onuru ifade eden Nazmi Sakarya, Cumhuriyetimizin 100. yılında her eve bir Arçelik kampanyası ile çalışmalarına artan bir heyecanla devam ettiklerini söyledi.
SİLİVRİ BAŞAK ARÇELİK 28 YAŞINDA
Sevginar SALİ: Arçelik'in iki şubesi ile Silivri'de bugün hizmet vermenizin çıkış noktası Başak Ticaret'ten söz ederek başlayalım mı?
Nazmi SAKARYA: Başak Ticaret 1986 yılında kuruldu. İlk faaliyet alanımız gıda sektörü. 1995'te Arçelik Bayiliğine başladık. İlk mağazamız çarşıda, eski devlet hastanesinin yanında açıldı ve 28 Yıldır hizmet vermeye devam ediyor. 2018 Yılında ikinci mağazamızı açtık. O da Yeni Mahalle'de Saral 107'in altında. Şuan iki Arçelik mağazamızda faaliyetimize devam ediyoruz.
Sevginar SALİ: 28 sene gibi, uzun süre aynı ve sektöründe oldukça iddialı bir markanın temsilciliğini yürütmenin sırrı ne? Ödüller de aldınız, bu başarının kaynağı nedir?
Nazmi SAKARYA: Çalıştığımız markaya çok inanıyor ve güveniyoruz. Gerçekten de beyaz eşya pazarında Türkiye'nin açık ara lideri. Bizim de burada hem yerli bir marka olmasından sebep, hem de uzun yıllardır ticaretin içerisinde olmamızdan kaynaklı Silivri halkı ve Başak Ticaret arasında güzel bir sinerjisi oldu. Birbirimize sahip çıkıyoruz. Uzun yıllardır kırmadan, her yerde mutlaka bir ürünümüzün olmasına gayret ediyoruz. Başardık diye de düşünüyorum. İnsanların hem Arçelik'i hem Başak Ticareti sevmelerinden kaynaklı bir başarı söz konusu. Arçelik'in lider olması, ürün çeşitliliği, ulaşılabilirlik, satış sonrası destek anlamında iyi olması nedeniyle başarılı bir şekilde iş ortaklığımızı devam ettiriyoruz.
“MARKAMIZIN ARKASINDA DURUYORUZ”
Sevginar SALİ: İnsanlar Arçelik'i neden tercih ediyor veya etmeli; burayı biraz daha açalım mı?
Nazmi SAKARYA: Önce birbirimize yani yerli sermayeye sahip çıkmamız ve destek olmamız lazım. Koç grubu Türkiye'nin en büyük iştiraki. Çok farklı sektörde ve alanlarda çeşitli iş kolları var. Arçelik de Koç Grubunun ilk kurulan şirketlerinden biri.
Arçelik, beyaz eşya sektöründe çok yaygın. Fiyatlar, modeller, ürün çeşitliliği, temin noktasında iyi olması, yaygın bayi ağı bulunması önemli artılar. Bu bayi ağının dünyada çok da bir örneği yok. Aşağı yukarı 70 yıllık bir firma ve sadece bayilik sistemi üzerine kurulmuş. Dünyada bile 70 yıl önce kurulup bayiliğini devam ettiren bir şirket yok.  Arçelik'in bu başarısı Harvard'ta derslerde okutuluyor. Müşterinin de ürüne inanması, uzun yıllar tercih etmesi önemli. Ürünlerin kullanım ömrü oldukça uzun. Dayanıklı tüketim ürünleri; buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makineleri satıyoruz. İnsanların tercih sebepleri markaya aşina olmaları, çok güvenmeleri, sorun yaşadıklarında hem bayinin hem servisin hem de şirketin ürünün arkasında olacağına inanmaları. Bir şekilde garantisi olan ürünler. Ve dolayısıyla uzun yıllar kullanılıyorlar. Müşterinin de bu ürüne inanması gerekiyor. Temsil ettiğiniz marka tabi ki çok değerli ama hangi bayiden ve işletmeden aldığınız da çok önemli.
Başak Ticaret olarak yerel bir firmayız. Kendimiz de buralıyız, herkesi tanıyoruz, insanlar da bizleri tanıyor. İnsanların güvenini sağlamamız uzun yıllarımızı aldı. Çok şükür artık inanıyor ve güveniyorlar. Biz de ürünümüz ve markamızın arkasında duruyoruz. İnsanları üzmemeye ve kırmamaya, öncelikle insan ilişkileriyle ilerlemeye çalışıyoruz. Ticaret hep ikinci planda. Ahlaklı olduktan ve düzgün iş yaptıktan sonra ticaret zaten başarılı oluyor.
“MARKAMIZ ÇOK GÜÇLÜ OLDUĞU İÇİN FİYAT AVANTAJIMIZ VAR”
Sevginar SALİ: Son dönemde artan fiyatlar, satın alma gücünün düşmesi koşulları içerisinde tüketicilere ne önerirsiniz?
Nazmi SAKARYA: Bizde oldukça kolay ödeme yöntemleri var. Ürünlerin fiyatları artıyor. Yüksek enflasyon söz konusu. Bizim markamız çok kuvvetli olduğu için Arçelik grubu olarak artan tüm maliyetleri satış fiyatlarına yansıtmıyor ya da kademeli yansıtıyor. Farklı sektörlerde oldukça yüksek fiyatları görüyoruz. Bu dönemde evlenecekler bir sürü masrafa katlanıyor. Beyaz eşya, mobilya bir sürü alınacaklar var. Ürünlerimizi taksitlendiriyoruz. 15 takside kadar yapıyoruz. Evlenecek olan çiftlere düğün tarihinden önce almaları avantaj sağlıyor. Hem o güne kadar borçlarını ödemiş oluyorlar hem de ürünü eski maliyetlerinden alıyorlar. Biz onlar adına ürünleri bir süre muhafaza edebiliyoruz.
“ARÇELİK ÇEVRE DUYARLILIĞI KONUSUNDA ÖNCÜ”
Sevginar SALİ: Arçelik'in geri dönüşüm veya çevre ile ilgili bir çalışması var mı?
Nazmi SAKARYA: Bu konuda Türkiye'deki öncü firmalardan biri. Birçok üründe kullanılan malzemeleri, hatta ambalajları bile geri dönüşüme uygun. Hem elektik, enerji tüketimi, hem çevreye atık olmaması adına ihtiyaç duyulan düzenlemeler yapıldı.
Sevginar SALİ: Eskisini getir, yenisini al kampanyalarınız var mı?
Nazmi SAKARYA: Arçelik eski ürünleri aldığımızda Türkiye'de bunların geri dönüşümünü sağlayan Eskişehir'de bir tesis yaptı. Türkiye'de bu bir ilk.
“CUMHURİYET'İMİZİN 100. YILINDA TÜM HALKIMIZI ARÇELİK'LE BULUŞTURMAYI HEDEFLİYORUZ”
Sevginar SALİ: Şu anda devam eden bir kampanyanız var mı?
Nazmi SAKARYA: Var. 2023 yılına girdik. Cumhuriyet'imizin de 100 yılı. Şirketimizin bu seneki mottosu “Cumhuriyet'imizin 100. yılında tüm halkımızı Arçelik'le buluşturmak”. Örneğin Ocak ayının sonuna kadar alınan tüm beyaz eşya ürünlerinde küçük ev aleti hediyesi var. Kahve makinesi gibi kıymetli bir ürün hediye ediyoruz.
Onun haricinde çeyiz paketleri var. Düğünler yazın yapıldığı için, Ocak, Şubat ciddi alışverişlerin gerçekleştirildiği dönemler. 3'lü, 4'lü, 5'li çeyiz paketleri var. Üç parça beyaz eşya alımına led TV hediye ediyoruz.
Sevginar SALİ: Son dönemde müşteri portföylünüzde dikkatinizi çeken bir şey var mı?
Nazmi SAKARYA: Eskiden daha ufak ve yerel bir kasabaydık. Yeni iş alanlarının gelişmesiyle dışarıdan göç almaya başladık. Türkiye'nin her yerinden insanlara satış yapabiliyoruz. Burada oturanların vasıtasıyla başka şehirlerde ikamet eden ailelerine de ürün gönderebiliyoruz. Türkiye'nin her yerine nakliye hizmetimiz var.
“ÜRÜNLERİMİZİ HALKLA SEVEREK BULUŞTURUYORUZ”
Sevginar SALİ: Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?
Nazmi SAKARYA: Arçelik'in sloganı “Arçelik aşkla tasarlar”. Biz de işimizi aşkla yapıyoruz.
Bugüne kadar bize güvendikleri ve bizi tercih ettikleri, ticaretimizin devamını sağladıkları için Silivri halkına teşekkür ediyoruz. Bundan sonra de çizgimizi bozmadan, kimseyi kırmadan, müşteri memnuniyetini birinci planda tutarak ve sadık müşterilerimize avantajlar sunarak en iyi şekilde hizmet vermeyi sürdüreceğiz.

YORUM YAP