“CHP’ye gönül verenlerin bir çatı altında birleşmesi gerek”

“CHP’ye gönül verenlerin bir çatı altında birleşmesi gerek”

30.01.2023 11:04:04

Kazandığı ve kaybettiği seçimlerde bireysel fikir ayrılıkları nedeniyle CHP'den kopan isimlerin geri kabul edilip, edilmemesi tartışılırken Melih Yıldız'dan önemli bir çağrı geldi.

Zaman içinde, belli başlı fikir ayrılıkları neticesinde CHP ile yolları ayrılan önemli isimler tek tek partiye gelip üyelik yenilerken, bir yandan da geçmiş dönem seçimlerinde zorluk yaşatanların geri kabul edilip edilmemesi tartışılıyor.
CHP'nin 3. dönem meclis üyelerinden ve önümüzdeki süreçte hakkında önemli beklentiler bulunan Melih Yıldız'dan önemli bir çağrı geldi.
“ÜLKEMİZ, MİLLETİMİZ VE PARTİMİZİ DÜŞÜNMEK DURUMUNDAYIZ”
Yıldız, “Genel ve yerel seçime az bir süre kala partimizin küskünlerine, çeşitli sebeplerden dolayı kendilerine yer bulamayan veya kendini buraya ait hissetmekte zorlanan arkadaşların tekrar katılmaları, üyeliklerini tazelemeleri CHP'ye güç katacak. Birlik beraberlik zamanı… Bireylerden çok ülkemiz, milletimiz ve partimizi düşünmek zorundayız. Kişisel menfaatlerimizi ve kaprislerimizi bir kenara bırakalım. Bu seçim artık köprüden önceki son çıkış. Dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi'ne gönül verenlerin bu çatı altında birleşmesi gerekir.
Genel seçimleri kazandığımız takdirde Türkiye'nin geleceği, demokrasisi ve Cumhuriyet'imizin değerlerine sahip çıkılması açısından yeni bir çığır açılacak.
Çeşitli vesilelerle partiden istifa eden veya partiye üye olmayan arkadaşlarımızı tekrar bu çatı altında birleşmeye davet ediyorum” dedi.
“CHP CUMHURİYETİN 100. YILINDA ONU AYDINLIK GELECEĞE TAŞIYACAK İKTİDARI SAĞLAMAK ZORUNDA”
“Hayatının bir döneminde CHP ile yolları kesişen herkesin hissedeceği bir fark var partimizde. Taşıdığı tarihi sorumluluk ve aldığımız miras hiçbir şeyi ülkemiz ve partimizin çıkarları üzerinde tutmamız gerektiği ve bu değerler uğruna mücadeleden vazgeçmememizi gerektiriyor. Partimizin kapıları herkese açık olmalı. Üyeleri doğru ve yararlı yönde hareket ettirecek, bu gücü ülkemiz ve partimiz yararına yönlendirme sorumluluğu idarecilerimizdedir; Genel Başkandan-mahalle başkanına. Bizim hiçbir vatandaşımıza kızma, onu cezalandırma hakkımız yok. Siyasi organizasyonu üyeler gerçekleşir ama planı, programı yöneticiler yapar. Bütün sorumluluğu CHP'den kopanlara yükleyemeyiz. Neden koptuklarının nedenlerini kendi yönetim şemamıza yönelik de sorgulamalıyız. Kaldı ki geçmişte yapılan yanlışlara takılıp kalırsak kesin kes istediğimiz o güzel geleceği ıskalarız. Ve ne yazık ki artık sadece muhalefet partileri değil ülkemizin kaybedecek bir şeyi kalmadı. Denizin bittiği yerde CHP bu cumhuriyeti kuran parti sorumluluğu ile 100 yılında ülkemize onu aydınlık geleceğe taşıyacak iktidarı yeniden yaşatmak zorunda. Tam da bu yıl ve bahanesiz, ötelemeksizin. CHP ne kadar güçlü olursa Cumhuriyetimiz o kadar iyi olur” diyen Yıldız, CHP Silivri'nin de bu eksende ciddi bir toparlanma ve güç birliğine odaklanması gerektiğini söyledi.

Sevginar SALİ

 

YORUM YAP