Şahin Dirik

Üçüncü Bölgede son durum

Seçim yarışı kıran kırana sürerken son günlere gelindiğinde İstanbul'da çekişme iyiden iyiye hararetlendi. Üçüncü bölge yarışın en hareketli noktalarından biri olarak kendini gösteriyor.
BULUT'UN ÖNÜNDEKİ
HANDİKAPLAR…
CHP'nin 2018'de üçüncü bölgede elde ettiği 9 vekil sayısını arttırmasına kesin gözüyle bakılsa da önemli olan kaç vekil arttırabileceği. İlçemizden Doruk Bulut'un bulunduğu 12. sıra sınır görünüyor. Bulut'un durumu yarışa başladığı günden bu yana daha ileride olsa da seçilmek için hala yeterli oya ulaşıp ulaşamayacağı belirsizliğini koruyor. Buna en büyük sebep elbette bölgemizden 1. Sıra Milletvekili Adayı olan TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ın varlığı. TİP'in son bir yıldır kaydettiği ilerleme şaşırtıcı derecede başarılı. Sosyalist ideolojiye sahip bir partinin Türkiye'de bu kadar değişik kitlelerde karşılık bulması sosyoloji tezlerine konu olabilecek nitelikte bir olay bence. Yakında Babala TV'de Mevzular Açık Mikrofon programının TİP milletvekillerinin tam kadro olarak katıldığı bölümünün yayınlanmasının ardından partinin bölgede oy oranını arttırmasına da kesin gözüyle bakılıyor.
Bulut için bir diğer handikap ise bir zamanlar en yakın yoldaşlarından biri olduğu Muharrem İnce! Bay Marem'in partisi bilin bakalım hangi parti seçmeninden oy alıyor?
YEŞİL SOL'DAN DA
GENEL BAŞKAN SIFATLI
MİLLETVEKİLİ ADAYIMIZ VAR…
Seçimlere YSP çatısı altında katılan HDP'nin listesi de hafife alınacak gibi değil. Tıpkı ittifak ortağı TİP gibi YSP'den de partinin Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar bölgemizde liste başı. Bu da Kürt oylarını CHP'ye yar etmeye pek niyetli olmadıklarını gösterir nitelikte. Listenin dikkat çeken bir diğer ismi ise 6.sıradaki oyuncu Kerem Fırtına. HDP eski eş başkanı Selahattin Demirtaş'ın tweet atarak özel olarak destek istediği Fırtına'nın da Kürt gençleri arasında bir karşılık bulacağı tahmin ediliyor.
SİLİVRİLİ BİR ADAY DA ZAFER PARTİSİ'NDE…
Son köşe yazımda bölgemizin milletvekili listelerini tek tek incelemiş ve Zafer Partisi'nden aday olan, gazetemizin köşe yazarlarından Uğur Türkyılmaz'ı atlamışım. Kendisi tarihçi ve başarılı bir kariyeri var. Ben her ne kadar Zafer Partisi'nin barajı geçmesine pek ihtimal vermesem de kendisine başarılar diliyor ve bir önceki yazımda atladığım için tekrar özür diliyorum.
İYİ PARTİ ÜÇÜNCÜ
BÖLGEDE İDDİALI…
İYİ Parti ise bölgenin iddialı diğer partilerinden biri. Kurucu il başkanı Ersin Beyaz bu bölgeden aday. Ama esas oy patlaması yaşatma potansiyeli olan isim ise ikinci sıradaki Seyithan İzsiz. Kendisi bir milyon nüfuslu Esenyurt'ta çok tanınan bir sima ve bu mevzuya dört elle sarıldı belli oluyor.
Tüm bu gelişmeler göz önüne alındığında üçüncü bölgede yarış sanki iktidar ve muhalefet arasında geçiyormuştan ziyade muhalefetin kendi içerisinde yaşanıyormuş hissiyatına kapılıyor insan.
CUMHUR'DA İŞLER KARIŞIK…
Çok net söyleyebilirim ki bence Hayati Arkaz yalnız bırakıldı. Volkan Yılmaz ara ara kendisinin yanında gözükse de kendisinden beklenen oranda bir destek vermediğine dairdir kanaatim. Arkaz'ın meclise girme şansını önceki döneme göre düşük görüyorum. Halkta Volkan Yılmaz'a karşı var olduğu iddia edilen o müthiş popülarite ve teveccühten Arkaz yeterince yararlanamadı. Yoksa aslında böyle bir popülarite yok mu? Sadece şunu söyleyebilirim; eğer MHP bölgede büyük bir hezimet yaşarsa Yılmaz'ın tek kaybı Ankara'daki destekçilerinden biri olmayacak, aynı zamanda yerel seçime bir yıl kala psikolojik üstünlüğü de ciddi manada karşı tarafa kaptıracak. Sonra çok “ah vah” eder ama iş işten geçmiş olur, bizden söylemesi. Hele bir de CHP yerel seçime güçlü bir isimle girerse vay haline. Bence MHP'nin bu dönem mecliste grup dahi kuramayacak kadar az vekil sayısında kalma riski dahi var. Durum onlar açısından aşırı riskli. Hakeza AK Parti'de şu an kaynayan bir kazan. O yüzden oraya girmek dahi istemiyorum.
Yüzyılın seçimi diye nitelendirebileceğimiz bir öneme sahip olan bu seçimde ülkemiz karanlığın içerisinde biçare kalmasın. Can bahçemiz, can evimiz olan bu güzel vatanımız yıkıma değil çiçeklerinin yemyeşil olduğu günlere doğru yol alsın. Gençlerimizin gül yüzleri solmasın, perişan olmasınlar. Güzel vatan evlatlarımızın demokrasi düşmanlarından esirgendiği, hainlerin cumhuriyetin parlayan ışığıyla kör edildiği, gülemediği neşelenemediği günler görelim. Onların gönüllerinden geçen hainlikler gerçekleşemesin, karanlığa gömülmeyelim. Şu gök kubbede başka bir güneş, başka bir ay görelim, böyle perişan bir halde kalmayalım! Memleketimizin hakkında hayırlısı olsun, haydi kazanalım, haydi!

YORUM YAP