Ali Kemal Demir

TÜFAD Vural Yılmaz’ın vefatını neden bildirmedi

İlerleyen yaşına rağmen Beşiktaş Spor Kulübü Oyuncu İzleme Antrenörü olarak görev yapan ve geçen gün vefat eden Vural Yılmaz, dün toprağa verildi.

25 yıl futbol oynadıktan sonra Antrenörlük yapan ve Türkiye'nin neredeyse her ilini gezerek Beşiktaş için genç futbolcu arayan Vural Yılmaz'ın vefatını bize de bir Antrenör bildirdi.

TÜFAD İstanbul Şubesi, eski Başkanı Rıza Çavuşoğlu döneminden başlattığı güzel bir uygulama ile kendisi veya akrabası vefat eden Antrenörlerin cenaze bilgilerini paylaşıyor.

Vural Yılmaz'ın vefat bilgisini bize ulaştıran Antrenör, ilk haberi TÜFAD İstanbul Şubesi'nden Ersan Oral'a, sonra da İstanbul Şube Başkanı Halit Önsen'e bildirdiğini ve SMS ile Antrenörlerin bilgilendirilmesini istediğini söylüyor. Ve kendisine şu cevabın verildiğini ifade ediyor:

Vural Yılmaz TÜFAD İstanbul Şubesi Üyesi değil, bu nedenle vefat haberini paylaşamıyoruz.

Merhum Vural Hocanın vefat haberini paylaşan Antrenörün verdiği bilgi doğruysa TÜFAD bu konuda hatalı davranmış. TÜFAD İstanbul Şubesi bu konuya bir açıklık getirmeli… TFF İstanbul İl Temsilciliği de maalesef Vural Yılmaz'ın vefat haberini paylaşmadı. Oysa böyle konular çok önemlidir…

Sonuç olarak Vural Yılmaz, TÜFAD Üyesi olsa ne olur, olmasa ne olur? Vural Hocanın belki Antrenörlük lisansı bile olmayabilir. Fakat ne olursa olsun, Yöneticilerin takım çalıştırdığı bir dönemde, ömrünü futbola adayan ve maç maç gezen bir emekçi, bir Antrenör, bir futbol sevdalısı; hayatını kaybediyorsa spor camiasının böyle üzücü bir durumdan haberdar edilmesi gerekirdi.

Son olarak da şunu ifade edeceğim, rahmetli Vural Hoca ile ilgili yapılan taziye paylaşımlarından Hocanın lakabı ile zikredildiğini görüyorum. Vural Hoca, futbol oynarken rakiplerine yaptığı amansız markajdan ve maç sırasında rakibine nefesini hissettirecek kadar yakın oynamasından dolayı bir lakap ile anılırmış. Ben bu lakap olayının gereğinden fazla öne çıktığını düşünüyorum.

YORUM YAP