Engin Akın

Transfer yeterli mi?

Devre arası transferleri konusunda fazla bir bilgi paylaşımında bulunamadım. Lakin yapılan transferlerle birlikte birkaç öneride bulunmak şart oldu.

Silivrispor takımına birçok kişi büyük fotoğrafı incelemeden yüzeysel bakıyor. Silivrispor lig öncesinde yeni sezon planlamasıyla ilgili sıkıntıları yaşayarak lige başladı.

En başta hoca seçimi büyük yanlıştı. Bu büyük yanlıştan da çok geç dönüldü. Gereksiz inat ve ısrarlar takımı bu raddeye taşıdı. Futbolda her türlü saha sonucu olabilir. Futbolu güzel yapan da sahadaki alınan sonuçlar olduğuna göre bilinçli futbol izleyicisi de daha çok sahada oynanan futbola bakarak değerlendirme yapar.

Biz de sezon başından bu yana hep oynanmak istenen futbola ve mücadele hırsına baktık. Saha sonucu bugün gelmez ama mücadele azmini kaybetmezsen sonunda saha sonucu kesin gelecektir.

Silivrispor'un ilk yarı boyunca oynadığı maçlar bize gösterdi ki var olan kadro ile oynadığımız zaman saha içinde fazla sıkıntı yaşamıyoruz. Sadece gol yollarında son vuruşlardaki sıkıntılar bizi buralara taşıdı. Buna karşın defans ve orta alanda sakat ve cezalı futbolcu olduğu zaman büyük sıkıntı yaşayacağımız ortaya çıktı.

Bunun üstüne tuz biber eken ise, takıma katkı yapacak diye transfer edilen futbolcuların performansı zayıf olunca Silivrispor iç ve dış sahada oynadığı maçlarda zorlandı. Ayrıca rakiplerimiz oyun planımızı çözerek bazı önemli futbolcularımızı kilitleyince oyun alanımız daraldı. Bundan sonraki maçlarda da aynısı olacak ve oyuna hamle durumu kısıtlı olacağı için devre arası transferlerinde ve sonrasında ise sakatlık ve cezalar olmaması için yeni çalışmalar yapılmalı.

Yazımın başlığında dediğim transfer yeterli mi sorusuna cevabım elbette yeterli değil ve takviye şarttır ve gereklidir.

Daha önceki yazılarımda bunu belirttim. Ligin ikinci yarısı daha çetin geçeceği için takıma takviye gereklidir. Sakat ve cezalılar olmasa bu ligde ses getirir ve sıkıntı yaşamayız diye düşünsem de ligin ilk yarısında yaşadığımız olumsuzluklar bu fikrimi değiştirdi.

Profesyonellerin işine karışmak gibi bir niyetimiz yok ama seyrettiğim maçlarda gördüm ki, bu takıma santrafor, sol açık, orta saha ve birinci bölgeye iyi ve özellikle hazır takviye yapmazsak gelecekte sıkıntı yaşayabiliriz.

Ocak ayına kadar önümüzde zorlu bir süreç var. Ligin ikinci yarısı sadece bizim için değil ligi dibi içinde önemli maçlara sahne olacak. Ben teknik ekip ve futbolculara inanıyor, güveniyorum. Sahaya özgüvenlerini yitirmiş bir takım olarak değil, biz isteyince başarırız mantığı ile çıktıkları zaman başarılı olacaklardır. Ligde kalma adına evvela transfer, akabinde de inanan bir takım olmak şart. Ligde kalacağına inanan futbolcular olduğunda bu takım küme düşmez. Burada en büyük iş takım kaptanı Yunus Yaşar'a düşmekte. Takım arkadaşlarını iyi motive ettiğinde neler olduğunu çok iyi biliyoruz.

Takıma alınan oyuncuların performansı bizim ikinci yarıdaki konumumuzu belirleyecektir. Kısıtlı bir kadroyuz, olası bir sakatlık ve ceza durumunda yedeklerimize görev düşecek. Tecrübe noksanlığı biraz sıkıntılı olabilir. Neyse başlasın artık ikinci yarı da her şey ortaya çıksa…

YORUM YAP