Şahin Dirik

Statüko Menfaat Örgütü, İYİ Parti’ye karşı!

Değerli okurlarım, artık hepinizin ezbere bildiği üzere Silivri siyasetinde son derece kişisel amaçlar peşinde koşan, her dalaverenin varış noktası olan, her hain tuzağın altından çıkan bir statüko yapılanması var. Daha önce yazdığım bazı yazılarımda da bu yapılanmadan bahsetmiştim. Bu iş öyle bir hale geldi ki ne zaman Silivri siyasetinde şaibeli bir iş görseniz vardığı nokta hep aynı statüko yapılanmasına ve bu yapılanmanın başındaki aynı isme çıkıyor. Bu ismi şimdilik burada zikredemiyorum. Ancak tahmin ediyorum ki hepiniz kim olduğunun farkındasınız. Bu isim yıllardır ilçemizde faaliyet gösteren partilere, derneklere, odalara, spor kulüplerine darbeler yapar, operasyonlar çeker. Bu kurum ve kuruluşların başında kendisine yakın, kendisini destekleyecek isimlerin olmasını arzu eder. Öyle ki bu durum, yani ilçemizin kurum ve kuruluşlarına çekilen operasyonlar bu şahsın imzası, düsturu haline gelmiştir. Ne zaman bir yerde bir karışıklık, bir iç çatışma görseniz perdenin arkasında hep aynı isim vardır.
Haftaya İYİ Parti Silivri İlçe Yönetimi'nden birkaç ismin istifasıyla başladık. Hiç şüphesiz ki bu istifaların ardında da aynı yapılanma var yani Statüko Menfaat Örgütü. Evet, bu yapılanmaya bu ismi taktım çünkü el attıkları her yeri dağıtıyor, adeta siyasi terör estiriyor, zorla kendi menfaatlerine yarayacak statüko düzenlerini dayatıyorlar. Görünüşe bakılırsa Statüko Menfaat Örgütü'nün başındaki zat ve kendisine hizmet eden eski ilçe başkanı Refik Bek, birkaç ay önce ilçe kongresinde yenildikten ve İYİ Parti kendi himayesinden çıktıktan sonra iyice hırslanmış. Statükocular önce Refik Bek'in kızını il yönetimine sokarak bir hamle yapmayı denediler ancak bekledikleri oranda etkili olamadılar. Şimdi de Statüko Menfaat Örgütü'nün başındaki zat, kendisine boyun eğmeyen Gökhan Ceylan'dan kurtulmak ve İYİ Parti'yi tekrar ele geçirmek için düğmeye basmış, kesenin ağzını açmış. İddialara göre statükonun başı, Ceylan'ın yönetimindeki isimlere yönetimden istifa etmeleri için para teklif ediyor. Böylelikle yönetim düşecek ve yerel seçime az bir süre kala İYİ Parti tekrardan kendisinin himayesine girecek. İşte hain plan bu. Kimisinin borcunu ödüyor, kimisine direkt para veriyor, kimisini ise çeşitli siyasi sözlerle kandırıp etkisi altına aldığı da iddialara arasında.
Öncelikle bu sinsi oyuna gelmeyip dimdik durarak aslan gibi görevine devam eden mevcut İYİ Parti Silivri İlçe Yöneticilerini tebrik ediyorum. Temiz, omurgalı siyasete dair kalan sınırlı düzeydeki umudum, sizler gibi insanları gördükçe yeşeriyor. Ancak şu uyarımı da kulağınıza küpe etmenizde fayda var; bu saatten sonra içinizden bir kişi bile, kişisel bir sebeple dahi görevinden ya da partiden istifa etse, buradan statükoya hizmet ettiğiniz çıkarımına varılır. Kamuoyu nezdinde “Aldı parayı, bastı istifayı” olarak algılanırsınız. Adınızın üzerindeki siyasi temizlik algısı o yönetim kurulu masasında yatıyor artık. Sizi nasıl zor bir pozisyona soktuklarının farkındayım. Ancak bunun üstesinden gelebileceğinizin, o dirayete sahip olduğunuzun da farkındayım. Çok ama çok önemli kişisel sebepleriniz dahi olsa, kan kusup kızılcık şerbeti içtim demeli ve asla istifa etmemelisiniz. En azından yerel seçimlere kadar bu dik duruşunuzu bozmamalı, ilçe başkanınızı yalnız bırakmamalısınız. Siyasette böyle zor zamanlar, engebeli yollar vardır. Bu yolları da ancak sizler gibi omurgalı, dirayetli insanlar aşabilir. Statüko Menfaat Örgütü'ne ilk şamarı ilçe kongresini kazanarak vurdunuz, şimdi mevcut pozisyonunuzu koruyarak sağlam bir şamar daha yalatmanın vaktidir.

YORUM YAP