Sakarya: Silivri’de ekilecek tüm tohumluk arpaları Silivri Belediyesi üretmiş

Sakarya: Silivri’de ekilecek tüm tohumluk arpaları Silivri Belediyesi üretmiş

4.08.2023 09:52:21

Silivri Belediyesi yetiştirdiği yerli milli arpa tohumlarını üreticilerle paylaşmayı sürdürüyor.359841361_848022340019100_3629218167800502071_n

Silivri Belediyesi, Çiftçiye Tohum Desteği Projesi kapsamında kendi arazilerinde yetiştirdiği yerli, milli ve sertifikalı tohumluk arpalarla ilçede üreticilik yapan çiftçilere can suyu olmaya devam ediyor. Ürünlerini teslim alan çiftçiler destekten duydukları memnuniyeti dile getirerek Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a teşekkür etti. Silivri Belediyesi bu yıl yaptığı tohumluk arpa dağıtımları ile üreticilere doğrudan 12 milyon TL'nin üzerinde destek olacak. Dağıtılan 600 ton tohumluk arpa ile Silivri'de yaklaşık 30.000 dönüm arazi yerli, milli ve sertifikalı tohumluk arpa ile buluşacak. Ayrıca tohumluk arpaların sistiva ile ilaçlanmasını sağlayan Silivri Belediyesi hem tohumun kalitesini artıracak hem de çiftçileri 1 milyon TL'lik ilaçlama maliyetinden kurtarmış olacak.365036009_848022206685780_304531874521808032_n
EREN: BİZ 1 İSTİYORUZ VOLKAN BAŞKANIM 15 YAPIYOR
Fenerköy'de düzenlenen törende konuşan Fenerköy Mahallesi Muhtarı Muharrem Eren, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk,“Eğer milletimizin büyük çoğunluğu çiftçi olmasaydı biz bugün dünya üzerinde olmayacaktık” diyor. Bugün ise Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'ın Silivri çiftçisi için üretip geliştirdiği ücretsiz tohumluk arpa dağıtım töreninde bir aradayız. Başkanımız çiftçilerimize saman, silajlık mısır, ayçiçek yağı, yerli ve milli ayçiçek tohumu, barbunya üretimine gübre gibi birçok destek sunuyor. Biz 1 istiyoruz Volkan Başkanım 15 yapıyor. Bir dediğimizi iki etmeyen bir Belediye Başkanı ile çalışmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'a Silivri'ye ve Fenerköy'e yaptığı hizmetlerden dolayı yürekten teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
SAKARYA: SİLİVRİ BELEDİYESİ, TRAKYA'NIN EN BÜYÜK TOHUM ÜRETİCİLERİNDEN BİRİ OLDU
Silivri Yağlı Tohumlar Kooperatifi Başkanı Turgay Sakarya, Fener'deki törende söz alarak, “Silivri Belediyesinin bu çalışmaları gerçekten bir başarı hikâyesi. Şu an 1.000 ton tohumluk arpa dağıtımı yapılıyor. Bu çok büyük bir rakam. Silivri'de 30.000-40.000 dönüm tohumluk arpa ekiliyor. Bu da demek oluyor ki Silivri'de ekilecek tüm tohumluk arpaları Silivri Belediyesi üretmiş. Silivri Belediyesi, Trakya'nın en büyük tohum üreticilerinden biri olmuş. Ben Volkan Başkanıma ve ekibine gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.
KULOĞLU: SİLİVRİ BELEDİYESİ BİRÇOK BELEDİYENİN HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMİŞ DURUMDA
Programda Silivri Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü İskender Kuloğlu, da söz alarak Silivri Belediyesi'nin tarımsal destekleri konusunda övgü dolu sözler sarf etti. Kuloğlu şöyle konuştu: “Volkan Başkanım göreve geldiği günden beri her zaman çiftçinin ve üreticinin yanında oluyor. Tohumluk arpa, ayçiçek tohumu, silajlık mısırdan tutun da hayvanların aşısına kadar çiftçilerimizi her alanda destekliyor. Eskiden Silivri hapishane ile anılırdı ancak Başkanımız ve ekibi o kadar güzel çalışmalar yaptı ki şimdi turizmle, tarımla Türkiye'nin gündemine oturmuş durumda. Sonbaharda Antalya'da bir fuara katılmıştık. Orada diğer ilçe belediyeleri de vardı ve onların yapmış oldukları çalışmaları inceledik. Bize hayallerini anlattılar. Biz oraya gidince gördük ki; onların hayal ettiği her şeyi Silivri Belediyesi yapmış durumda. Bu nedenle Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'a ve ekibine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sevginar SALİ

 

YORUM YAP