Sevginar Sali

Sıradaki yarışın startı verilmiş bile çoktan...


Sanayi Sitesi Kooperatifi sonrasında sıkı bir rekabeti Silivri Avcılar Kulübü Derneği’nin genel kurulunda meraklıları ve ilgililerini bekliyor… 8 Haziran 2014’te çoğunluk sağlanamaz ise 15 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek yarış heyecan vaat ediyor. Üç dönemdir dernek başkanlığını yürüten Yaşar Kovan’a karşı Sezai Yeşilkurt başkan adaylığında alternatif yönetim hazırlayan isimler oldukça iddialı. Yalnız kongre sürecini gölgeleyen bir sıkıntı var yaşadıkları… Derneğin ne üye sayısı belli ne de listelere ulaşmak mümkün anlatılanlara göre… Yaşar Kovan yıllardır avcılara başkanlık eden isim. Kısa bir ara verdikten sonra yeniden göreve geldiğinden bu yana üç dönem, yaklaşık altı yıldır derneğin başkanı. Üyeler istediği sürece de bu görevi sürdürmesine kimse mani olamaz. Ama bunun için adil bir rekabet yaşanması şart. Kovan, derneğin mevcut başkanı olarak yeni aday isimlere eşit şartlarda yarışma hakkını tanımak zorunda. Bu koşulları sağlamalı ki seçildiği takdirde üstlendiği görevi sürdürme konusunda kimsenin aklında şüphe kalmasın. "Ben seçileyim de nasıl olursa olsun, kim ne derse desin” mantığı ne bu saatten sonra Kovan’a yakışır ne de demokrasi kültürümüze. Her iktidarın kendini koruma hakkı vardır ama bunu yaparken saygınlığını da yitirmemesi, adalet ve eşitlik ilkelerini gözetmesi beklenir. Siz insanların demokratik haklarına saygı duymazsanız onlardan bu saygıyı beklemeyin.
Şimdi kimsenin ağızının tadı bozulmadan demokratik bir yarışa girerek, avcılar kulübü üyelerinin özgür iradelerine saygı duyacağımız süreci baltalamaması lazım. Yaşar Kovan’ın yönetiminden memnun olsun veya olmasınlar bugün rakibi olarak karşısına çıkan isimler yeniden seçilmesi durumunda derneğe üyeliklerini sürdürecek. Silivrili avcılar için bu kongre bir bölünme ve iktidar husumetinin değil demokratik bir yarışın simgesi olmalı.
Bir de şu var tabii; bir insan veya kesimin üzerine engellemek amacıyla ne kadar giderseniz o kadar daha çok hırslandırırsınız. İktidarın dışladığı, engellemeye çalıştığı kişi ve yapılarda buna dikkat edin. Daha azimli ve kararlı olurlar, daha güçlü bir irade çıkar ortaya. Güçlükler kamçılar… Zorluklar güçlendirir... Yaşar Kovan dernek başkanlığını rakiplerinin değil ancak kendi hatalarıyla kaybeder. Kongre sürecinde rakiplerini engellemek yapması gereken son yanlış. Bu bir açıdan da özgüven ve kaybetme korkusuna işaret eder. Birçok kişi Kovan’ın başkanlığını sarsılmaz olarak görürken, benimsediği tutum bana onun kendisine o kadar da çok güvenmediğini düşündürüyor.
Eskiden de bu kadar ateşli miydi Avcılar Kulübü Derneği’nin kongreleri diye düşündüm kaldım… Değişim rüzgârı Silivri’de fena esiyor… Cereyanda kalmamaya dikkat edin…

GÜNÜN SÖZÜ…
Başına ne gelirse gelsin, sorumlusu sensin.
Başkaları sana bir şey yapmıyor.
Sen böyle olmasını istedin, öyle oldu.
Biri seni sömürüyor çünkü sen sömürülmek istiyorsun.
Biri seni hapse atmıştır çünkü sen hapse girmek istedin.
İnsanlar sana bir şey yapmadı: onu isteyen sensin.
O yüzden kendi önünden çekil!
* OSHO

YORUM YAP