Engin Akın

Silivrispor’u, Yıldırım zamanında çarptı iyi de çarptı

Bursa takımı Yıldırımspor bizi iyi çarptı. Çok güzel çarptı ve zamanında çarptı. İyi de oldu, yenilsek de sahnelenen oyunu beğendim.

 

Hafta sonu kendi sahasında misafir ettiği Bursa Yıldırım karşısında tanımadığım bir takım vardı. Hele ki Karaköprü karşısında sahnelenen oyun ile karşılaştırdığımda hiç tanıdım.

 

Öyle ki maçtan önce çok rahattım kesin galibiyet beklerken maç sonu yaşanan hüsran pek hoş durmuyor insanın üstünde.

 

Olumsuz hava şartlarında oynanan bir Karaköprü maçı ve ideal bir havada oynanan bir Bursa maçı ikisi arasında dağlar kadar fark vardı. Bursa Yıldırım takımını tebrik ederim, hak ettiler 3 puanı.

 

Silivrispor maça klasik başladı. Bülent Demir'in sakatlığında yerine oynayan 2001 doğumlu genç oyuncu Ömer Memiş hatasıza yakın oynadı.

 

Doksan dakika boyunca orta sahayı bir türlü oturtamamanın cezasını kesti bize Bursa Yıldırım takımı. Maç boyunca orta saha ayağında top tutamadı. Neredeyse her topu ileri süremeden kaptırdık. Defans ise kaptırılan her topla birlikte ecel teri döktü. Müsabaka boyunca o kadar yoruldular ki onlarda hücumu istedikleri gibi katkı sunamadılar.

 

Unutmadan hakkını vermem lazım takım kaptanı Oğuz Yavuz'un hemen her yerdeydi hatasız maç çıkardı bence sahadaki ve kenardaki gençlerin ders çıkarması gerekir. Saha içinde yürümekle bu işin gitmeyeceğini anlamaları lazım. Takımın yarısı bir Oğuz kadar mücadele etse bu maçın yazısı bambaşka olurdu.

 

İlk golü Silivrispor bulsa maçın tüm atmosferi değişecekti. Kaçan her pozisyonda rakibin direnci arttı. Bana bir takım çıkar deseler bende ilk yarı sahaya çıkanları yazardım. Ama ikinci yarı orta sahayı komple değiştirirdim. Çok top ezildi, çok top kaybedildi. Ardahan ve Ömer Faruk birbirlerine çok yakın oynadılar ve her ikisi de aynı tarz oyuncular aynı anda sahada olmaları takımı eksiltti. Hücumda etkili olmaya çalışan ve isteyen Ömer Faruk istediği topu kullanamadı ara pasları ise son derece ağır olan defansa takıldı.

 

Kanatlarda ise Muhammet'i bu maçta biraz daha istekli gördüysem de sonuca gidemedi. Sol da ise Şeymus iyi kumaş ama orta sahadan aradığı topları alamamanın sıkıntısını yaşadı.

 

İkinci yarı orta sahayı Sercan Besler, Ömer Faruk Acı ve Uğur Kara ile devam edebilirdim ama sol bek Enes Demiroğlu'nun sakatlanarak oyunu terk etmesi bence tüm oyun planlarını altüst etti.

 

İlk yarı sonunda maça Ardahan ile devam etmezdim.

 

Bu yenilgi iyi oldu. Gerçekler görüldü ve gelecek için ümit verdi. Üstüne basa basa diyorum ki bu takım gerçekten iyi ve sonunu da iyi getirecektir. Biraz daha zamana ihtiyacımız var. Ligin daha başı, her ne kadar yenilmiş olsak bile sahnelenen oyun umut verdi.

YORUM YAP