Cemil Kenar

Silivrispor nasıl kurtulur?

KEREM DEVECİ adında genç bir mühendis metrobüslerin geçişi esnasında oluşturduğu rüzgârı yakalayarak enerjiye çeviren 20 bin haneye yetecek kadar elektrik üreten bir sistem geliştirdi…

Sıvılardaki su oranını mıknatısla ölçebilen taşınabilir bir alet geliştirerek 80 ülke arasından fizikte Nobel'e ilk adım ödülünü kazanan İLAYDA ŞAMİLÇİL, NASA'nın Mars Projesinde görev alıyor.

Kalp damar uzmanlarının katıldığı yarışmada Prof. Dr. MELİKE ELİF TEKER 96 ülkeden 5965 adayın yarıştığı Dünya şampiyonasında Dünya Birincisi oldu.

FATMA URUK Serbest Dalışta Dünya Şampiyonu oldu.

Osmaniye'de yaşayan bir lise öğrencisi olan 16 yaşındaki DOĞUKAN ORKUN ATÇI, Suda Eriyen Poşet icat etti…

Düzce'de lise 4. sınıf öğrencisi ELİF İNCE, kanser sebebi ile kemoterapi göre babasının damarlarının incelmesi ve damar yolu açılmaması nedeniyle yaşadığı zorluğu çözmek için damar yolunun açılışını kolaylaştıran ince damarları görüntüleyen bir cihaz yaptı.

BELSU SEYRAN 6 yaşında babasını kaybettikten sonra Darüşşafaka da yatılı okumaya başladı. 11. sınıftayken okulun robot kulübünün ilk kız takım kaptanı oldu. 2020'de BELSU'nun kaptan olduğu takım Nasa'nın İlham Veren Mühendislik ödülünü kazandı.

Üstte saydıklarım futbolcu olsaydı bilirdiniz. Medya topçu, popçu kadar ilgi göstermediği için görmediniz, duymadınız…

Biz bu bakış açısını değiştirebiliriz. Teniste Uluslararası potansiyel ortaya koyan 14 yaşındaki İREM KURT gibi farklı dal ve branşlarda Silivri'nin ufkunu açacak ilham kaynağı olabilecek birileri daha mutlaka vardır. Gelin onları bulalım. Mesela çevre ve ahlak konulu bir fikir jimnastiği yapalım. Spor, Kültür, Turizm, Sanayi, Trafik, Mimari, Estetik ve Ahlak vs kapsamını geliştirelim. Sadece takım değil komple Silivri kurtulsun.

İlham veren kişi ödülünü de sen al Kaşif abi!!!

YORUM YAP