Engin Akın

Silivrispor Da Tık Yok

Ligin devre arası olması münasebetiyle Silivrispor bir haftalık tatilin ardından hafta başı ilk idmanını gerçekleştirdi. Silivri Stadı’nda yapılacak olan idmanların ardından takım tüm yöneticiler ile birlikte Antalya’ya kampa gidecek. Burada bir hoca becerisini görmekteyiz. Takım sezon başı kamp yapmadı lakin devre arasında kampa gidecek. Bu bile başarıdır ki ne işe yarayacağı da ayrı bir konu. Takım Antalya’ya kampa mı gidiyor yoksa tatile mi belli değil. Ulaşabildiğim bilgilere göre A takımımız 8 günlük bir kamp yapacak. Bu 8 günlük kampı ise doğal çimde yapacak. Şimdi futboldan az da olsa anlayanlar için bir bilgi güncellemesi yapayım isterseniz.

Tüm maçlarını bir iki saha haricinde sentetik çimde oynayan bir takımın devre arası kampı için doğal çimde hazırlanması gülünçtür. Dediğim gibi doğal çimde yapılacak olan yüklemenin ardından sentetik çimde maç oynayacaksınız. Bunun için söylenecek tek kelime bu ne perhiz, bu ne lahana turşusudur. Başta da belirttiğim gibi burada hocamızın büyük bilgileri gün ışığına çıkıyor. Bana göre bu devre arası lüksü yerine kendi tesislerinde hazırlığını geçir kamp için harcanılması planlanan bütçe ile de takıma bir iki takviye yapın derim. Beni ne kadar dinlersiniz bilemem ama doğrusu da budur. Aksi takdirde bizim takımın yaş ortalaması belli gerçi Tonta’nın çalıştığı her dönemde takım yaş ortalaması hep üst seviyelerdeydi ya neyse bunun için doğal çimin ardından sentetik çimde çalışma gerçek anlamda ciddi adale sakatlanmalarına sebep olur.

Ligin ilk devresinde takımda bariz bir şekilde görülen eksiklerin tamamlanması da şarttır. Başarı bekleniyorsa ki beklenmelidir bütçeden dolayı, orta alana acil takviye yapılması gerek. Defansımız ise yedeği olmadığı için ilerleyen haftalarda olası sakatlanmalardan dolayı ciddi sıkıntı yaşatacaktır. Forvet hattında ise Ali Cengiz kafasına göre takıldığı sürece büyük bir beklenti içine girmemek gerek. Tek başına bir takım olarak lanse edilen bu forvetin ne zaman takımı yalnız bırakacağı da belli değil. Bunun için acil bir şekilde eldeki küskün forvetlerin morallerinin düzeltilmesi gerekmektedir.

Şimdi Mesut Tonta bana kızacaktır ama ne yapalım. Geçtiğimiz günlerde gazetenin arşivini karıştırıyordum. Hürbakış Gazetesi vardı hatırlarsınız. Yıl 2000 Silivrispor 1. Amatör Küme’de. Bilin bakalım takımın başında hoca kim? Hep bir ağızdan söylediğinizi duyar gibiyim Mesut Tonta diye. 2000 tarihli gazetede Tonta Silivrispor’un başında ve yine aynı söylemlerde önümüzdeki hafta maçımızı mutlak kazanmalıyız, falan ilan diye. Yani Silivri’de ve Silivrispor’da bunca zamanın ardından değişen bir şey yok aslında. Bu zaman zarfında değişen tek şey Silivrispor Kulübü’nün başkanlarıdır. Her ne hikmetse başkanlar değişiyor lakin hoca hep aynı. Düşünüyorum da 11 yılda bunca başkan değişti takım aynı yerinde sayıyor. Burada tek sorun başkanlarda. Başkanlara gösterilen tolerans hocaya gösterilseydi şuan belki ikinci ligde olabilir miydik acaba…

Haberin devamı 28.12.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…



YORUM YAP