XXXXX

Silivri Ve Ülkemizi Aydınlatan Eğitim Neferleri


Silivri'nin hayırsever işadamlarından yana şansı sürüyor. Hafta sonu her ne kadar bizzat iştirak edememiş olsam da Haydar Yirik ve Nurullah Baldöktü'nün yaptırmış oldukları eğitim kurumları ardı ardına düzenlenen görkemli açılışlar ile resmen hizmete girdi.
Haydar Yirik, trafik kazasında kaybettiği oğlunun adını ölümsüzleştirmek için İbrahim Yirik Lisesi'ni Silivri'ye kazandırırken, Şerife ve Nurullah Baldöktü çifti aile saadetlerinin 50. yıl dönümünü eşsiz bir yatırımla taçlandırdı; Şerife Baldöktü Anaokulu ilçemiz çocuklarına sıcacık bir eğitim yuvası oldu.
Açılışta Haydar Yirik ve özellikle eşinin dolu dolu gözleri resim karelerine yansırken, yaratılan ölümsüzlük eseri unutulmanın karşısında dimdik ayakta, zamana meydan okumakla kalmayıp, bir irfan yuvası olarak nice çocuğun geleceğe sağlam adımlarla ilerlemesine vesile olacak.
Nurullah Baldöktü, eğitime ve sağlığa yaptığı yatırımları anlatırken, "Mal sahibi, mülk sahibi nerde bunun ilk sahibi. Mal da yalan, mülk de yalan var biraz da sen oyalan!" derken, anlamlı yatırımlarının yanı sıra, yaptırdığı okulda öğrencilerin ders almasını sağlamakla yetinmiyor, hayat dersi ile kavgası sürenlere önemli bir hatırlatmada bulunuyor.
Baldöktü, Özvarnalı, Gümüş, Çoğal, Öztaş, Ölçer, Yirik, Erkoç, Can (unuttuklarım varsa beni affetsinler) Ailelerinin kazanımları ile çocuklarımız geleceğe daha emin adımlarla yürümekte. Hayırseverlerimizin binlerce çocuğun geleceğine saçtıkları ışık Silivri ve ülkemizin üstüne güneş gibi doğmakta. İyi ki varsınız! Tanrı ömrünüze ömür katsın!

TİYATRO KURSU MU, SAÇMALIK MI?
Bu kadar güzel bir görevi misyon edinen eğitim neferlerimizden sonra mutlaka değinmem gereken bir sıkıntılı mevzu bulunmakta maalesef. İlki Silivri Belediyesi'nin Kültür Evi’nde devam eden Tiyatro kursu. Kurs belediyenin, Silivri Stadı yanında inşa ettiği Engelliler ve Yaşlılar Merkezi'nde verilmekte. Yerin tiyatro çalışmalarına uygun bir tarafı olmayışını bırakın, bir tuvaleti bile bulunmamakta. Onlarca öğrenci 3 saat devam eden kurs süresince bir ablalarının eşliğinde Kipa Alışveriş Merkezi'ne taşınarak, tuvalet ihtiyaçlarını gidermekte aldığım duyumlara göre.
Kursu veren hocanın eğitim durumu ve yeterliliği ayrıca tartışma konusu.
Diyeceğim şu ki ya adam gibi bir çalışma yapın ya da bu saçmalığa bir son verin! Kültür Merkezinin sorumluluğu Ayfer Köylü'de bildiğim kadarıyla. Bu konuyla ilgili açıklama bekliyorum!

ÖZKÖK, ATAĞINI SÜRDÜRÜYOR
Selahattin Öpçin'in cumartesi günkü açıklamasına istinaden gazetemizi arayan Necati Özkök'ten mesaj var. Özkök diyor ki; "Selahattin Öpçin gazetede resmi çıksın diye mi açıklama yaptı? Aday olup olmayacağını ailesine danışacaksa, danışıp açıklamada bulunsaydı. Verdiği cevaptan tatmin olmadım. Konuşmuş olmak için konuşmuş, bir şey söylediği yok. Bahaneleri bıraksın, aday olup olmadığını açıklasın."
Bu atışmalar kuşkusuz sürecek…

ÇEVRE TEMİZLİĞİ SIKINTISI
Silivri'de günü birlik toplanan çöpler, cadde ve çöp konteynırlar bölgesinin yıkanması falan, filan hayal olmaya başladı. Geçtiğimiz dönem her gün toplanan çöpler, üç güne çıktı… Temizlik işleri ihalesini ucuza kapatmaya çalışanlara duyurulur. Hele ki son sel felaketinin ardından temizlik ve hijyen Silivri Belediyesi'nin tasarruf edeceği son alan olmalı. Ayrıca Samsunlular Mahallesi'nde biriktirilen sel çöplerinin ciddi bir tehdit oluşturduğu söyleniyor. Bölge sakinleri ve özellikle çocukların çöpler ile aşır neşir olması, eğitim gördükleri okul ve sınıflara taşınan ciddi mikrop ve enfeksiyonlara davetiye çıkartan nitelikte. Aman dikkat!

YANGINDAKİ KAYINVALİDE      
Adamın birinin evinde yangın çıkmış. Komşuları yardıma koşmayıp olayı seyretmeye başlayınca iş başa düşmüş.. İlk önce oğlunu yangının içerisinden çıkarıp dışarıda beklemesini söylemiş.
Dalmış tekrar duman ve ateşin içerisine, kızını çıkartmış dışarıya.
Sonra karısını, sonra köpeği ve kedisini.
Daha sonra dışarı hiçbir şey getirmeden 3 kere daha içeri girmiş çıkmış.
Onu seyreden komşularından biri sormuş:
- Niçin yanan eve girip çıkıyorsun dışarı hiçbir şey getirmiyorsun?" diye.
- "Kayinvalidem içeride!" demiş adam; "arada bir girip çeviriyorum!".
İyi haftalar!

YORUM YAP