Engin Akın

Silivri için büyük kazanımdır kızlarımız

Geçtiğimiz hafta Alibeysporlu kızların 2. Lig eleme maçları ile oldukça fazla heyecana kapıldık ve atılan her penaltı ile kalplerimizi Eskişehir'de attı. Futbolun ne kadar güzel bir oyun olduğunu tekrar tekrar hatırlattı bana bu eleme maçı.

Son zamanlarda büyük keyif aldığım maçlardan biriydi Eskişehir'deki eleme maçı. Bir de Gümüşyaka-Kumburgaz maçı var o da ayrı bir keyifliydi.

Kızlar 90 dakika aslanlar gibi mücadele etti. Sonrasındaki uzatmalarda da ellerinden gelenin en iyisini sergilediler. Toplamda 120 dakikanın sonunda maç 3-3 beraberlikle noktalandı ve penaltı atışlarına gidildi.

Penaltı atışları tam bir kalp çarpıntısıydı. Her atış öncesinde heyecan kat be kat arttı. Kaçan penaltılarla üzüldük sonrasında tekrar rakibi skorsal olarak yakaladık. Seri penaltı atışlarına gidilmesiyle heyecan doruk yaptı. Ne bizim takımdan ne de rakip takımdan kimse penaltı atışı yapmak istemiyordu. Valla ben bile atmak istemezdim.

Atışlar sonunda rakip takım bir üst tura yükseldi ve bizim takım yani Alibeyspor elendi. Aslında bu elenmede bile bir ilk vardı.

Silivri'de spor tarihinde bir çok ilkler yaşandı.

Silivri tarihinde ilk kez bir takım 3. Ligde mücadele etti.

Silivri tarihinde ilk kez bir takım 2. Lige yükselme maçları oynadı.

Silivri tarihinde ilk kez bir takım bir üst lige bu kadar yakındı.

Yine Silivri tarihinde ilk kez bir takım bu kadar çok takip edildi.

Birçok ilkler yaşandı.

Ali Tonta bir başkan olarak ilçesinin tarihine altın kalemle yazıldı.

Nursal Bilir ve Cemil Memiş hocalar sahneye çıkardıkları oyuncularıyla değer kazandılar.

Çetin Ceylan o ayrı bir isim. Çetin Ceylan'ı anlatmaya satırlar yetmez, bütün bir müsabaka boyunca adeta kalp krizi geçirdi Allah'tan Nesrin Ceylan yanındaydı da onu sakinleştirebildi. Sağ kanatta bizim atak oyuncusuyla hücuma geçip defansa da yardım ettiği oldu. Oldukça gayret gösterdi.

Bunca güzel şey yaşandı.

Sonrası mı?

Sonrasında Ali Tonta ve Çetin Ceylan babalıklarını gösterdi ve maç sonunda tüm kadroyu bir gün daha Eskişehir'de tutarak bir tatile dönüştürdüler. Takımlarını ödüllendirdiler.

Yeni sezonda bu sezon yarım bıraktıkları işi tamamlayacaklar.

Bu maçın penaltı atışlarını sosyal medya hesabımdan canlı yayınladım.

Bu canlı yayını izleyen sayısına baktım da mükemmel üstü bir sayıya ulaşmış.

Gelen yorumlar ise aynı mükemmellikte.

Demek ki ilçemizde kadın futbolu da artık futbolseverler tarafından takip listesine eklenmiş.

İşte asıl başarı buradadır.

Buradan kendi adıma teşekkür ederim.

Mükemmel bir maçı canlı izlediğim için,

Tekrar bir eleme maçının duygusuna ortak olabildiğim için,

Birlikteliğin ne denli önemli olduğunu bana gösterdikleri için,

Bir ailenin nasıl davranması gerektiğini müsabaka sonunda sergiledikleri için,

Başka Alibeyspor Kulüp Başkanı Ali Tonta'ya, İkinci Başkan Çetin Ceylan'a, Yönetim Kurulu Üyeleri Elüp Kocaoğlu'na, Semih Yasav'a, Aslıhan Solmaz'a ve hocalarımız Nursal Bilir'e, Cemil Memiş'e ve en önemlisi de sahada aslanlar gibi savaşan kızlarımıza çok teşekkür ederim. Mükemmellik anca bu kadar güzel durur bir kulübün üstünde.

Ayrıca bu maçta kalpleri Alibeyspor için atan tüm spor sevdalılarına da teşekkür ederim. Desteklerini esirgemeyen Bayburtlu İnşaat Yönetim Kurulu Eyüp Bayburtlu'ya verdiğiniz destekler ile mücadelemiz daha kolay oldu.

Bora Balcıoğlu ve Hakan Sefa her ortamda takımı idmanlarda ziyaret ederek desteğimizle yanımızda olduğunuz için sizlere de teşekkürler.

Küçük bir sitemimdir.

Ali Tonta, Çetin Ceylan, Eyüp Kocaoğlu, Semih Yasav bu heyecanı an be an takip edip de yaşayan isimlerdir. Bu isimler tüm kulüplerimizin hemen her anlarında yanlarındayken, ilçemin kulüplerinin Alibeysporlu bu isimleri Eskişehir'de yalnız bırakmaları düşündürücü oldu.

Bir düğün veya bir cenaze düşünün her düğünü ve cenazeye katılan bir kişi kendi düğününün ve cenazesinin de sevenleri tarafından ziyaret edilmesini bekler.

Kısası şudur ki, benim düğünüme ve cenazeme gelen birisinin hem düğününde halay başı olurum hem de cenazesinin bir ucundan tutan olurum. Birileri bu müthiş heyecanda sınıfta kaldı.

YORUM YAP